TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI İL HAZIRLIK TOPLANTISI ATSO'DA YAPILDI

Gündem 25.03.2015 - 16:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI İL HAZIRLIK TOPLANTISI ATSO'DA YAPILDI

TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI İL HAZIRLIK TOPLANTISI ATSO'DA YAPILDI
8 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası İl Hazırlık Toplantısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) gerçekleştirildi.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer'in katılımı ile yapılan toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ev sahipliği yaptı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, ATSO Başkanı Davut Çetin, Manavgat Ticaret Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Fatih Durdaş, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ve Alanya Ticaret Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı Serdar Uygun'un katıldığı toplantıda Antalya'nın ve tüm sektörlerin sorunları ile çözüm önerileri konuşuldu. ŞURA'DA İL SÖZCÜSÜ ATSO BAŞKANI ÇETİN OLACAK Toplantıda, 8 Nisan'da gerçekleştirilecek şura için bölgenin sözcüsü olarak ATSO Başkanı Davut Çetin seçildi. Oda ve Borsa yetkililerinin ayrı ayrı söz aldığı toplantıda bölgenin ortak sorunları ve çözüm önerilerinin ana başlıkları belirlendi. EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM ALTYAPISI Antalya'nın en büyük probleminin ulaşım sorunu olarak öne çıktığı toplantıda, il genelinde ulaşım altyapısının kuvvetlendirilmesinin hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacağı kaydedildi. Turizmde oluşturulan katma değerin, iç bölgelerle kurulacak kuvvetli ulaşım olanakları ile desteklenmesi halinde katlanarak artacağının dile getirildiği toplantıda Antalya'nın duble yollar ve demiryolu ile iç bölgelere bağlarının kurulmasının, Finike-Demre-Kaş bölgesine hitap edecek havaalanı yapımının gerekliliği belirtildi. Ayrıca Antalya limanının bölge limanı olarak faaliyet gösterdiği kaydedilerek limanın kapasitesinin de artırılması ve Cruise turizmine dönük altyapı çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edildi. Toplantıda ayrıca turizm ve tarım alanlarında Antalya'ya verilecek desteklerin arttırılması gerektiği, merkezi hükümetten bu konuda taleplerde bulunulması gerektiği üzerinde fikir birliğine varıldı. Antalya'nın turizm ve tarımın başkenti olmasından dolayı verilecek taş ve maden ocağı izinlerinin de bölgenin hassasiyetlerine uygun olarak hazırlanması gerektiğinin konuşulduğu toplantıda, Antalya'nın çevreciliğiyle örnek olacak bir il olması gerektiği vurgulandı. Toplantıda alternatif turizm projeleri, Manavgat-Oymapınar turizm bölgesi çalışmaları, organize tarım bölgelerine duyulan ihtiyaç, doğalgaz ve enerji dağıtım kanallarının ve dağıtım ağının geliştirilmesi, ticarette en büyük sorunlardan birisi olarak ortada duran alacak tahsilatı araçları ve karşılıksız çeklerden kaynaklı problemler gibi çok sayıda konu başlığı ele alındı. Toplantıda görüşen konular ve çözüm önerilerinin rapor haline getirilerek 8 Nisan'da yapılacak olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bölge sözcüsü olarak seçilen ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından sunulacağı bildirildi.
TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI İL HAZIRLIK TOPLANTISI ATSO'DA YAPILDI

8 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası İl Hazırlık Toplantısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) gerçekleştirildi. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer'in katılımı ile yapılan toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ev sahipliği yaptı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, ATSO Başkanı Davut Çetin, Manavgat Ticaret Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Fatih Durdaş, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ve Alanya Ticaret Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı Serdar Uygun'un katıldığı toplantıda Antalya'nın ve tüm sektörlerin sorunları ile çözüm önerileri konuşuldu.

ŞURA'DA İL SÖZCÜSÜ ATSO BAŞKANI ÇETİN OLACAK
Toplantıda, 8 Nisan'da gerçekleştirilecek şura için bölgenin sözcüsü olarak ATSO Başkanı Davut Çetin seçildi. Oda ve Borsa yetkililerinin ayrı ayrı söz aldığı toplantıda bölgenin ortak sorunları ve çözüm önerilerinin ana başlıkları belirlendi.

EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM ALTYAPISI
Antalya'nın en büyük probleminin ulaşım sorunu olarak öne çıktığı toplantıda, il genelinde ulaşım altyapısının kuvvetlendirilmesinin hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacağı kaydedildi. Turizmde oluşturulan katma değerin, iç bölgelerle kurulacak kuvvetli ulaşım olanakları ile desteklenmesi halinde katlanarak artacağının dile getirildiği toplantıda Antalya'nın duble yollar ve demiryolu ile iç bölgelere bağlarının kurulmasının, Finike-Demre-Kaş bölgesine hitap edecek havaalanı yapımının gerekliliği belirtildi. Ayrıca Antalya limanının bölge limanı olarak faaliyet gösterdiği kaydedilerek limanın kapasitesinin de artırılması ve Cruise turizmine dönük altyapı çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edildi.
Toplantıda ayrıca turizm ve tarım alanlarında Antalya'ya verilecek desteklerin arttırılması gerektiği, merkezi hükümetten bu konuda taleplerde bulunulması gerektiği üzerinde fikir birliğine varıldı. Antalya'nın turizm ve tarımın başkenti olmasından dolayı verilecek taş ve maden ocağı izinlerinin de bölgenin hassasiyetlerine uygun olarak hazırlanması gerektiğinin konuşulduğu toplantıda, Antalya'nın çevreciliğiyle örnek olacak bir il olması gerektiği vurgulandı.
Toplantıda alternatif turizm projeleri, Manavgat-Oymapınar turizm bölgesi çalışmaları, organize tarım bölgelerine duyulan ihtiyaç, doğalgaz ve enerji dağıtım kanallarının ve dağıtım ağının geliştirilmesi, ticarette en büyük sorunlardan birisi olarak ortada duran alacak tahsilatı araçları ve karşılıksız çeklerden kaynaklı problemler gibi çok sayıda konu başlığı ele alındı.
Toplantıda görüşen konular ve çözüm önerilerinin rapor haline getirilerek 8 Nisan'da yapılacak olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bölge sözcüsü olarak seçilen ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından sunulacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.