TRAFİKTE'AĞIR KUSUR' TARTIŞMALARI

Gündem 09.02.2016 - 15:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TRAFİKTE'AĞIR KUSUR' TARTIŞMALARI

TRAFİK SİGORTALARINDA 'AĞIR KUSUR' TARTIŞMALARI
- AFYONKARAHİSAR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ BAŞKANI BEKİR ÖZERDEM; - "AĞIR KUSURLARDA RÜCUEN ÖDENEN TAZMİNATLAR DEĞİŞMEDİ" - “ASLINDA AĞIR KUSUR KONUSUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK, DÜN VAR OLAN UYGULAMALAR BUGÜN DE GEÇERLİ” Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, trafik sigortalarının kapsam değişikliği ile ilgili özellikle ‘ağır kusur’da ödenen tazminatlar konusunda bir bilgi kirliliği olduğunu belirterek, “Aslında ağır kusur konusunda bir değişiklik yok, dün var olan uygulamalar bugün de geçerli” dedi. Kamuoyunda sıkça tartışılan ve sürücülerde paniğe neden olan trafik sigortalarındaki ‘ağır kusur’ konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özerdem, bu konuda büyük bir bilgi kirliliği olduğunu ifade etti. Konu hakkında abartılacak bir şeyin olmadığını belirten Başkan Özerdem, ağır kusur konusunda geçmişte var olan ve fazla bilinmeyen maddelerin poliçelerde yapılan değişiklik ile yeni yeni gündeme geldiğini kaydetti. Genel şartlarda yapılan değişikliklerle beraber gündeme gelen ‘ağır kusur’ konusuna değinen Başkan Özerdem, “Genel şartlar değişti. Bu değişikliklerden bir tanesi de ağır kusur olan hasarlarda araç sahiplerine rücuen ödenen tazminatların alınması söz konusu. Ancak öyle bir algı oluşturuldu ki insanlar bugünlerde trafik sigortalarına çok para ödemelerine rağmen sorumluluk poliçelerinde bir de kendilerinde kusur olursa sigorta şirketlerinin 3. şahıslara ödedikleri paranın rücuen kendilerinden geri alınabilecek algısına kapıldılar. Hadise bugün yeni böyle değil. Geçmişte de trafik sigortalarının rücu mekanizması kusurlu hallerde çalışıyordu, bugün de çalışmaya devam ediyor. Örnek verecek olursak, alkollü olduğunuz halde bir kazaya karışır veya sürücü belgeniz olmadığı halde bir kazaya karışırsanız trafik sigortanız kusurunuz nispetinde 3. şahısların hasarlarını ödüyor. Ama bu dün de böyleydi bugün de böyle. Ondan sonra kaza tespit tutanaklarına bakarak sizin ‘ağır kusur’ olarak adlandırılan sürücü belgenizin olmaması veya trafikte belirtilen alkol sınırını aşan promül dışında alkolünüz söz konusu olursa 3. şahıslara ödediği paraları sizlerden geri alıyor. Siz olay neticesinde alkollü iseniz ya da sürücü belgeniz yok ise ve ölmüşseniz sizin varislerinizden geri alıyor bu parayı. Bu bugün yeni olarak çıkmadı geçmişte de bu böyleydi bugün bu böyle” diye konuştu. Öte yandan, konu hakkında birçok sürücünün bilgisinin olmadığı gözlenirken, sürücüler ‘ağır kusur’ konusundan ziyade yine sigorta poliçe fiyatlarının yüksek olmasından dert yakındılar.
TRAFİK SİGORTALARINDA 'AĞIR KUSUR' TARTIŞMALARI

- AFYONKARAHİSAR SİGORTA ACENTELERİ DERNEĞİ BAŞKANI BEKİR ÖZERDEM;

- "AĞIR KUSURLARDA RÜCUEN ÖDENEN TAZMİNATLAR DEĞİŞMEDİ"

- “ASLINDA AĞIR KUSUR KONUSUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK, DÜN VAR OLAN UYGULAMALAR BUGÜN DE GEÇERLİ”

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, trafik sigortalarının kapsam değişikliği ile ilgili özellikle ‘ağır kusur’da ödenen tazminatlar konusunda bir bilgi kirliliği olduğunu belirterek, “Aslında ağır kusur konusunda bir değişiklik yok, dün var olan uygulamalar bugün de geçerli” dedi.

Kamuoyunda sıkça tartışılan ve sürücülerde paniğe neden olan trafik sigortalarındaki ‘ağır kusur’ konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özerdem, bu konuda büyük bir bilgi kirliliği olduğunu ifade etti. Konu hakkında abartılacak bir şeyin olmadığını belirten Başkan Özerdem, ağır kusur konusunda geçmişte var olan ve fazla bilinmeyen maddelerin poliçelerde yapılan değişiklik ile yeni yeni gündeme geldiğini kaydetti. Genel şartlarda yapılan değişikliklerle beraber gündeme gelen ‘ağır kusur’ konusuna değinen Başkan Özerdem, “Genel şartlar değişti. Bu değişikliklerden bir tanesi de ağır kusur olan hasarlarda araç sahiplerine rücuen ödenen tazminatların alınması söz konusu. Ancak öyle bir algı oluşturuldu ki insanlar bugünlerde trafik sigortalarına çok para ödemelerine rağmen sorumluluk poliçelerinde bir de kendilerinde kusur olursa sigorta şirketlerinin 3. şahıslara ödedikleri paranın rücuen kendilerinden geri alınabilecek algısına kapıldılar. Hadise bugün yeni böyle değil. Geçmişte de trafik sigortalarının rücu mekanizması kusurlu hallerde çalışıyordu, bugün de çalışmaya devam ediyor. Örnek verecek olursak, alkollü olduğunuz halde bir kazaya karışır veya sürücü belgeniz olmadığı halde bir kazaya karışırsanız trafik sigortanız kusurunuz nispetinde 3. şahısların hasarlarını ödüyor. Ama bu dün de böyleydi bugün de böyle. Ondan sonra kaza tespit tutanaklarına bakarak sizin ‘ağır kusur’ olarak adlandırılan sürücü belgenizin olmaması veya trafikte belirtilen alkol sınırını aşan promül dışında alkolünüz söz konusu olursa 3. şahıslara ödediği paraları sizlerden geri alıyor. Siz olay neticesinde alkollü iseniz ya da sürücü belgeniz yok ise ve ölmüşseniz sizin varislerinizden geri alıyor bu parayı. Bu bugün yeni olarak çıkmadı geçmişte de bu böyleydi bugün bu böyle” diye konuştu.

Öte yandan, konu hakkında birçok sürücünün bilgisinin olmadığı gözlenirken, sürücüler ‘ağır kusur’ konusundan ziyade yine sigorta poliçe fiyatlarının yüksek olmasından dert yakındılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.