TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLİĞİ 99 YAŞINDA

Gündem 19.05.2018 - 11:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLİĞİ 99 YAŞINDA

19 Mayıs 1919’da yakılan meşale Türkiye’de 99 yıldır sönmeden yanıyor.
Cumhuriyetin Burdur’daki gençleri de bu meşaleyi gururla taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği Türk Gençliği, Cumhuriyet Meydanında çeşitli faaliyet ve resmî törenle bu emanete sahip çıkacağını gösterdi. Cumhuriyet Meydanındaki tören İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Atila Aksoy’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından Burdur’un sporcu gençleri Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu’nu Burdur Valiliğinde ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Vali Vekili Balcıoğlu ve sporcu gençlik daha sonra tekrar Cumhuriyet Meydanındaki törenlere katıldı. Program kapsamında Gençlik Haftasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan USO Anadolu Lisesi Öğrencisi Aslı Apaydın şiirini okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Gençliğinin Ata’ya cevabı ile devam eden programda Judocuların jimnastik gösteri de yer aldı. ŞAMPİYONLAR SAHNEYE ÇIKTI Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programın son bölümünde önce bölgede ve sonra da Türkiye’de şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi sahneye çıktı, ekip Halk dansları gösterisi yaptı. Program ödül töreniyle sona erdi
19 Mayıs 1919’da yakılan meşale Türkiye’de 99 yıldır sönmeden yanıyor.

Cumhuriyetin Burdur’daki gençleri de bu meşaleyi gururla taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği Türk Gençliği, Cumhuriyet Meydanında çeşitli faaliyet ve resmî törenle bu emanete sahip çıkacağını gösterdi.

Cumhuriyet Meydanındaki tören İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Atila Aksoy’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından Burdur’un sporcu gençleri Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu’nu Burdur Valiliğinde ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Vali Vekili Balcıoğlu ve sporcu gençlik daha sonra tekrar Cumhuriyet Meydanındaki törenlere katıldı.

Program kapsamında Gençlik Haftasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan USO Anadolu Lisesi Öğrencisi Aslı Apaydın şiirini okudu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Gençliğinin Ata’ya cevabı ile devam eden programda Judocuların jimnastik gösteri de yer aldı.

ŞAMPİYONLAR SAHNEYE ÇIKTI

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programın son bölümünde önce bölgede ve sonra da Türkiye’de şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi sahneye çıktı, ekip Halk dansları gösterisi yaptı. Program ödül töreniyle sona erdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.