VALİ ÖZTÜRK ANTALYA SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİNDE

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.12.2013 - 11:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

VALİ ÖZTÜRK ANTALYA SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİNDE

VALİ ÖZTÜRK ANTALYA SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Sağlık Turizmi Derneği ile bir araya geldi. Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli'nde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Sağlık Turizmi Derneği (ANSAT) Başkanı Ali Cengiz Yılmaz, Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kazım Doğan, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı, MEDSTAR Kanser Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Medical Park Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Murat Tuncer, doktorlar ve davetliler katıldı.ANSAT Başkanı Ali Cengiz Yılmaz, programda yaptığı konuşmada sağlık turizmine hizmet eden tesislerin yetersiz olduğunu ve arttırılması gerektiğini vurgularken, aynı zamanda ANSAT Onursal Başkanı da olan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise, Türkiye’de yıllardır istihdam garantisi sebebiyle kabiliyetli, yetenekli ve zeki insanların tıpa yöneldiğini, dolayısıyla tıp alanında bu açıdan büyük bir avantaja sahip olunduğunu söyledi.Sağlık sektörünün eksiklerinin son yıllarda tamamladığını belirten Vali Öztürk, Türkiye’de hastalıkların çözümü konusunda yurt dışındaki tedavi yöntemlerinin daha iyi olduğu kaydederek, "Bazı haberlerden dolayı vatandaşlar, Türkiye'de bazı hastalıkların tedavi edilebileceğine inanmıyor. Maddi durumu iyi olan bireyler Antalya'ya değil, Amerika'ya tedavi olmak için gidiyor. İnsanların peşin hükümlerini yıkmak zor. Dolayısıyla sağlık turizmi için sadece yurt dışındaki insanları değil, vatandaşlarımızı da bilinçlendirmeye gayret göstermeliyiz." dedi.Reklamı yapılmayan bir alan olarak sağlık turizminin geri planda kaldığını vurgulayan Vali Öztürk, bundan dolayı vatandaşların doğru adresi bulmakta zorlandığını belirtti. Vali Öztürk, valilik olarak sağlık turizmine destek olacaklarını vurgulayarak, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin ve paydaşların tamamının bu alana destek vermelerini istedi.
VALİ ÖZTÜRK ANTALYA SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Sağlık Turizmi Derneği ile bir araya geldi. 
Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli'nde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Sağlık Turizmi Derneği (ANSAT) Başkanı Ali Cengiz Yılmaz, Ayka Vital Park Sağlıklı Yaşam Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kazım Doğan, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Akdeniz Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı, MEDSTAR Kanser Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Medical Park Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Murat Tuncer, doktorlar ve davetliler katıldı.
ANSAT Başkanı Ali Cengiz Yılmaz, programda yaptığı konuşmada sağlık turizmine hizmet eden tesislerin yetersiz olduğunu ve arttırılması gerektiğini vurgularken, aynı zamanda ANSAT Onursal Başkanı da olan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ise, Türkiye’de yıllardır istihdam garantisi sebebiyle kabiliyetli, yetenekli ve zeki insanların tıpa yöneldiğini, dolayısıyla tıp alanında bu açıdan büyük bir avantaja sahip olunduğunu söyledi.
Sağlık sektörünün eksiklerinin son yıllarda tamamladığını belirten Vali Öztürk, Türkiye’de hastalıkların çözümü konusunda yurt dışındaki tedavi yöntemlerinin daha iyi olduğu kaydederek, "Bazı haberlerden dolayı vatandaşlar, Türkiye'de bazı hastalıkların tedavi edilebileceğine inanmıyor. Maddi durumu iyi olan bireyler Antalya'ya değil, Amerika'ya tedavi olmak için gidiyor. İnsanların peşin hükümlerini yıkmak zor. Dolayısıyla sağlık turizmi için sadece yurt dışındaki insanları değil, vatandaşlarımızı da bilinçlendirmeye gayret göstermeliyiz." dedi.
Reklamı yapılmayan bir alan olarak sağlık turizminin geri planda kaldığını vurgulayan Vali Öztürk, bundan dolayı vatandaşların doğru adresi bulmakta zorlandığını belirtti. Vali Öztürk, valilik olarak sağlık turizmine destek olacaklarını vurgulayarak, sivil toplum örgütlerinin, belediyelerin ve paydaşların tamamının bu alana destek vermelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.