Vali Şıldak; "Çok iddialı değiliz. Durumumuz ortada.”

15.10.2019 - 08:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Vali Şıldak; "Çok iddialı değiliz. Durumumuz ortada.”

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtıldı.
  Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)" tanıtım toplantısına katıldılar.   Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda yapılan tanıtım toplantısında, “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi” tanıtım videosu gösterildi. Program, Milli Eğitim ARGE Biriminde görev yapan Öğretmen Yasemin Altındal Doğaner’in projeyi anlatan sunumuyla devam etti. Program Milletvekili Yasin Uğur ve Vali Şıldak’ın konuşmalarının ardından sona erdi.   Vali Hasan Şıldak, BİGEP tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada; "Burdur eğitimde bir sıçrama istiyor. Bunu okuyabilmemiz lazım. İlin yöneticileri olarak bu gerçeğe arkamızı dönmek mümkün değil. Velilerimiz istiyor. Öğrencilerimiz gözlerimizin içine baka baka bunu bize seslendiriyor. Burdur halkı eğitimde hak ettiği yere gelmek istiyor. Daha bir atılım yapmak istiyor. Bu mesajı aldık. Bundan sonra ne yaptık. Haziran ayında il Milli Eğitim Müdürüne bir talimatım oldu. Bu yılın bütün sınav sonuçlarını masaya yatıralım dedik.  Tek tek ilçelerimizde, okullarımızda sınav başarılarını analiz ettik. Bu sonuçlar o kadar çarpıcı şekilde önümüze geldi ki, bazı ilçelerimizin sayısal alanda, bazı ilçelerimizin sözel alanda çok başarılı olduklarını, bazı okullarımızdaki spesifik başarısızlıklardan dolayı çok basit kaynaklı sebeplerden kaynaklandığını gördük.   Emek, Sistemli Çalışma Gerekiyor   Burada bulunan bütün bireyler, bütün kurumlarız projenin doğal paydaşlarıdır. Ve inşallah bu projeyi hep birlikte yürüteceğiz. Sloganımız “Bir Eğitim Şehri Olan Burdur’da Eğitim Birinci Önceliğimiz”. Bu slogan bize şunu söylemeli. Burdur bir eğitim şehridir. Ama eğitim başkenti değildir. Neden değildir. Bizim öyle bir durumumuz yok. Çok iddialı değiliz. Durumumuz ortada. Almamız gereken mesafe çok fazla. Ama birinci öncelik yaparsak, evet biz eğitimde marka şehir olabiliriz. Yani bu iş öyle slogan üretmekle, başkentiz demekle olmuyor. Bir emek gerekiyor. Sistemli bir çaba gerekiyor. Projenin detaylarını gördünüz. Çok kapsamlı, çok bileşenli, çok girift çalışmalar yapılması gereken bir alan oluşuyor. Ama temeli, amacı motivasyon. İsteyeceğiz ve hep beraber koşacağız.   Projede yine olmazsa olmaz dört temel alanda başarıyı hedefledik. Sadece akademik başarı değil, proje üretme kapasitesi okullarımızın kurumlarımızın proje temelli çalışmalarını desteklemek adına bu projede çok önemli yer ayırdık ve inanıyoruz ki bu alandaki bilge projesi çatısındaki çalışmalar daha bir ivme kazanacak. Yine bu dört bileşenin önemli bir bölümü okullarımızdaki heyecanı coşkuyu hareketliliği arttıracak olan sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi. Bu da son derece önemli. Başarının insani yönde ve sosyal yönüne işaret etmesi açısından..." Dedi.   
Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtıldı.

 

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)" tanıtım toplantısına katıldılar.

 

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda yapılan tanıtım toplantısında, “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi” tanıtım videosu gösterildi. Program, Milli Eğitim ARGE Biriminde görev yapan Öğretmen Yasemin Altındal Doğaner’in projeyi anlatan sunumuyla devam etti.

Program Milletvekili Yasin Uğur ve Vali Şıldak’ın konuşmalarının ardından sona erdi.

 

Vali Hasan Şıldak, BİGEP tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada;

"Burdur eğitimde bir sıçrama istiyor. Bunu okuyabilmemiz lazım. İlin yöneticileri olarak bu gerçeğe arkamızı dönmek mümkün değil. Velilerimiz istiyor. Öğrencilerimiz gözlerimizin içine baka baka bunu bize seslendiriyor. Burdur halkı eğitimde hak ettiği yere gelmek istiyor. Daha bir atılım yapmak istiyor. Bu mesajı aldık. Bundan sonra ne yaptık. Haziran ayında il Milli Eğitim Müdürüne bir talimatım oldu. Bu yılın bütün sınav sonuçlarını masaya yatıralım dedik. 

Tek tek ilçelerimizde, okullarımızda sınav başarılarını analiz ettik. Bu sonuçlar o kadar çarpıcı şekilde önümüze geldi ki, bazı ilçelerimizin sayısal alanda, bazı ilçelerimizin sözel alanda çok başarılı olduklarını, bazı okullarımızdaki spesifik başarısızlıklardan dolayı çok basit kaynaklı sebeplerden kaynaklandığını gördük.

 

Emek, Sistemli Çalışma Gerekiyor

 

Burada bulunan bütün bireyler, bütün kurumlarız projenin doğal paydaşlarıdır. Ve inşallah bu projeyi hep birlikte yürüteceğiz. Sloganımız “Bir Eğitim Şehri Olan Burdur’da Eğitim Birinci Önceliğimiz”. Bu slogan bize şunu söylemeli. Burdur bir eğitim şehridir. Ama eğitim başkenti değildir. Neden değildir. Bizim öyle bir durumumuz yok. Çok iddialı değiliz. Durumumuz ortada. Almamız gereken mesafe çok fazla. Ama birinci öncelik yaparsak, evet biz eğitimde marka şehir olabiliriz. Yani bu iş öyle slogan üretmekle, başkentiz demekle olmuyor. Bir emek gerekiyor. Sistemli bir çaba gerekiyor. Projenin detaylarını gördünüz. Çok kapsamlı, çok bileşenli, çok girift çalışmalar yapılması gereken bir alan oluşuyor. Ama temeli, amacı motivasyon. İsteyeceğiz ve hep beraber koşacağız.

 

Projede yine olmazsa olmaz dört temel alanda başarıyı hedefledik. Sadece akademik başarı değil, proje üretme kapasitesi okullarımızın kurumlarımızın proje temelli çalışmalarını desteklemek adına bu projede çok önemli yer ayırdık ve inanıyoruz ki bu alandaki bilge projesi çatısındaki çalışmalar daha bir ivme kazanacak. Yine bu dört bileşenin önemli bir bölümü okullarımızdaki heyecanı coşkuyu hareketliliği arttıracak olan sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi. Bu da son derece önemli. Başarının insani yönde ve sosyal yönüne işaret etmesi açısından..." Dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.