Yenilenebilir enerjide finansman destekleri

Gündem 27.03.2017 - 15:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yenilenebilir enerjide finansman destekleri

Burdur’da yenilenebilir enerjide TurSEFF finansman destekleri anlatılacak
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğinde yenilenebilir enerji finansman destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Başta KOBİ düzeyindeki firmalar olmak üzere herkese açık toplantı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 28 Mart Salı günü saat 13.30’da başlayacak ve katılımcıları TurSEFF’den Proje Müdür Yardımcısı Emre Oğuzöncül, Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, Enerji Mühendisi Ahmet Çelik ile Şef Mühendis Mesut Avcı bilgilendirecek. Katılımcılara; Burdur ile bölgedeki işletmelerin yaralanabilecekleri enerji verimliliği veya yenilenebilir enerji projelerine yönelik finansman kaynaklarından daha fazla nasıl yararlanabilecekleri konusunda önemli bilgiler verilecek. KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan 2010’da başlayan projede; enerji verimliliği, atıktan enerji, fotovoltaik güneş, hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal gibi çok sayıda sürdürülebilir enerji yatırımlarına, işbirliği ortağı olan Türk bankaları ile birlikte destek veriliyor. Temel amacı, KOBİ ölçeği özelinde, ekonomideki temel sektörlerde enerji verimliliğini arttırıp enerji  güvenliğini sağlamak, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji kullanımını desteklemek ve sera gazı salınımını azaltmak olan TurSEFF, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın özel sektörde KOBİ ölçeğindeki şirketlere, uygun bulunan enerji verimliliği (“EE”) ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji (”RE”) yatırımlarının finanse edilebilmesi için katılımcı bankalar kanalıyla sağladığı 265 milyon USD tutarındaki kredi paketidir. Belirli bir ölçüde enerji verimliliği sağlayan projeleri bulunanlara 5 milyon EURO’ya kadar TurSEFF finansmanı sağlanabiliyor. Türkiye Ofisi, İstanbul Kadıköy’de bulunan ve kredileri Türkiye’de 4 ticari banka (Denizbank, Yapı Kredi, İş Bankası, Vakıfbank) aracılığıyla vermekte olan TurSEFF’in kredileri; yatırım projelerini 100’e kadar finanse edebilip 15 yıla varan vadelerle büyük avantajlar da sağlayabiliyor.
Burdur’da yenilenebilir enerjide TurSEFF finansman destekleri anlatılacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğinde yenilenebilir enerji finansman destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Başta KOBİ düzeyindeki firmalar olmak üzere herkese açık toplantı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 28 Mart Salı günü saat 13.30’da başlayacak ve katılımcıları TurSEFF’den Proje Müdür Yardımcısı Emre Oğuzöncül, Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, Enerji Mühendisi Ahmet Çelik ile Şef Mühendis Mesut Avcı bilgilendirecek.

Katılımcılara; Burdur ile bölgedeki işletmelerin yaralanabilecekleri enerji verimliliği veya yenilenebilir enerji projelerine yönelik finansman kaynaklarından daha fazla nasıl yararlanabilecekleri konusunda önemli bilgiler verilecek. KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan 2010’da başlayan projede; enerji verimliliği, atıktan enerji, fotovoltaik güneş, hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal gibi çok sayıda sürdürülebilir enerji yatırımlarına, işbirliği ortağı olan Türk bankaları ile birlikte destek veriliyor.

Temel amacı, KOBİ ölçeği özelinde, ekonomideki temel sektörlerde enerji verimliliğini arttırıp enerji  güvenliğini sağlamak, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji kullanımını desteklemek ve sera gazı salınımını azaltmak olan TurSEFF, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın özel sektörde KOBİ ölçeğindeki şirketlere, uygun bulunan enerji verimliliği (“EE”) ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji (”RE”) yatırımlarının finanse edilebilmesi için katılımcı bankalar kanalıyla sağladığı 265 milyon USD tutarındaki kredi paketidir. Belirli bir ölçüde enerji verimliliği sağlayan projeleri bulunanlara 5 milyon EURO’ya kadar TurSEFF finansmanı sağlanabiliyor. Türkiye Ofisi, İstanbul Kadıköy’de bulunan ve kredileri Türkiye’de 4 ticari banka (Denizbank, Yapı Kredi, İş Bankası, Vakıfbank) aracılığıyla vermekte olan TurSEFF’in kredileri; yatırım projelerini 100’e kadar finanse edebilip 15 yıla varan vadelerle büyük avantajlar da sağlayabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.