VİZELER BİTİMİ MAKÜDE YÜZ YÜZE EĞİTİM KAPSAMI ARTACAK

Eğitim 24.10.2020 - 08:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

VİZELER BİTİMİ MAKÜDE YÜZ YÜZE EĞİTİM KAPSAMI ARTACAK

MAKÜ Rektörü Korkmaz: Üniversitelerin açılması konusuna sadece ‘ticari mantık’ üzerinden gitmek doğru değil.
Burdur, 2020-2021 Akademik Yılı’nı 5 bin öğrenci ile başlattı. Vizelerden sonra kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş yapılması öngörülüyor.   MAKÜ Rektörü Korkmaz, “ticari kaygılarla ‘üniversiteler açılsın’ mantığı ve yaklaşımında bulunmak yanlış. Üniversitelerin açılması sağlık riski açısından değerlendirilmelidir. Bize göre, öğrencileri üniversitelere çekmek, evde kalmasından daha az riskli. Açılmasını isterken bu tez savunulmalıdır” şeklinde konuştu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, pandemi sürecinde üniversitelerin açılıp-açılmaması tartışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. ITSO heyetinin kendisini ziyaretinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Âdem Korkmaz, ticari kaygılar düşünerek ‘üniversiteler açılsın’ yaklaşımı güdülmesini eleştirdi. Isparta ve Burdur’da Esnaf Odası ve Ticaret Odası başkanlarının kaygılarını anlayabildiklerini kaydeden Korkmaz, “biz esnafımızın, ticaret erbabımızın durumunu çok iyi biliyoruz. Ama bunu dile getirirken ticari kaygılar gütmek, sırf ‘esnafımız kayıp yaşamasın, para kazansın’ anlayışı ile konuya yaklaşmak doğru değil. O zaman para sağlıktan önemli duruma geliyor.   ÖĞRENCİ OKUDUĞU ŞEHİRDE OLMALI Biz pandemi vakalarını, etki karantinalarını üniversite olarak izliyor ve inceliyoruz. Bize göre, üniversiteleri açmak öğrencinin evinde olmasından çok daha az riskli. Üniversiteler kapalı olduğu için memleketinde, evinde olan öğrenci çarşı-Pazar, kafe ve benzeri yerleri dolaşıyor. Bu çok normal. Ama evine geri gidiyor, aile fertleri ile temas kuruyor. Dedesini, nenesini görmeye gidiyor. Dışardan geliyor onlarla aynı ortamda bulunuyor. Bu dikey bir risk. Daha büyük bir risk. Ama öğrenci üniversite okuyacağı şehirde olsa yurt- okul-kafeden başka bir yere gidemeyecek. Risk grubu daha dar ve küçük. Yatay risk. Konuya bu açıdan yaklaşıyoruz ve üniversitelerin açılmasının daha iyi olacağını savunuyoruz. Konuyu YÖK’e de bu şekilde bildireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda MAKÜ’de yüz yüze eğitimi vizelerden sonra etap başlatacağız.”
MAKÜ Rektörü Korkmaz: Üniversitelerin açılması konusuna sadece ‘ticari mantık’ üzerinden gitmek doğru değil.

Burdur, 2020-2021 Akademik Yılı’nı 5 bin öğrenci ile başlattı. Vizelerden sonra kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş yapılması öngörülüyor.

 

MAKÜ Rektörü Korkmaz, “ticari kaygılarla ‘üniversiteler açılsın’ mantığı ve yaklaşımında bulunmak yanlış. Üniversitelerin açılması sağlık riski açısından değerlendirilmelidir. Bize göre, öğrencileri üniversitelere çekmek, evde kalmasından daha az riskli. Açılmasını isterken bu tez savunulmalıdır” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, pandemi sürecinde üniversitelerin açılıp-açılmaması tartışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. ITSO heyetinin kendisini ziyaretinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Âdem Korkmaz, ticari kaygılar düşünerek ‘üniversiteler açılsın’ yaklaşımı güdülmesini eleştirdi. Isparta ve Burdur’da Esnaf Odası ve Ticaret Odası başkanlarının kaygılarını anlayabildiklerini kaydeden Korkmaz, “biz esnafımızın, ticaret erbabımızın durumunu çok iyi biliyoruz. Ama bunu dile getirirken ticari kaygılar gütmek, sırf ‘esnafımız kayıp yaşamasın, para kazansın’ anlayışı ile konuya yaklaşmak doğru değil. O zaman para sağlıktan önemli duruma geliyor.

 

ÖĞRENCİ OKUDUĞU ŞEHİRDE OLMALI

Biz pandemi vakalarını, etki karantinalarını üniversite olarak izliyor ve inceliyoruz. Bize göre, üniversiteleri açmak öğrencinin evinde olmasından çok daha az riskli. Üniversiteler kapalı olduğu için memleketinde, evinde olan öğrenci çarşı-Pazar, kafe ve benzeri yerleri dolaşıyor. Bu çok normal. Ama evine geri gidiyor, aile fertleri ile temas kuruyor. Dedesini, nenesini görmeye gidiyor. Dışardan geliyor onlarla aynı ortamda bulunuyor. Bu dikey bir risk. Daha büyük bir risk. Ama öğrenci üniversite okuyacağı şehirde olsa yurt- okul-kafeden başka bir yere gidemeyecek. Risk grubu daha dar ve küçük. Yatay risk. Konuya bu açıdan yaklaşıyoruz ve üniversitelerin açılmasının daha iyi olacağını savunuyoruz. Konuyu YÖK’e de bu şekilde bildireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda MAKÜ’de yüz yüze eğitimi vizelerden sonra etap başlatacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.