Tefenni’de Afet Ucuz Atlatıldı

Yaşam 03.10.2019 - 11:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Tefenni’de Afet Ucuz Atlatıldı

Burdur’un Tefenni ilçesinde sağanak yağmur taşkınlara ve sel baskınlarına yol açtı.
Burdur’un Tefenni ilçesinde sağanak yağmur taşkınlara ve sel baskınlarına yol açtı.   Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın etkisiyle bazı dereler taşmış, bazı evlerin bodrum katları da selden etkilendi. Sudan etkilenen evlerde tahliye çalışması yapılırken çevre ilçelerin belediyelerinden de ekipman desteği sağlandı. Çavdır Belediyesi, Söğüt Belediyesi, Karamanlı belediyesi ve AFAD ekipleri binalardan su tahliye etmek için gece saatlerine kadar çalışma yaptı. Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz; “İlk andan itibaren, yağıştan etkilenen vatandaşlarımız için Belediyemizden anonslar yapılarak bir çözüm merkezi oluşturulmuş ve hızlı bir şekilde müdahale edilmiştir. Tespit ettiğimiz 18 haneden su tahliyesi yapılmış, Kaymakamlık binamızda ki yıldırım düşmesi sonucu kırılan ağaç parçaları temizlenmiş, kapanan köy yollarımız tekrar ulaşıma açılmış ve Seydiler yolu üzerinde aracı içerisinde mahsur kalan vatandaşımız da yine Belediye personelimiz ve Burdur AFAD ekiplerinin yardımı ile kurtarılmıştır. Sabah itibari ile İlçe genelimizde hasar tespit çalışmaları yapılacak ve son yarım asırda görülmemiş bu tarz afetlerin önüne geçmek adına gerekli tedbirler alınacaktır. Çalışmalarımızın ilk anından son anına kadar yardımlarını esirgemeyen Çavdır Belediye Başkanı Sn. Süleyman Kayacan ve Çavdır Belediyesi personeline, Söğüt Belediye Başkanı Sn. Ayhan Yurdasiper ve Söğüt Belediyesi personeline, Karamanlı Belediye Başkanı Sn. Fatih Selimoğlu ve Karamanlı Belediyesi personeline, AFAD Burdur ekibine ve özellikle gecenin geç saatlerine kadar özveriyle çalışan çok değerli Tefenni Belediyesi personelime teşekkür ediyor, bir kez daha tüm Tefenni halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.
Burdur’un Tefenni ilçesinde sağanak yağmur taşkınlara ve sel baskınlarına yol açtı.

Burdur’un Tefenni ilçesinde sağanak yağmur taşkınlara ve sel baskınlarına yol açtı.

 

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın etkisiyle bazı dereler taşmış, bazı evlerin bodrum katları da selden etkilendi. Sudan etkilenen evlerde tahliye çalışması yapılırken çevre ilçelerin belediyelerinden de ekipman desteği sağlandı. Çavdır Belediyesi, Söğüt Belediyesi, Karamanlı belediyesi ve AFAD ekipleri binalardan su tahliye etmek için gece saatlerine kadar çalışma yaptı.

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz; “İlk andan itibaren, yağıştan etkilenen vatandaşlarımız için Belediyemizden anonslar yapılarak bir çözüm merkezi oluşturulmuş ve hızlı bir şekilde müdahale edilmiştir. Tespit ettiğimiz 18 haneden su tahliyesi yapılmış, Kaymakamlık binamızda ki yıldırım düşmesi sonucu kırılan ağaç parçaları temizlenmiş, kapanan köy yollarımız tekrar ulaşıma açılmış ve Seydiler yolu üzerinde aracı içerisinde mahsur kalan vatandaşımız da yine Belediye personelimiz ve Burdur AFAD ekiplerinin yardımı ile kurtarılmıştır. Sabah itibari ile İlçe genelimizde hasar tespit çalışmaları yapılacak ve son yarım asırda görülmemiş bu tarz afetlerin önüne geçmek adına gerekli tedbirler alınacaktır.

Çalışmalarımızın ilk anından son anına kadar yardımlarını esirgemeyen Çavdır Belediye Başkanı Sn. Süleyman Kayacan ve Çavdır Belediyesi personeline, Söğüt Belediye Başkanı Sn. Ayhan Yurdasiper ve Söğüt Belediyesi personeline, Karamanlı Belediye Başkanı Sn. Fatih Selimoğlu ve Karamanlı Belediyesi personeline, AFAD Burdur ekibine ve özellikle gecenin geç saatlerine kadar özveriyle çalışan çok değerli Tefenni Belediyesi personelime teşekkür ediyor, bir kez daha tüm Tefenni halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.