TEHLİKEYE ALDIRIŞ ETMEDİLER

Gündem 06.07.2015 - 09:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TEHLİKEYE ALDIRIŞ ETMEDİLER

ANTALYA’DA ÇOCUKLARDAN TEHLİKELİ SERİNLİK
 Antalya’da hafta sonu sıcak havayı fırsat bilenler deniz ve su parklarını doldurdu. Denize gidemeyen çocuklar ise tehlikeye aldırmadan mahalle aralarındaki süs havuzlarında serinledi.  Turizmin başkenti Antalya’da yaz kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Hava sıcaklığının 35, deniz suyunun 26 derece ölçüldüğü kentte yerli ve yabancı turistler sahil ve su parklarına akın etti. Hafta sonunu ve sınavların sona ermesini fırsat bilenler, Konyaaltı sahiline akın etti. Halk plajlarının yanı sıra ücretli plajlar da doldu. Sahile gelenlerin bir kısmı kumsalda dalgalarla eğlenirken, bazıları şezlonglarda güneşlenmeyi tercih etti. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle cankurtaranlar da dürbünle boğulma tehlikesine karşı gözetleme yaptı. Su parkları da tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden oldu. Aileleri tarafından denize gitmelerine izin verilmeyen çocukların serinleme adresleri ise mahalle aralarındaki süs havuzları oldu. ‘Süs Havuzlarında Yüzmek Tehlikeli ve Yasaktır’ yazılı uyarı levhalarına aldırmayan çocuklar kendilerini havuzun serin sularına bıraktı. Havuzlardaki elektrik kaçağı tehlikesine aldırmayan çocuklar gönüllerince eğlendi. Belediye ekipleri de havuzlarda denetim yaptı. Çocukların havuzlarda yüzmesini engellemek isteyen Muratpaşa Belediyesi ekipleri, çocukların uyarıları dikkate almadığını dile getirdiler. Belediye ekiplerini gören çocuklar, eşyalarını bırakıp kaçtı. Ekipler yanlarına çağırdıkları çocukları bir kez daha uyararak, eşyalarını teslim etti. Ekipler diğer havuzlara denetime giderken, çocuklar 15 dakika sonra tekrar havuzda yüzmeye başladı. Bu kez daha kalabalık gelen çocuklardan Özgür Dırla, belediyeden elektrik olmayan havuz yapmasını isteyerek, “Annem denize izin vermiyor. Deniz bize uzak. Hava çok sıcak. Elektrik olmasına rağmen canımı göze aldım” dedi. Süs havuzlarında su akımını sağlayan motorlar havuzun altında yer alması nedeniyle tehlike oluşturuyor. 
ANTALYA’DA ÇOCUKLARDAN TEHLİKELİ SERİNLİK

 Antalya’da hafta sonu sıcak havayı fırsat bilenler deniz ve su parklarını doldurdu. Denize gidemeyen çocuklar ise tehlikeye aldırmadan mahalle aralarındaki süs havuzlarında serinledi. 
Turizmin başkenti Antalya’da yaz kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Hava sıcaklığının 35, deniz suyunun 26 derece ölçüldüğü kentte yerli ve yabancı turistler sahil ve su parklarına akın etti. Hafta sonunu ve sınavların sona ermesini fırsat bilenler, Konyaaltı sahiline akın etti. Halk plajlarının yanı sıra ücretli plajlar da doldu. Sahile gelenlerin bir kısmı kumsalda dalgalarla eğlenirken, bazıları şezlonglarda güneşlenmeyi tercih etti. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle cankurtaranlar da dürbünle boğulma tehlikesine karşı gözetleme yaptı. Su parkları da tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden oldu.
Aileleri tarafından denize gitmelerine izin verilmeyen çocukların serinleme adresleri ise mahalle aralarındaki süs havuzları oldu. ‘Süs Havuzlarında Yüzmek Tehlikeli ve Yasaktır’ yazılı uyarı levhalarına aldırmayan çocuklar kendilerini havuzun serin sularına bıraktı. Havuzlardaki elektrik kaçağı tehlikesine aldırmayan çocuklar gönüllerince eğlendi. Belediye ekipleri de havuzlarda denetim yaptı. Çocukların havuzlarda yüzmesini engellemek isteyen Muratpaşa Belediyesi ekipleri, çocukların uyarıları dikkate almadığını dile getirdiler. Belediye ekiplerini gören çocuklar, eşyalarını bırakıp kaçtı. Ekipler yanlarına çağırdıkları çocukları bir kez daha uyararak, eşyalarını teslim etti. Ekipler diğer havuzlara denetime giderken, çocuklar 15 dakika sonra tekrar havuzda yüzmeye başladı. Bu kez daha kalabalık gelen çocuklardan Özgür Dırla, belediyeden elektrik olmayan havuz yapmasını isteyerek, “Annem denize izin vermiyor. Deniz bize uzak. Hava çok sıcak. Elektrik olmasına rağmen canımı göze aldım” dedi.
Süs havuzlarında su akımını sağlayan motorlar havuzun altında yer alması nedeniyle tehlike oluşturuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.