YILIN AHİSİ BİSİKLET TAMİRCİSİ METİN GÜLLÜOĞLU

Gündem 25.05.2016 - 15:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

YILIN AHİSİ BİSİKLET TAMİRCİSİ METİN GÜLLÜOĞLU

BURDUR’DAKİ AHİLİK HAFTASINDA YILIN AHİSİ BİSİKLET TAMİRCİSİ METİN GÜLLÜOĞLU OLDU.
Ulucami avlusunda düzenlenen programda yılın ahisine ve yılın örnek esnaflarına Şet ve ödülleri verilirken, Ahilik hakkında detaylı açıklamalar yapıldı. Yılın Ahisi: Bisiklet Tamircisi Metin Güllüoğlu Yılın Örnek Esnafları: Tuhafiye Dalında: Ahmet Coşkun, Oto Tamirciler Dalında: Abdurrahman Algül, Marangoz Dalında: Yahya Akalın Manav Dalında. Ali Çetin Taksici Dalında: Sebahat Gezer 23- 26 Mayıs tarihlerinde bu yıl 29.’su düzenlenen Ahilik Haftası programında MAKÜ Mehter Takımının mehter marşlarını söylemesi, protokol konuşmaları, Şet töreni, yılın ahisine ve yılın örnek esnaflarına ödüllerinin verilmesi, pilav- tatlı dağıtımı yer aldı. “AHİLİK GELENEĞİ BOZULDU” Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı konuşmada 800 yıllık Ahilik Geleneğini Burdur esnafının ‘Bedelli Askerler’ döneminde bozduğunu ifade ederek, bunun mevcut üniversite öğrencileriyle telafi edilmesi gerektiğini vurguladı. Ercengiz, Burdur’daki vatandaşlara isteklerini sorduklarını ve %72’sinin AVM istediğini, bir AVM’nin 300 esnafı tükettiğini, belediye olarak AVM’ye karşı olduklarını belirterek, Avrupa’nın bazı ülkelerinde AVM’lerden vazgeçilerek esnaf sistemine dönüldüğünü söyledi ve günümüz Burdur esnaflarının kendisini güncellemesi, yenilemesi, ihtiyaçlara cevap verebilmesi ve vitrinini yenilemesi gerektiğini ekledi. İl Ticaret Müdürü Aylin Sacide Çağlar Ahilik hakkında genel bilgi vererek, Ahilik Haftası’nın oluşumunu aktardı. “RIZIK VEREN İŞYERİ KUTSALDIR” Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan da Ahilik’in tarihçesini ve özelliklerini anlatarak başladığı konuşmasında “Ahilik denilince esnaf, esnaf denilince Ahilik akla gelmektedir. Rızık veren işyeri kutsaldır. Tartıda hile yapılmaz, vergi zamanında ödenir, kaytarılmaz” dedi. Konuşmaların ardından Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ekibinin temsili Ahilik ve Şet kuşatma töreni sunuldu. Programın sonunda İl Müftüsü Hıdır Bayrak dua ettirirken, tüm katılımcılara ve töreni izleyen herkese pilav- tatlı ikramında bulunuldu. 
BURDUR’DAKİ AHİLİK HAFTASINDA YILIN AHİSİ BİSİKLET TAMİRCİSİ METİN GÜLLÜOĞLU OLDU.

Ulucami avlusunda düzenlenen programda yılın ahisine ve yılın örnek esnaflarına Şet ve ödülleri verilirken, Ahilik hakkında detaylı açıklamalar yapıldı.

Yılın Ahisi: Bisiklet Tamircisi Metin Güllüoğlu

Yılın Örnek Esnafları: Tuhafiye Dalında: Ahmet Coşkun,

Oto Tamirciler Dalında: Abdurrahman Algül,

Marangoz Dalında: Yahya Akalın

Manav Dalında. Ali Çetin

Taksici Dalında: Sebahat Gezer

23- 26 Mayıs tarihlerinde bu yıl 29.’su düzenlenen Ahilik Haftası programında MAKÜ Mehter Takımının mehter marşlarını söylemesi, protokol konuşmaları, Şet töreni, yılın ahisine ve yılın örnek esnaflarına ödüllerinin verilmesi, pilav- tatlı dağıtımı yer aldı.

“AHİLİK GELENEĞİ BOZULDU”

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yaptığı konuşmada 800 yıllık Ahilik Geleneğini Burdur esnafının ‘Bedelli Askerler’ döneminde bozduğunu ifade ederek, bunun mevcut üniversite öğrencileriyle telafi edilmesi gerektiğini vurguladı. Ercengiz, Burdur’daki vatandaşlara isteklerini sorduklarını ve %72’sinin AVM istediğini, bir AVM’nin 300 esnafı tükettiğini, belediye olarak AVM’ye karşı olduklarını belirterek, Avrupa’nın bazı ülkelerinde AVM’lerden vazgeçilerek esnaf sistemine dönüldüğünü söyledi ve günümüz Burdur esnaflarının kendisini güncellemesi, yenilemesi, ihtiyaçlara cevap verebilmesi ve vitrinini yenilemesi gerektiğini ekledi.

İl Ticaret Müdürü Aylin Sacide Çağlar Ahilik hakkında genel bilgi vererek, Ahilik Haftası’nın oluşumunu aktardı.

“RIZIK VEREN İŞYERİ KUTSALDIR”

Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan da Ahilik’in tarihçesini ve özelliklerini anlatarak başladığı konuşmasında “Ahilik denilince esnaf, esnaf denilince Ahilik akla gelmektedir. Rızık veren işyeri kutsaldır. Tartıda hile yapılmaz, vergi zamanında ödenir, kaytarılmaz” dedi.

Konuşmaların ardından Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ekibinin temsili Ahilik ve Şet kuşatma töreni sunuldu. Programın sonunda İl Müftüsü Hıdır Bayrak dua ettirirken, tüm katılımcılara ve töreni izleyen herkese pilav- tatlı ikramında bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.