Yeni Tip İmar Yönetmeliği sektörü tedirgin etti!

Gündem 29.05.2017 - 11:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yeni Tip İmar Yönetmeliği sektörü tedirgin etti!

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ sektörde toplu değişikliğe yol açacak. Müteahhitler, yönetmelikle ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.
Çevre Bakanlığı tarafından Temmuz ayından itibaren yürülüğe girecek ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ inşaat sektöründe paniğe neden oldu.   Müteahhitler proje, statik hesaplamaları, mimari çizimler gibi işlemlerin 6 ay sürdüğünü, 1 Temmuz’a kadar inşaat ruhsatı alamamaları halinde tüm bu işlemlerin yeni yönetmeliğe göre baştan yapılmasına yol açacağını savunarak bunun da inşaatların durması anlamına geleceğini belirtti.   İtirazlar nedeniyle bu yılın haziran ayı sonuna kadar ertelenen ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ yaklaşık 2 ay sonra yürürlüğe girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yönetmeliğin hiçbir şekilde ertelenmeyeceğini söylemesi inşaat sektöründe paniğe yol açtı.    Yeni yönetmelik konut yapımının yarıya düşmesi bekleniyor. 1+0 olarak nitelendirilen stüdyo dairelerin artık yapılmayacağı yönetmelikte en küçük dairenin de 28 metrekare ve 1 oda 1 salondan meydana geleceği açıklandı.    Yönetmelikle birlikte bina istenen renge de boyanamayacak. Belediyeler, çevredeki yapılara uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek için dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini seçebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek. Ayrıca yola ve yan parsellere mesafe zorunluluğu, arsa payının düşmesinede neden olabilir.   Sağlık ve eğitim tesisleri, oteller, içinde patlayıcı madde bulundurulan binalar ile yüksek bina ve tesislere zorunlu paratoner konulacak. Balkonlar alçıpanla bağımsız bölüm haline getirebilecek. Ayrıca, teraslara, bahçe hatta havuz yapılabilecek. Kaynak: Habertürk
1 Temmuz’da yürürlüğe girecek ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ sektörde toplu değişikliğe yol açacak. Müteahhitler, yönetmelikle ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.

Çevre Bakanlığı tarafından Temmuz ayından itibaren yürülüğe girecek ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ inşaat sektöründe paniğe neden oldu.

 

Müteahhitler proje, statik hesaplamaları, mimari çizimler gibi işlemlerin 6 ay sürdüğünü, 1 Temmuz’a kadar inşaat ruhsatı alamamaları halinde tüm bu işlemlerin yeni yönetmeliğe göre baştan yapılmasına yol açacağını savunarak bunun da inşaatların durması anlamına geleceğini belirtti.

 

İtirazlar nedeniyle bu yılın haziran ayı sonuna kadar ertelenen ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ yaklaşık 2 ay sonra yürürlüğe girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yönetmeliğin hiçbir şekilde ertelenmeyeceğini söylemesi inşaat sektöründe paniğe yol açtı. 

 

Yeni yönetmelik konut yapımının yarıya düşmesi bekleniyor. 1+0 olarak nitelendirilen stüdyo dairelerin artık yapılmayacağı yönetmelikte en küçük dairenin de 28 metrekare ve 1 oda 1 salondan meydana geleceği açıklandı. 

 

Yönetmelikle birlikte bina istenen renge de boyanamayacak. Belediyeler, çevredeki yapılara uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek için dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini seçebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek. Ayrıca yola ve yan parsellere mesafe zorunluluğu, arsa payının düşmesinede neden olabilir.

 

Sağlık ve eğitim tesisleri, oteller, içinde patlayıcı madde bulundurulan binalar ile yüksek bina ve tesislere zorunlu paratoner konulacak. Balkonlar alçıpanla bağımsız bölüm haline getirebilecek. Ayrıca, teraslara, bahçe hatta havuz yapılabilecek.

Kaynak: Habertürk

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.