UAÜ GENÇLERİ SİLİKON VADİSİ’NE GÖTÜRÜYOR

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.12.2013 - 09:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

UAÜ GENÇLERİ SİLİKON VADİSİ’NE GÖTÜRÜYOR

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ (UAÜ), ANTALYA’DA LİDERLİK POTANSİYELİ TAŞIYAN GENÇLERİ ORTAYA ÇIKARIP DESTEKLEMEK AMACIYLA ‘GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ’ İSİMLİ BİR PROJE YARIŞMASI DÜZENLEDİ
 Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri ortaya çıkarıp desteklemek amacıyla ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli bir proje yarışması düzenledi. UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, globalleşen dünyada işletme sahipleri ve kuruluşların yöneticiden daha çok liderlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Biz de UAÜ olarak gençlerimize liderliğin önemini anlatmak ve onların liderlik özeliklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik” dedi. Yarışmanın aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını vurgulayan UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni kurarken ‘liderler yetiştiren bir üniversite’ olması vizyonu ile ilerlediklerini dile getirdi. Rektör Göktepe, başta Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin projeye destek verdiklerini söyledi.UAÜ Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuba İnaltekin projeye talebin yüksek olduğunu, ilk elemeyi kısa bir anket sonucu yaptıklarını ve başarılı ilk 30 takımı üniversiteye davet ettiklerini söyledi.Proje için davet edilen İngiltere’de Norwich Business School’dan Dr. Fahri Karakaş, UAÜ kampusünde ilk akademik seminerini verdi. Dr. Karakaş, “Ben derslerimde bilgi ezberletmiyorum. Hiçbir dersimde sınav da yapmıyorum, kitap da kullanmıyorum” dedi. Dr. Karakaş, “Dünya hızla değişiyor. Yeni düşünme şekilleri geliştirmemiz gerekiyor. Düşünmeyi öğrenmeyi, kalıpların dışına çıkmamız gerekiyor. Özgürce, serbestçe, sıra dışı düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Bunu kişiselleştirin ve ürüne dökün” diye konuştu.İngiltere’de eğitim verdiği okulda 100 ayrı ülkeden 400 kadar öğrencinin liderlik eğitimi aldığını, onlara Billy Elliot müzikalini seyrettirdiğini hatırlatan Dr. Karakaş, bu müzikalin Londra’da 60 yıldır kapalı gişe oynadığını belirtti. “Müzikalin konusu hayallere ulaşmak üzerine kurgulu” diyen Dr. Karakaş, şöyle devam etti:“Her zaman hedefe giden yollarda engeller çıkacaktır. Ama sen inanıyorsan, ideallerine ulaşabilirsin. Hedefine ulaşmak için çok sıkı çalışabiliyor musun? Kendini disipline edebiliyor musun? Eğer büyük hedefiniz varsa, bunun bir maraton olduğunu unutmayın. Kendinizle yarışmanız gerekiyor. Ve unutmamalısınız ki, başarının yolu başarısızlıktan geçiyor. Alanında çığır açmış insanların hayatlarını araştırıyorum. Hepsinin de ortak noktası ‘başarısızlıklar’ olmuş! Ama vazgeçmemişler. Sen de vazgeçme. Uzun vadede kazanan sen olursun.”Seminer kapsamında ilk aşamada başarılı olan gençlere “Liderler için yenilikçilik, kreatif düşünme ve inovasyon, Türk kültüründe liderlik, yönetim, iletişim ve takım çalışması” alanlarında eğitimler verildi. Eğitimler sırasında başarılı olan 15 takımın finale kaldığı ve 16 Ocak tarihinde finale kalan takımlara bildirilecek proje ile öğrencilerin Silikon Vadisi’ne gitme şansını yakalayabilecekleri bildirildi.Finale kalan takımların oluşturdukları projelerin bir katalog haline getirilip Antalya Valiliği’ne sunulacağı belirtildi.
ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ (UAÜ), ANTALYA’DA LİDERLİK POTANSİYELİ TAŞIYAN GENÇLERİ ORTAYA ÇIKARIP DESTEKLEMEK AMACIYLA ‘GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ’ İSİMLİ BİR PROJE YARIŞMASI DÜZENLEDİ

 Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri ortaya çıkarıp desteklemek amacıyla ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli bir proje yarışması düzenledi. 
UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, globalleşen dünyada işletme sahipleri ve kuruluşların yöneticiden daha çok liderlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Biz de UAÜ olarak gençlerimize liderliğin önemini anlatmak ve onların liderlik özeliklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik” dedi. Yarışmanın aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını vurgulayan UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni kurarken ‘liderler yetiştiren bir üniversite’ olması vizyonu ile ilerlediklerini dile getirdi. Rektör Göktepe, başta Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin projeye destek verdiklerini söyledi.
UAÜ Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuba İnaltekin projeye talebin yüksek olduğunu, ilk elemeyi kısa bir anket sonucu yaptıklarını ve başarılı ilk 30 takımı üniversiteye davet ettiklerini söyledi.
Proje için davet edilen İngiltere’de Norwich Business School’dan Dr. Fahri Karakaş, UAÜ kampusünde ilk akademik seminerini verdi. Dr. Karakaş, “Ben derslerimde bilgi ezberletmiyorum. Hiçbir dersimde sınav da yapmıyorum, kitap da kullanmıyorum” dedi. Dr. Karakaş, “Dünya hızla değişiyor. Yeni düşünme şekilleri geliştirmemiz gerekiyor. Düşünmeyi öğrenmeyi, kalıpların dışına çıkmamız gerekiyor. Özgürce, serbestçe, sıra dışı düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Bunu kişiselleştirin ve ürüne dökün” diye konuştu.
İngiltere’de eğitim verdiği okulda 100 ayrı ülkeden 400 kadar öğrencinin liderlik eğitimi aldığını, onlara Billy Elliot müzikalini seyrettirdiğini hatırlatan Dr. Karakaş, bu müzikalin Londra’da 60 yıldır kapalı gişe oynadığını belirtti. “Müzikalin konusu hayallere ulaşmak üzerine kurgulu” diyen Dr. Karakaş, şöyle devam etti:
“Her zaman hedefe giden yollarda engeller çıkacaktır. Ama sen inanıyorsan, ideallerine ulaşabilirsin. Hedefine ulaşmak için çok sıkı çalışabiliyor musun? Kendini disipline edebiliyor musun? Eğer büyük hedefiniz varsa, bunun bir maraton olduğunu unutmayın. Kendinizle yarışmanız gerekiyor. Ve unutmamalısınız ki, başarının yolu başarısızlıktan geçiyor. Alanında çığır açmış insanların hayatlarını araştırıyorum. Hepsinin de ortak noktası ‘başarısızlıklar’ olmuş! Ama vazgeçmemişler. Sen de vazgeçme. Uzun vadede kazanan sen olursun.”
Seminer kapsamında ilk aşamada başarılı olan gençlere “Liderler için yenilikçilik, kreatif düşünme ve inovasyon, Türk kültüründe liderlik, yönetim, iletişim ve takım çalışması” alanlarında eğitimler verildi. Eğitimler sırasında başarılı olan 15 takımın finale kaldığı ve 16 Ocak tarihinde finale kalan takımlara bildirilecek proje ile öğrencilerin Silikon Vadisi’ne gitme şansını yakalayabilecekleri bildirildi.
Finale kalan takımların oluşturdukları projelerin bir katalog haline getirilip Antalya Valiliği’ne sunulacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.