Yalvaç'taki Keçe Evi restore edildi

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 09.11.2019 - 14:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yalvaç'taki Keçe Evi restore edildi

 Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan tarihi "Keçe Evi"nin restore edildiği bildirildi.   Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü yaptığı yazılı açıklamada, restorasyonu tamamlanan "Keçe Evi"nin Yalvaç Kültür Turizm Tanıtma Derneği'ne devredileceğini kaydetti.   İlçede, 2000 yılında başlanan tarihi yerlerin restorasyonunun sürdüğüne işaret eden Tütüncü, bu kapsamdaki tarihi "Keçe Evi'nin de kullanıma açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.   Kaş Mahallesi'nde kapalı ve atıl halde duran iki pansiyon ve bir yemek evinin de çalışır hale getirildiğini hatırlatan Tütüncü, "Bu kapsamda, Metin Sözen Keçe Evini de ilçe halkına kazandırmış olduk. Belediye meclisimizde yapılan görüşmeler sonucunda evin bir yıllık protokolle Yalvaç Kültür Turizm Tanıtma Derneği'ne devri oy birliğiyle kabul edildi. Gerekli izinleri aldıktan sonra tarihi mekan kentin sosyal, kültürel ve turistik hayatına katkı sağlamaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

 Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bulunan tarihi "Keçe Evi"nin restore edildiği bildirildi.

 

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü yaptığı yazılı açıklamada, restorasyonu tamamlanan "Keçe Evi"nin Yalvaç Kültür Turizm Tanıtma Derneği'ne devredileceğini kaydetti.

 

İlçede, 2000 yılında başlanan tarihi yerlerin restorasyonunun sürdüğüne işaret eden Tütüncü, bu kapsamdaki tarihi "Keçe Evi'nin de kullanıma açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Kaş Mahallesi'nde kapalı ve atıl halde duran iki pansiyon ve bir yemek evinin de çalışır hale getirildiğini hatırlatan Tütüncü, "Bu kapsamda, Metin Sözen Keçe Evini de ilçe halkına kazandırmış olduk. Belediye meclisimizde yapılan görüşmeler sonucunda evin bir yıllık protokolle Yalvaç Kültür Turizm Tanıtma Derneği'ne devri oy birliğiyle kabul edildi. Gerekli izinleri aldıktan sonra tarihi mekan kentin sosyal, kültürel ve turistik hayatına katkı sağlamaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.