TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ’NİN, 73. ŞUBESİNİ AFYONKARAHİSAR’DA AÇIYOR

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2013 - 15:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ’NİN, 73. ŞUBESİNİ AFYONKARAHİSAR’DA AÇIYOR

TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ’NİN, 73. ŞUBESİNİ AFYONKARAHİSAR’DA AÇIYOR
Türkiye genelinde 72 şubesi bulunan ‘Türkiye Beyazay Derneği’nin, 73. şubesini Afyonkarahisar’a açacağı kaydedildi. Genel Başkanlığını 22. ve 23. dönemlerde milletvekilliği yapan görme engelli Lokman Ayva’nın yaptığı, engellilerin eğitimi ve sosyal yaşantısını hedef alan kuruluşun, ülke genelindeki 72 şubesine bir yenisini de Afyonkarahisar da eklemek için harekete geçtiği kaydedildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle açılacağı bildirilen Beyazay Derneği'nin hedeflerinin, kentte engellilerin topluma yük olmaması, onları eğitime ve sosyal yaşama kazandırmak olduğu belirtildi. Derneğin hizmet alanları ise eğitim çalışmaları, bilinçlendirme çalışmaları, farkındalık oluşturma çalışmaları, destek hizmetleri, uluslararası çalışmalar olduğu belirtildi.Konu ile ilgili Türkiye Beyazay Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Derneğin amacı, engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek , sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak. Engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak, engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamaktır. Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin açılışı, 23 Aralık Pazartesi günü saat 12:00'de Afyonkarahisar Devlet Hastanesi karşısındaki Uydukent İş Merkezinde gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verildi.
TÜRKİYE BEYAZAY DERNEĞİ’NİN, 73. ŞUBESİNİ AFYONKARAHİSAR’DA AÇIYOR

Türkiye genelinde 72 şubesi bulunan ‘Türkiye Beyazay Derneği’nin, 73. şubesini Afyonkarahisar’a açacağı kaydedildi. 
Genel Başkanlığını 22. ve 23. dönemlerde milletvekilliği yapan görme engelli Lokman Ayva’nın yaptığı, engellilerin eğitimi ve sosyal yaşantısını hedef alan kuruluşun, ülke genelindeki 72 şubesine bir yenisini de Afyonkarahisar da eklemek için harekete geçtiği kaydedildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle açılacağı bildirilen Beyazay Derneği'nin hedeflerinin, kentte engellilerin topluma yük olmaması, onları eğitime ve sosyal yaşama kazandırmak olduğu belirtildi. Derneğin hizmet alanları ise eğitim çalışmaları, bilinçlendirme çalışmaları, farkındalık oluşturma çalışmaları, destek hizmetleri, uluslararası çalışmalar olduğu belirtildi.
Konu ile ilgili Türkiye Beyazay Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Derneğin amacı, engellilerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek , sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak. Engellilere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak, engelliliğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için her türlü çalışma yapmak ve sosyal dayanışmayı sağlamaktır. Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin açılışı, 23 Aralık Pazartesi günü saat 12:00'de Afyonkarahisar Devlet Hastanesi karşısındaki Uydukent İş Merkezinde gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.