TEN UYUMUNA TAKILAN RECEP’E YENİ YÜZ NAKİL

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.12.2013 - 09:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TEN UYUMUNA TAKILAN RECEP’E YENİ YÜZ NAKİL

TEKİRDAĞ’IN ÇORLU İLÇESİNDE ZEHİRLENMEYE BAĞLI BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN BİR 34 YAŞINDAKİ İSMİ AÇIKLANMAYAN DONÖR’ÜN BAĞIŞLANAN YÜZÜ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ ESTETİK ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ÖMER ÖZKAN, TARAFINDAN, DAHA ÖNE TEN UYUMUNA TAKILAN KIRKLARELİLİ 21 YAŞINDAKİ RECEP KAYAYA NAKİL EDİLECEK
Türkiye’nin yedinci Akdeniz Üniversitesinin 5’inci yüz nakli daha önce ten uyumuna takılan 21 yaşındaki Recep Kaya ya yapılacak. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde zehirlenmeye bağlı beyin ölümü gerçekleşen bir 34 yaşındaki ismi açıklanmayan donör’ün bağışlanan yüzünün Kırklarelili 21 yaşındaki Recep Kayaya nakil edilmesine karar verildi. Nakli Akdeniz Üniversitesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibi gerçekleştirecek.KIRKLARELİ'NDEN DÖRT SAATTE ANTALYA'YA GELDİKırklareli'de yüz nakli bekleyen Recep Kaya'ya yeni yıl öncesi müjdeli haber Antalya’dan geldi. Yaklaşık üç ay önce ten uyumu nedeniyle yüz nakli yapılmayan Recep Kaya, Akdeniz Üniversitesi'nden gelen telefon üzerine yeni yüzüne kavuşmak üzere Antalya'ya yola çıktı. Saat 03:20’da Antalya Havalimanına inen Kaya’yı hava alanında Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu karşıladı. Hastaneye ait bir araçla havaalanından alınan Kaya İle beraberinde refakatçi olarak halası Elliye Peközer de Antalya’ya geldi. 10 dakika içinde havaalanından hastaneye gelen Recep Kaya, akşam saat 21 sıralarında müjdeli haberi aldığını söyledi. Kırklareli’nden önce İstanbul’a, ardından Antalya’ya dört saatlik bir yolculuktan sonra geldiğini kaydeden Kaya, çok mutlu olduğunu belirti. Türkiye’de ilk yüz nakilli gerçekleştirilen Uğur Acar gibi hastaneye girişte zafer işareti yapan Kaya ameliyata hazırlık için B blok 2’inci kata çıkarıldı.Kaya’ya Çorlu’da hayatını kaybeden donörün yüzü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, tarafından nakledilecek. Özkan’ın sabah saat 8 sıralarında nakil edilecek yüzü alıp Antalyaya gelip ameliyata girmesi bekleniyor. Nakil Türkiye’nin 7’inci, Akdeniz Üniversitesinin ise 5’inci yüz nakli olacak.2004 yılında babasının av silahı ile oynadığı sırada silahın ateş alması sebebiyle yüzünden yaralanan Recep Kaya, 9 yıldan beri yüzünün tedavi edilmesini bekliyordu. Geçen şubat ayında nakil için Antalyaya gelip Akdeniz Üniversitesine başvuran Yaklaşık 3 ay önce de aranan yüz bulundu denilip hastaneye çağrılan, Kaya ancak bulunan donörün siyahi olması İstanbul'dan geri dönmüştü.
TEKİRDAĞ’IN ÇORLU İLÇESİNDE ZEHİRLENMEYE BAĞLI BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN BİR 34 YAŞINDAKİ İSMİ AÇIKLANMAYAN DONÖR’ÜN BAĞIŞLANAN YÜZÜ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ ESTETİK ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ÖMER ÖZKAN, TARAFINDAN, DAHA ÖNE TEN UYUMUNA TAKILAN KIRKLARELİLİ 21 YAŞINDAKİ RECEP KAYAYA NAKİL EDİLECEK

Türkiye’nin yedinci Akdeniz Üniversitesinin 5’inci yüz nakli daha önce ten uyumuna takılan 21 yaşındaki Recep Kaya ya yapılacak. 
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde zehirlenmeye bağlı beyin ölümü gerçekleşen bir 34 yaşındaki ismi açıklanmayan donör’ün bağışlanan yüzünün Kırklarelili 21 yaşındaki Recep Kayaya nakil edilmesine karar verildi. Nakli Akdeniz Üniversitesinde Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibi gerçekleştirecek.
KIRKLARELİ'NDEN DÖRT SAATTE ANTALYA'YA GELDİ
Kırklareli'de yüz nakli bekleyen Recep Kaya'ya yeni yıl öncesi müjdeli haber Antalya’dan geldi. Yaklaşık üç ay önce ten uyumu nedeniyle yüz nakli yapılmayan Recep Kaya, Akdeniz Üniversitesi'nden gelen telefon üzerine yeni yüzüne kavuşmak üzere Antalya'ya yola çıktı. Saat 03:20’da Antalya Havalimanına inen Kaya’yı hava alanında Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu karşıladı. Hastaneye ait bir araçla havaalanından alınan Kaya İle beraberinde refakatçi olarak halası Elliye Peközer de Antalya’ya geldi. 10 dakika içinde havaalanından hastaneye gelen Recep Kaya, akşam saat 21 sıralarında müjdeli haberi aldığını söyledi. Kırklareli’nden önce İstanbul’a, ardından Antalya’ya dört saatlik bir yolculuktan sonra geldiğini kaydeden Kaya, çok mutlu olduğunu belirti. Türkiye’de ilk yüz nakilli gerçekleştirilen Uğur Acar gibi hastaneye girişte zafer işareti yapan Kaya ameliyata hazırlık için B blok 2’inci kata çıkarıldı.
Kaya’ya Çorlu’da hayatını kaybeden donörün yüzü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, tarafından nakledilecek. Özkan’ın sabah saat 8 sıralarında nakil edilecek yüzü alıp Antalyaya gelip ameliyata girmesi bekleniyor. Nakil Türkiye’nin 7’inci, Akdeniz Üniversitesinin ise 5’inci yüz nakli olacak.
2004 yılında babasının av silahı ile oynadığı sırada silahın ateş alması sebebiyle yüzünden yaralanan Recep Kaya, 9 yıldan beri yüzünün tedavi edilmesini bekliyordu. Geçen şubat ayında nakil için Antalyaya gelip Akdeniz Üniversitesine başvuran Yaklaşık 3 ay önce de aranan yüz bulundu denilip hastaneye çağrılan, Kaya ancak bulunan donörün siyahi olması İstanbul'dan geri dönmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.