Yenidoğan Canlandırma Programı ( Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleştirildi.

Sağlık 06.12.2019 - 16:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yenidoğan Canlandırma Programı ( Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleştirildi.

  Doktor ve Yardımcı Sağlık Personeline yönelik başlatılan “Yenidoğan Canlandırma Programı ( Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) Uygulayıcı Eğitimi”  gerçekleştirildi.   Yeni Doğan Canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmesi, resüsitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yenidoğan ölümlerinin önlenmesi amacı ile yürütülmekte olan NRP kapsamında; Doktor ve Yardımcı Sağlık Personeline yönelik NRP uygulayıcı eğitimi Özeren Otel'de gerçekleştirildi.   Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Dr.Sevinç Sütlü’nün açılış konuşması ile başlayan eğitim programında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören; “İlimizde bu eğitimlerin geleneksel hale gelmesi ve bu eğitimler kapsamında doğum sürecinin daha uygun şekilde yönetilerek bebeklerin sağlıklı bir şekilde hayata bağlanmasını amaçlamaktayız” dedi.   Daha sonra katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. “Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi”ne eğitimci olarak; Kurs sorumlusu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevinç Sütlü, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Prof. Dr. Hasan Çetin, Doç. Dr.Gonca Sandal, Afyon Devlet Hastanesinde görevli Uzm.Dr. Yasemin Şenel, Burdur Devlet Hastanesinde görevli Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Sinan Serdar Ay, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS biriminde görevli Ebe Ayşe Harmanşah ve Hemşire Nadide Hülya Temizer tarafından 44 kursiyere (Çocuk Uzmanı, Kadın-Doğum Uzmanı, Pratisyen Hekimler, Asistan Hekimler, Ebe, Hemşire, Acil Tıp Teknisyeni ve Anestezi Teknisyeni) eğitim verildi.   Eğitim sonunda kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

 

Doktor ve Yardımcı Sağlık Personeline yönelik başlatılan “Yenidoğan Canlandırma Programı ( Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) Uygulayıcı Eğitimi”  gerçekleştirildi.

 

Yeni Doğan Canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmesi, resüsitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yenidoğan ölümlerinin önlenmesi amacı ile yürütülmekte olan NRP kapsamında; Doktor ve Yardımcı Sağlık Personeline yönelik NRP uygulayıcı eğitimi Özeren Otel'de gerçekleştirildi.

 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Dr.Sevinç Sütlü’nün açılış konuşması ile başlayan eğitim programında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören; “İlimizde bu eğitimlerin geleneksel hale gelmesi ve bu eğitimler kapsamında doğum sürecinin daha uygun şekilde yönetilerek bebeklerin sağlıklı bir şekilde hayata bağlanmasını amaçlamaktayız” dedi.

 

Daha sonra katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. “Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi”ne eğitimci olarak; Kurs sorumlusu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevinç Sütlü, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Prof. Dr. Hasan Çetin, Doç. Dr.Gonca Sandal, Afyon Devlet Hastanesinde görevli Uzm.Dr. Yasemin Şenel, Burdur Devlet Hastanesinde görevli Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Sinan Serdar Ay, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS biriminde görevli Ebe Ayşe Harmanşah ve Hemşire Nadide Hülya Temizer tarafından 44 kursiyere (Çocuk Uzmanı, Kadın-Doğum Uzmanı, Pratisyen Hekimler, Asistan Hekimler, Ebe, Hemşire, Acil Tıp Teknisyeni ve Anestezi Teknisyeni) eğitim verildi.

 

Eğitim sonunda kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.