YGS Öncesi Kalem Kırıp, Dilek Balonu Uçurarak Stres Attılar

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2016 - 11:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

YGS Öncesi Kalem Kırıp, Dilek Balonu Uçurarak Stres Attılar

Antalya'da YGS Öncesi Kalem Kırıp, Dilek Balonu Uçurarak Stres Attılar
Antalya'nın Kumluca ilçesinde YGS öncesi kalem kırma ve balon uçurma şenliği düzenlendi. 13 Mart Pazar günü yapılacak ve lise 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilere moral, motivasyon ve taktik sağlamak amacıyla kalem kırma şenliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl 938’i lise son sınıf öğrencisi olmak üzere binin üzerinde öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına katılacağını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye olarak YGS öncesi öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Girgin, “Biz sizlerin üniversitede olacağınız durumunuz hayal ediyoruz. İnşallah sizler önce YGS’de, ardından da LYS’de başarılı olursunuz. Daha sonra başarılı bir üniversite eğitimi alarak, ülkemize, milletimize faydalı hizmetlerde bulunursunuz. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Belediye olarak eğitim alanında bir çok konuda destek verdiklerini ve etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinliklerden birinin de YGS öğrencileri için düzenledikleri kalem kırma şenliği olduğunu söyledi. Kendi hayatında yaşadığı sınav tecrübelerini de anlatan Çetinkaya, “Bu gireceğiniz sınav, hayatınızdaki ne ilk sınav nede son sınav olacak. Daha çok sınavlara gireceksiniz. Bu sınav hayatınızın sonu değil. Siz yeter ki sağlıklı olun, azim gösterin, kendinize hedef belirleyin, mutlaka başarılı olursunuz. Pazar günü gireceğiniz sınavda hepinize başarılar diliyor, inşallah gönlünüzce bir sınav geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere geçmiş yıllarda YGS’de çıkmış Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya ve biyoloji YGS soruları üzerinden pratik sorular nasıl cevaplandırılır hakkında öğretmenler tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Kumluca Belediyesi eğitim işlerinden sorumlu eğitim uzmanı Ali Alpaslan da, öğrencilere sınavlarda neler yapmaları gerektiği hakkında bilgiler verdi. Daha sonra düğün salonunda bulunan tüm öğrenciler hep birlikte sınav stresine son vermek amacıyla yanlarında bulunan kurşun kalemleri kırdılar. Düğün salonu dışında ise öğrenciler ve etkinliğe katılan protokol üyeleri kendileri için hazırlanmış balonları sınavın iyi geçmesi dilekleriyle gökyüzüne bıraktılar.
Antalya'da YGS Öncesi Kalem Kırıp, Dilek Balonu Uçurarak Stres Attılar

Antalya'nın Kumluca ilçesinde YGS öncesi kalem kırma ve balon uçurma şenliği düzenlendi.

13 Mart Pazar günü yapılacak ve lise 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilere moral, motivasyon ve taktik sağlamak amacıyla kalem kırma şenliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl 938’i lise son sınıf öğrencisi olmak üzere binin üzerinde öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına katılacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye olarak YGS öncesi öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Girgin, “Biz sizlerin üniversitede olacağınız durumunuz hayal ediyoruz. İnşallah sizler önce YGS’de, ardından da LYS’de başarılı olursunuz. Daha sonra başarılı bir üniversite eğitimi alarak, ülkemize, milletimize faydalı hizmetlerde bulunursunuz. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Belediye olarak eğitim alanında bir çok konuda destek verdiklerini ve etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinliklerden birinin de YGS öğrencileri için düzenledikleri kalem kırma şenliği olduğunu söyledi.

Kendi hayatında yaşadığı sınav tecrübelerini de anlatan Çetinkaya, “Bu gireceğiniz sınav, hayatınızdaki ne ilk sınav nede son sınav olacak. Daha çok sınavlara gireceksiniz. Bu sınav hayatınızın sonu değil. Siz yeter ki sağlıklı olun, azim gösterin, kendinize hedef belirleyin, mutlaka başarılı olursunuz. Pazar günü gireceğiniz sınavda hepinize başarılar diliyor, inşallah gönlünüzce bir sınav geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere geçmiş yıllarda YGS’de çıkmış Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya ve biyoloji YGS soruları üzerinden pratik sorular nasıl cevaplandırılır hakkında öğretmenler tarafından bilgilendirmede bulunuldu.

Kumluca Belediyesi eğitim işlerinden sorumlu eğitim uzmanı Ali Alpaslan da, öğrencilere sınavlarda neler yapmaları gerektiği hakkında bilgiler verdi. Daha sonra düğün salonunda bulunan tüm öğrenciler hep birlikte sınav stresine son vermek amacıyla yanlarında bulunan kurşun kalemleri kırdılar.

Düğün salonu dışında ise öğrenciler ve etkinliğe katılan protokol üyeleri kendileri için hazırlanmış balonları sınavın iyi geçmesi dilekleriyle gökyüzüne bıraktılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.