TÜRKİYE’NİN 14 PROJE OKULUNDAN BİRİSİ ISPARTA'DA

Gündem 18.08.2015 - 09:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TÜRKİYE’NİN 14 PROJE OKULUNDAN BİRİSİ ISPARTA'DA

TÜRKİYE’NİN 14 PROJE OKULUNDAN BİRİSİ ISPARTA'DA
Türkiye’de açılan 14 proje okulundan birisi olan Işıkkent Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerini bekliyor. Isparta İmam Hatipler Derneği’nin 3 yıllık gayretiyle Işıkkent Mahallesin’de yapılan imam - hatip lisesi eğitim öğretime başlıyor. Okul, Türkiye'deki 14 proje okulundan birisi olma özelliğini taşıyor. 3 yıl önce başlattığımız bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Isparta İmam Hatipler Derneği Başkanı Mustafa Büber, 13 milyon lirayla ihaleye çıktıklarını ifade etti. Büber, "Önce okul binası yapımında Çevre ve Şehircililik Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gide-gele projeyi bitirdik. Projemiz Antalya’da çizdirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü de bakanlıktan getirtilen 13 milyon lirayla ihaleye çıkıldı. Bugün geldiğimiz noktada okulumuzu tamamladık" dedi.  “BÜNYESİNDE HEM ARAPÇA HEM DE HAFIZLIK OLAN İKİNCİ OKULUZ” Türkiye’de eşi az olan bir proje okulu açtıklarını belirten Büber, "Anadolu İmam - Hatip Liseleri’nde Proje Okulu deyince bünyesinde ya Arapça hazırlık sınıfı bulunan ya da sadece hafızlık sınıfı bulunan okullar kastediliyor. Bunlardan Erasmus ve Sokrates projeleri kapsamında Mevlana değişim sürecindeki okulları kastetmekteyiz. Dolayısıyla bakanlık buradan mezun olacak öğrencilerimize ayrıcalıklar tanımakta ve mezunların memurluk hayatına başladığında 1 kademe vermiş oluyor. Üniversitenin bünyesinde hazırlık sınıfı olanlar için bu hazırlık sınıflarından muaf oluyor. Bunları bildiğimiz için gerekli girişimleri yaptık. Antalya Milli Eğitim şurasında genel müdürümüze bu okulla ilgili projeyi teslim ettik. Teklifimiz bakanlıkça uygun görüldü. Türkiye’de 14 proje okulundan biriyiz. Ancak bünyesinde hem Arapça hem de Hafızlık olan ikinci okuluz" diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN 14 PROJE OKULUNDAN BİRİSİ ISPARTA'DA

Türkiye’de açılan 14 proje okulundan birisi olan Işıkkent Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerini bekliyor. Isparta İmam Hatipler Derneği’nin 3 yıllık gayretiyle Işıkkent Mahallesin’de yapılan imam - hatip lisesi eğitim öğretime başlıyor. Okul, Türkiye'deki 14 proje okulundan birisi olma özelliğini taşıyor.
3 yıl önce başlattığımız bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Isparta İmam Hatipler Derneği Başkanı Mustafa Büber, 13 milyon lirayla ihaleye çıktıklarını ifade etti. Büber, "Önce okul binası yapımında Çevre ve Şehircililik Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gide-gele projeyi bitirdik. Projemiz Antalya’da çizdirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü de bakanlıktan getirtilen 13 milyon lirayla ihaleye çıkıldı. Bugün geldiğimiz noktada okulumuzu tamamladık" dedi. 
“BÜNYESİNDE HEM ARAPÇA HEM DE HAFIZLIK OLAN İKİNCİ OKULUZ”
Türkiye’de eşi az olan bir proje okulu açtıklarını belirten Büber, "Anadolu İmam - Hatip Liseleri’nde Proje Okulu deyince bünyesinde ya Arapça hazırlık sınıfı bulunan ya da sadece hafızlık sınıfı bulunan okullar kastediliyor. Bunlardan Erasmus ve Sokrates projeleri kapsamında Mevlana değişim sürecindeki okulları kastetmekteyiz. Dolayısıyla bakanlık buradan mezun olacak öğrencilerimize ayrıcalıklar tanımakta ve mezunların memurluk hayatına başladığında 1 kademe vermiş oluyor. Üniversitenin bünyesinde hazırlık sınıfı olanlar için bu hazırlık sınıflarından muaf oluyor. Bunları bildiğimiz için gerekli girişimleri yaptık. Antalya Milli Eğitim şurasında genel müdürümüze bu okulla ilgili projeyi teslim ettik. Teklifimiz bakanlıkça uygun görüldü. Türkiye’de 14 proje okulundan biriyiz. Ancak bünyesinde hem Arapça hem de Hafızlık olan ikinci okuluz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.