TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR FUAR: BURDUR FUARI AÇILDI

Gündem 27.04.2017 - 17:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR FUAR: BURDUR FUARI AÇILDI

Burdur Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.
Burdur Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.   27 - 30 Nisan 2017 tarihleri arasında Burdur Halk Pazarında ziyaretçilere açık tutulacak ve GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Antalya’daki uluslararası hayvancılık şurası için Antalya’da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık(GTH) Bakanı Faruk Çelik’in yerine GTH Bakan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’in katılımıyla Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın açılışı yapıldı.   200’ün üzerindeki katılımcı firma ve kurumun yer aldığı fuar; tarım, hayvancılık ve yem teknolojilerinde Burdur’un geldiği noktayı tüm davetlilere sergilemiş oldu.   GTH Bakan Yardımcısı Daniş, fuar açılışında yaptığı konuşmasında Türkiye’de özellikle hayvancılık sektöründe örnek olan illerin en başında Burdur ve Çanakkale’nin yer aldığını çeşitli örneklerle aktararak, Ankara TBMM’de çiftçiyi ilgilendiren her sorun ve problemde iktidar ile muhalefetin el ele olduğuna vurgu yaptı. Daniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve uygulama sokulan Milli Tarım kapsamında Burdur’da tarım arazilerinin tamamının sulamaya açılarak maliyetlerin düşürüleceğini, toplulaştırma çalışmalarıyla da sütteki verimin yükseleceğini kaydederek, Bakanlık olarak sütteki verime göre destek vereceklerini ve böylelikle de kaliteli sütlerin üretilip, kaliteli ve hijyenik sütün daha fazla destek alacağını belirtti. Konuşmacıların ortak talebi olan Burdur’a Yeni Bir Fuar Alanı konusunda da ayrıntı veren Daniş, Bakanlık olarak fuar desteği gibi bir kalemlerinin bulunmamasına karşın önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası platforma dönüştürülecek fuar için yeni bir fuar alanı yapılması konusunda uygun olan tüm imkânları seferber edeceklerini de sözlerine ekledi. Daniş, ihtisaslaşma açısından hayvancılıkta bir numara seçilen MAKÜ’nün üreteceği projeler ile Burdur’da zaten marka olan hayvancılık sektöründe çok daha fazla mesafelerin kat edileceğine dikkat çekti.   ORTAK TALEP YENİ BİR FUAR ALANI Açılışta konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Göker, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, BTB Başkanı Yılmaz Başar da ortak nokta olarak yeni bir fuar alanı ihtiyacı bulunduğunu Daniş’e sözlü olarak ilettiler.    Konuşmaların ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Yardımcısı Daniş ve beraberindeki protokol mensupları fuar alanındaki stantları ziyaret etti. 
Burdur Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

Burdur Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

 

27 - 30 Nisan 2017 tarihleri arasında Burdur Halk Pazarında ziyaretçilere açık tutulacak ve GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Antalya’daki uluslararası hayvancılık şurası için Antalya’da bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık(GTH) Bakanı Faruk Çelik’in yerine GTH Bakan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’in katılımıyla Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın açılışı yapıldı.

 

200’ün üzerindeki katılımcı firma ve kurumun yer aldığı fuar; tarım, hayvancılık ve yem teknolojilerinde Burdur’un geldiği noktayı tüm davetlilere sergilemiş oldu.

 

GTH Bakan Yardımcısı Daniş, fuar açılışında yaptığı konuşmasında Türkiye’de özellikle hayvancılık sektöründe örnek olan illerin en başında Burdur ve Çanakkale’nin yer aldığını çeşitli örneklerle aktararak, Ankara TBMM’de çiftçiyi ilgilendiren her sorun ve problemde iktidar ile muhalefetin el ele olduğuna vurgu yaptı. Daniş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve uygulama sokulan Milli Tarım kapsamında Burdur’da tarım arazilerinin tamamının sulamaya açılarak maliyetlerin düşürüleceğini, toplulaştırma çalışmalarıyla da sütteki verimin yükseleceğini kaydederek, Bakanlık olarak sütteki verime göre destek vereceklerini ve böylelikle de kaliteli sütlerin üretilip, kaliteli ve hijyenik sütün daha fazla destek alacağını belirtti. Konuşmacıların ortak talebi olan Burdur’a Yeni Bir Fuar Alanı konusunda da ayrıntı veren Daniş, Bakanlık olarak fuar desteği gibi bir kalemlerinin bulunmamasına karşın önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası platforma dönüştürülecek fuar için yeni bir fuar alanı yapılması konusunda uygun olan tüm imkânları seferber edeceklerini de sözlerine ekledi. Daniş, ihtisaslaşma açısından hayvancılıkta bir numara seçilen MAKÜ’nün üreteceği projeler ile Burdur’da zaten marka olan hayvancılık sektöründe çok daha fazla mesafelerin kat edileceğine dikkat çekti.

 

ORTAK TALEP YENİ BİR FUAR ALANI

Açılışta konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Göker, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, BTB Başkanı Yılmaz Başar da ortak nokta olarak yeni bir fuar alanı ihtiyacı bulunduğunu Daniş’e sözlü olarak ilettiler. 

 

Konuşmaların ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Yardımcısı Daniş ve beraberindeki protokol mensupları fuar alanındaki stantları ziyaret etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.