THK VE HEM, MODEL UÇAK KURSU AÇIYOR

Çocuk (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2014 - 13:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

THK VE HEM, MODEL UÇAK KURSU AÇIYOR

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu (THK) Korkuteli Şube Başkanlığı tarafında öğrencilere model uçak kursu açılacak.
Türk Hava Kurumu Saymanı ve Serbest Uçuş Rehber Öğretmeni Atike Gökmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kursumuzun amacı öğrencilerimizin ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirip el becerisi kazandırılmasıdır. Açılacak olan model uçak yapımı kursu önümüzdeki günlerde başlayacak. Model uçak yapım kursu eğitim süresi toplam 24 saattir. Günlük 2 ve 4 saatlik ders programı hazırlanarak uygulanacaktır" dedi.Model uçak eğitiminin havacılık teknolojisinin ilk adımı olduğunu belirten Gökmen, "Bugünün uçak modelcisi geleceğin pilotu, uçak mühendisi ve astronotu olabilir. Genç yaşta verilen bu tür eğitimler, küçük katılımcıların ilerleyen yıllarda seçecekleri mesleki alanların tercihinde önemli bir yere sahiptir. Üniversite tercihlerini Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak yapan gençler ise yüzde yüz iş garantili eğitim almış oluyorlar" şeklinde konuştu.Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu ise, Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu'nun(THK) bu amaçla çalıştığını belirterek, "Özellikle son yıllarda havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte bu konu daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Açılacak olan bu kursumuzda öğrencilerimize havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açıyoruz" ifadelerini kullandı.
Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu (THK) Korkuteli Şube Başkanlığı tarafında öğrencilere model uçak kursu açılacak.

Türk Hava Kurumu Saymanı ve Serbest Uçuş Rehber Öğretmeni Atike Gökmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kursumuzun amacı öğrencilerimizin ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirip el becerisi kazandırılmasıdır. Açılacak olan model uçak yapımı kursu önümüzdeki günlerde başlayacak. Model uçak yapım kursu eğitim süresi toplam 24 saattir. Günlük 2 ve 4 saatlik ders programı hazırlanarak uygulanacaktır" dedi.
Model uçak eğitiminin havacılık teknolojisinin ilk adımı olduğunu belirten Gökmen, "Bugünün uçak modelcisi geleceğin pilotu, uçak mühendisi ve astronotu olabilir. Genç yaşta verilen bu tür eğitimler, küçük katılımcıların ilerleyen yıllarda seçecekleri mesleki alanların tercihinde önemli bir yere sahiptir. Üniversite tercihlerini Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak yapan gençler ise yüzde yüz iş garantili eğitim almış oluyorlar" şeklinde konuştu.
Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu ise, Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu'nun(THK) bu amaçla çalıştığını belirterek, "Özellikle son yıllarda havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte bu konu daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Açılacak olan bu kursumuzda öğrencilerimize havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.