UYGARLIK ANADOLU’DAN DOĞDU

Kültür 18.05.2018 - 16:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

UYGARLIK ANADOLU’DAN DOĞDU

18 Mayıs Müzeler Günü sebebiyle Burdur Müze Konferans Salonu’nda MAKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık tarafından “Uygarlığın Doğduğu Toprak Anadolu” konulu konferans verildi. Prof. Dr. Işık konferansında medeniyetin batıdan değil Anadolu’dan doğduğunu ispatlayan ve bin yıllara dayanan eserlerle doğrulayan konuşma yaptı.  Işık, Batı Anadolu’nun verimli topraklarından batıya medeniyet ve teknoloji aktarıldığını vurguladı. MÜZE MÜDÜRÜ EKİNCİ VEDA ETTİ Programda konuşma yapan Burdur Müzesi Müdürü Hacı Ali Ekinci de daha fazla eserin sergilenebileceği yeni müzenin Kışla Mahallesine yapılacağını belirtip müdürlük görevinden emekli olması nedeniyle herkesle vedalaştı PARANIN ÖYKÜSÜ  Programın son bölümünde Burdur Müzesi geçici sergi salonunda başlangıcından günümüze paranın öyküsü konulu tematik sikke sergisinin açılışı yapıldı. Burdur müzesindeki programa protokol mensuplarının yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi arkeoloji bölümü akademisyenleri başta olmak üzere üniversiteliler ve vatandaşlar katıldı.

18 Mayıs Müzeler Günü sebebiyle Burdur Müze Konferans Salonu’nda MAKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık tarafından “Uygarlığın Doğduğu Toprak Anadolu” konulu konferans verildi. Prof. Dr. Işık konferansında medeniyetin batıdan değil Anadolu’dan doğduğunu ispatlayan ve bin yıllara dayanan eserlerle doğrulayan konuşma yaptı.

 Işık, Batı Anadolu’nun verimli topraklarından batıya medeniyet ve teknoloji aktarıldığını vurguladı.

MÜZE MÜDÜRÜ EKİNCİ VEDA ETTİ

Programda konuşma yapan Burdur Müzesi Müdürü Hacı Ali Ekinci de daha fazla eserin sergilenebileceği yeni müzenin Kışla Mahallesine yapılacağını belirtip müdürlük görevinden emekli olması nedeniyle herkesle vedalaştı

PARANIN ÖYKÜSÜ

 Programın son bölümünde Burdur Müzesi geçici sergi salonunda başlangıcından günümüze paranın öyküsü konulu tematik sikke sergisinin açılışı yapıldı.

Burdur müzesindeki programa protokol mensuplarının yanı sıra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi arkeoloji bölümü akademisyenleri başta olmak üzere üniversiteliler ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.