Tarihi Gülevşen Camisi restore ediliyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 27.02.2021 - 13:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Tarihi Gülevşen Camisi restore ediliyor

Tarihi Gülevşen Camisi restore ediliyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından inşa edilen Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Valiliği iş birliğinde, Alanya'nın en önemli tarihi yapıları arasında bulunan, Çıplaklı Mahallesi'ndeki camiyi gün yüzüne çıkarmak için çalışma başlatıldı.  Proje kapsamında zemin kazıları yapılan camide, toprak altında kalan taşlar ortaya çıkarıldı. Çökmek üzere olan bazı duvarlar yıkılarak, taşları ayıklandı. Duvar, aslına uygun tekrar inşa edildi. Sağlam duvarlarda ise taşlar arasındaki derzler yenilenip temizlendi. Ayrıca mihrap arkasında yer alan destekleyici duvarın inşası tamamlandı. Tarihi caminin bahçesinde bulunan üç katlı eski binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bahçesine toprak dolgu yapılan camide, istinat duvarı çalışmaları da devam ediyor. Binadaki destekleyici kolonların tespiti için ölçüm ve kazılar gerçekleştiriliyor. Bulunan tarihi kalıntıların zarar görmemesi için titizlikle çalışılıyor.
Tarihi Gülevşen Camisi restore ediliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından inşa edilen Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Valiliği iş birliğinde, Alanya'nın en önemli tarihi yapıları arasında bulunan, Çıplaklı Mahallesi'ndeki camiyi gün yüzüne çıkarmak için çalışma başlatıldı. 

Proje kapsamında zemin kazıları yapılan camide, toprak altında kalan taşlar ortaya çıkarıldı. Çökmek üzere olan bazı duvarlar yıkılarak, taşları ayıklandı. Duvar, aslına uygun tekrar inşa edildi. Sağlam duvarlarda ise taşlar arasındaki derzler yenilenip temizlendi.

Ayrıca mihrap arkasında yer alan destekleyici duvarın inşası tamamlandı. Tarihi caminin bahçesinde bulunan üç katlı eski binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bahçesine toprak dolgu yapılan camide, istinat duvarı çalışmaları da devam ediyor.

Binadaki destekleyici kolonların tespiti için ölçüm ve kazılar gerçekleştiriliyor. Bulunan tarihi kalıntıların zarar görmemesi için titizlikle çalışılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.