Vali Yılmaz: Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Gündem 10.01.2014 - 16:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Vali Yılmaz: Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilikte haber ve yorum ayrılması gerektiğini söyledi.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilikte haber ve yorum ayrılması gerektiğini söyledi.   10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü dolayısıyla Burdur ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal gazetecilere bir araya gelen Vali Nurettin Yılmaz, “Haber yaparken habere yorum katılmamalı. Burdur’a geldiğimden beri gazeteci arkadaşlar haberlerinde olanı yazıyorlar. Bu konuda teşekkür ediyorum. Habercilikte genelde iddialar yazılıyor. Haberin doğrusunu yazabilmek erdemdir.” dedi.   Gazetecilik mesleğinin zor olduğunu, mutfağına girmeden o mesleğin zorluğunun anlaşılamayacağını kaydeden Vali Yılmaz, “Peygamberler hariç herkes hata yapabilir. Ancak önemli olan, hataları da hoş görebilmektir. Tekzip geldiği zaman o hatayı düzeltebilmek erdemdir.” şeklinde konuştu.   Öğrenciler en zor derslerinden birinin kompozisyon dersi olduğunu, önlerine konan boş kağıda bir şeyler yazılması istendiğinde herkesin zorlandığını anlatan Yılmaz, 3 gün üst üste gazetede köşe yazısı yazmanın zor olduğunu, mutfağına girmeden o mesleğin zorluğunun anlaşılamayacağını belirtti.   Babasının gazeteci olmasını, annesinin ise dövülmesinden korktuğu için gazeteci olmasını istemediğini anlatan Burdur Valisi, 10 Ocak’ın aynı zamanda Idareciler Günü olduğunu, idareciliğin de zor olduğunu, Alllah’tan herkesin işinde yardımcı olmasını temenni ettiğini ifade etti.   Türkiye ve il gündemi ile ilgili konularla ilgili Vali Yılmaz, yaklaşan seçim süreçlerinin ülkenin önünü her açacağını, il ile ilgili de organize sanayi bölgesinin yol ve diğer projelerinin iş adamlarının da desteği ile tamamlanacağını sözlerine ekledi.   Programa Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Il Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı ve gazeteciler katıldı. Program sonunda Vali Yılmaz’a Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı, Idareciler Günü dolayısı ile bir plaket verdi.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilikte haber ve yorum ayrılması gerektiğini söyledi.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilikte haber ve yorum ayrılması gerektiğini söyledi.
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü dolayısıyla Burdur ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal gazetecilere bir araya gelen Vali Nurettin Yılmaz, “Haber yaparken habere yorum katılmamalı. Burdur’a geldiğimden beri gazeteci arkadaşlar haberlerinde olanı yazıyorlar. Bu konuda teşekkür ediyorum. Habercilikte genelde iddialar yazılıyor. Haberin doğrusunu yazabilmek erdemdir.” dedi.
 
Gazetecilik mesleğinin zor olduğunu, mutfağına girmeden o mesleğin zorluğunun anlaşılamayacağını kaydeden Vali Yılmaz, “Peygamberler hariç herkes hata yapabilir. Ancak önemli olan, hataları da hoş görebilmektir. Tekzip geldiği zaman o hatayı düzeltebilmek erdemdir.” şeklinde konuştu.
 
Öğrenciler en zor derslerinden birinin kompozisyon dersi olduğunu, önlerine konan boş kağıda bir şeyler yazılması istendiğinde herkesin zorlandığını anlatan Yılmaz, 3 gün üst üste gazetede köşe yazısı yazmanın zor olduğunu, mutfağına girmeden o mesleğin zorluğunun anlaşılamayacağını belirtti.
 
Babasının gazeteci olmasını, annesinin ise dövülmesinden korktuğu için gazeteci olmasını istemediğini anlatan Burdur Valisi, 10 Ocak’ın aynı zamanda Idareciler Günü olduğunu, idareciliğin de zor olduğunu, Alllah’tan herkesin işinde yardımcı olmasını temenni ettiğini ifade etti.
 
Türkiye ve il gündemi ile ilgili konularla ilgili Vali Yılmaz, yaklaşan seçim süreçlerinin ülkenin önünü her açacağını, il ile ilgili de organize sanayi bölgesinin yol ve diğer projelerinin iş adamlarının da desteği ile tamamlanacağını sözlerine ekledi.
 
Programa Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Il Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı ve gazeteciler katıldı. Program sonunda Vali Yılmaz’a Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı, Idareciler Günü dolayısı ile bir plaket verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.