TKDK BURDUR İL KOORDİNATÖRÜ BUCAK ZİRAAT ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Gündem 27.01.2021 - 15:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TKDK BURDUR İL KOORDİNATÖRÜ BUCAK ZİRAAT ODASI’NI ZİYARET ETTİ

TKDK Burdur İl Koordinatörü Bucak Ziraat Odası’nı ziyaret etti...
TKDK Burdur İl Koordinatörü Bucak Ziraat Odası’nı ziyaret etti.   TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı & Burdur İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Bilal Özel’i makamında ziyaret etti.   Başkan Bilal ÖZEL görüşmeye ilişkin olarak; “İlimiz tarımının ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için destekleme mutlak surette şarttır. Bu manada Avrupa Birliği bütçesinden ülkemize ayrılan fonlardan yarar sağlamak; bölge çiftçisine, sanayicisine, işçisine ve ithalatı azaltarak ihracata yönelik yatırımlarla cari açığa kadar her kesime katkı sunacaktır. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu yatırımlar KDV ve ÖTV dahil olmak üzere her türlü vergiden muaf olmakla birlikte, 50 ile 70’e kadar da hibeyi kapsamaktadır. Hibe edilen tutarların geri ödemesi yoktur. Ayrıca hibeye esas tutarın geri kalan kısmı için de Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu kredileri kullanılabilmektedir. Burdur ili olarak daha fazla proje ile daha fazla yatırım alarak farkındalık yaratmak suretiyle ilimiz ekonomisine katkı sağlamalıyız. Sivil toplum örgütleri olarak biz bu tür projeleri mutlak surette destekliyoruz. Yatırımcılarımızla kurumlar arasında köprü vazifesi görüyoruz. Her zaman yatırım ve yatırımcılarımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.   TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN; “Yatırım yapmak isteyen ve mevcut işletmeler dahil olmak üzere hayvan yetiştiriciliği, et / süt işleme tesisleri, meyve / sebze işleme ve paketleme yatırımları için kurumumuzca çağrı ilanına çıkılmış olup, bütün yatırımcıları hibelerden faydalanmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Yapılan toplantıda Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Soylu hazır bulundu.  
TKDK Burdur İl Koordinatörü Bucak Ziraat Odası’nı ziyaret etti...

TKDK Burdur İl Koordinatörü Bucak Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

 

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı & Burdur İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Bilal Özel’i makamında ziyaret etti.

 

Başkan Bilal ÖZEL görüşmeye ilişkin olarak;
“İlimiz tarımının ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için destekleme mutlak surette şarttır. Bu manada Avrupa Birliği bütçesinden ülkemize ayrılan fonlardan yarar sağlamak; bölge çiftçisine, sanayicisine, işçisine ve ithalatı azaltarak ihracata yönelik yatırımlarla cari açığa kadar her kesime katkı sunacaktır.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu yatırımlar KDV ve ÖTV dahil olmak üzere her türlü vergiden muaf olmakla birlikte, 50 ile 70’e kadar da hibeyi kapsamaktadır.
Hibe edilen tutarların geri ödemesi yoktur. Ayrıca hibeye esas tutarın geri kalan kısmı için de Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu kredileri kullanılabilmektedir.

Burdur ili olarak daha fazla proje ile daha fazla yatırım alarak farkındalık yaratmak suretiyle ilimiz ekonomisine katkı sağlamalıyız. Sivil toplum örgütleri olarak biz bu tür projeleri mutlak surette destekliyoruz. Yatırımcılarımızla kurumlar arasında köprü vazifesi görüyoruz. Her zaman yatırım ve yatırımcılarımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

 

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut YILDIRAN;
“Yatırım yapmak isteyen ve mevcut işletmeler dahil olmak üzere hayvan yetiştiriciliği, et / süt işleme tesisleri, meyve / sebze işleme ve paketleme yatırımları için kurumumuzca çağrı ilanına çıkılmış olup, bütün yatırımcıları hibelerden faydalanmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılan toplantıda Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Soylu hazır bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.