ÜNİVERSİTE İÇİNDE GENÇLERİ YETİŞTİREN SAHA

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.12.2018 - 12:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÜNİVERSİTE İÇİNDE GENÇLERİ YETİŞTİREN SAHA

SDÜ RATEM, hayallerinin peşinden giden farklı bölümlerdeki öğrencilere eğitim ve medya sektöründe çalışma imkanı sunuyor
Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) temelleri üniversitenin kuruluşuyla atılan Radyo ve Televizyon Araştırma Uygulama Merkezi (RATEM), üniversitede öğrenim gören farklı bölümlerdeki öğrencilere bir uygulama okulu olma görevi üstlenerek, mezuniyetten sonra kendi bölümünde çalışmak istemeyen öğrencilere de farklı iş kapılarını açıyor.   Üniversiteye hazırlık sürecinde farklı sorun veya sıkıntılardan dolayı radyo ve televizyon, gazetecilik veya iletişim gibi bölümleri tercih edemeyen öğrencilerin hayallerinde olan radyoculuk veya sunuculuk gibi meslekler için belli zamanlarda mülakat düzenleyen SDÜ RATEM, teorik eğitim alan öğrenciler için de sahaya çıkma fırsatı sunuyor.   RATEM’de yapılan sınav ve mülakatlar sonucu yarı zamanlı olarak işe alınan ve ücret ödenen öğrencilerin yanı sıra gönüllülük esasıyla çalışan farklı bölümlerden üniversite öğrencileri radyo yayıncılığı, kameramanlık, sunuculuk, kurgu-montaj ve teknik konularda uzmanlarından eğitim alıyor.   RATEM Müdürü Yasin Öztürk, "Ben öğrencilere hep söylüyorum; eğer bu işi rüyanızda görüyorsanız, bu işin peşinden koşun.' O ruhla gelen arkadaşlar hangi bölümden olursa olsun, destek çıkmak istiyoruz. Burası bir uygulama okulu diyebiliriz. Çünkü, sahaya çıkıyoruz, uyguluyoruz. Ellerine kamera değiyor. Mezun olup, burada tecrübe edinmiş ve sahada çalışan birçok arkadaşımız var" dedi.
SDÜ RATEM, hayallerinin peşinden giden farklı bölümlerdeki öğrencilere eğitim ve medya sektöründe çalışma imkanı sunuyor

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) temelleri üniversitenin kuruluşuyla atılan Radyo ve Televizyon Araştırma Uygulama Merkezi (RATEM), üniversitede öğrenim gören farklı bölümlerdeki öğrencilere bir uygulama okulu olma görevi üstlenerek, mezuniyetten sonra kendi bölümünde çalışmak istemeyen öğrencilere de farklı iş kapılarını açıyor.

 

Üniversiteye hazırlık sürecinde farklı sorun veya sıkıntılardan dolayı radyo ve televizyon, gazetecilik veya iletişim gibi bölümleri tercih edemeyen öğrencilerin hayallerinde olan radyoculuk veya sunuculuk gibi meslekler için belli zamanlarda mülakat düzenleyen SDÜ RATEM, teorik eğitim alan öğrenciler için de sahaya çıkma fırsatı sunuyor.

 

RATEM’de yapılan sınav ve mülakatlar sonucu yarı zamanlı olarak işe alınan ve ücret ödenen öğrencilerin yanı sıra gönüllülük esasıyla çalışan farklı bölümlerden üniversite öğrencileri radyo yayıncılığı, kameramanlık, sunuculuk, kurgu-montaj ve teknik konularda uzmanlarından eğitim alıyor.

 

RATEM Müdürü Yasin Öztürk, "Ben öğrencilere hep söylüyorum; eğer bu işi rüyanızda görüyorsanız, bu işin peşinden koşun.' O ruhla gelen arkadaşlar hangi bölümden olursa olsun, destek çıkmak istiyoruz. Burası bir uygulama okulu diyebiliriz. Çünkü, sahaya çıkıyoruz, uyguluyoruz. Ellerine kamera değiyor. Mezun olup, burada tecrübe edinmiş ve sahada çalışan birçok arkadaşımız var" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.