“ÜLKELERİN KALKINMASINDA MATEMATİK”

Gündem 01.04.2016 - 16:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“ÜLKELERİN KALKINMASINDA MATEMATİK”

Fen- Edebiyat Fakültesinde “Ülkelerin Kalkınmasında Matematik” konulu konferans Düzenlendi
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 10. Yıl kutlama etkinliği kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal SAĞEL’in katkılarıyla Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferans,  Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi ve Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer AKIN, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Prof. Dr. Ömer AKIN, “ÜLKELERİN KALKINMASINDA MATEMATİK” adlı konuşma ile Matematiğin bilim ve teknolojinin ortak dili olduğunu ifade ederek ekonomi, bilim ve teknolojiyi geliştirebilmek için matematiğin vazgeçilmez olduğunu belirtmiştir. Daha sonra, matematiksiz bilimin olamayacağını, bilimsiz de modern teknolojinin olamayacağını, modern teknoloji yoksa toplumun da temel bilgi yokluğundan kalkınamayacağını, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişiminin matematiksiz olamayacağını belirtmiştir. Bu nedenle matematik eğitiminin ülkenin kalkınmasında vazgeçilmez olduğunu, matematikçilerin ekonomik uzman olan ekiplerle çalışmaları sayesinde ekonomik modeller oluşturularak ekonominin sürekli gelişiminin desteklenmesi ülkenin yararına olacağını söyledi. Prof. Dr. Ömer AKIN’a konferansın sonunda üniversitemizin anmalığı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI ve teşekkür belgesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal SAĞEL tarafından takdim edildi. 
Fen- Edebiyat Fakültesinde “Ülkelerin Kalkınmasında Matematik” konulu konferans Düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 10. Yıl kutlama etkinliği kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal SAĞEL’in katkılarıyla Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferans,  Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi ve Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer AKIN, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Ömer AKIN, “ÜLKELERİN KALKINMASINDA MATEMATİK” adlı konuşma ile Matematiğin bilim ve teknolojinin ortak dili olduğunu ifade ederek ekonomi, bilim ve teknolojiyi geliştirebilmek için matematiğin vazgeçilmez olduğunu belirtmiştir. Daha sonra, matematiksiz bilimin olamayacağını, bilimsiz de modern teknolojinin olamayacağını, modern teknoloji yoksa toplumun da temel bilgi yokluğundan kalkınamayacağını, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişiminin matematiksiz olamayacağını belirtmiştir. Bu nedenle matematik eğitiminin ülkenin kalkınmasında vazgeçilmez olduğunu, matematikçilerin ekonomik uzman olan ekiplerle çalışmaları sayesinde ekonomik modeller oluşturularak ekonominin sürekli gelişiminin desteklenmesi ülkenin yararına olacağını söyledi.

Prof. Dr. Ömer AKIN’a konferansın sonunda üniversitemizin anmalığı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin BARDAKÇI ve teşekkür belgesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal SAĞEL tarafından takdim edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.