TARAFTAR TERÖRÜ VE HAKEME DAYAK

Gündem 07.12.2016 - 11:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TARAFTAR TERÖRÜ VE HAKEME DAYAK

Son haftalarda yeşil sahalardaki taraftar terörü ve hakeme dayak olayları artış gösterdi.
Konu futbol olunca, konu taraftarlık olunca son haftalarda gerek saha içinde ve gerekse tribünlerde ve saha dışında fanatikliğe varan çirkin olaylar sıkça yaşanmaya başladı. Saha içinde futbolcuların birbirleriyle yaşadığı fiziksel ve psikolojik olumsuzluklar saha dışına da yansıyıp taraftarlar arasında kavgalara ve emniyet güçlerine saldırılara kadar   ALANYA KONYA MAÇIYLA BAŞLADI, BUCAK MAÇINDA DEVAM ETTİ Geçen hafta Alanya’da oynan 1. Lig Aytemiz AlanyaSpor ile Atiker Konyaspor maçı sonrasında her iki takımın taraftarları birbiriyle kavga etmiş, takım otobüsleri taşlanmış, camları kırılmış ve çok sayıda taraftar gözaltına alınmıştı.  Bu olayın ardından fanatikçe davranan bazı taraftarlar Emniyet güçlerince tespit edilmiş ve o kişilerin stadyumda maç izlemelerine engel konulmuştu.   BUCAK’TAKİ DERBİ SONRASINDA DA OLAYLAR YAŞANDI Bölgemizi ilgilendiren BAL ligindeki diğer bir müsabaka olan Bucak Oğuzhanspor ile Isparta Davrazspor karşılaşması öncesi ve sonrasında da olaylar yaşanmış, emniyet güçleri taraftarlara müdahalede bulunmuş, taraftarlar da emniyet güçlerine hakarette bulunmuşlardı. Hatta Batı Akdeniz bölgesindeki bazı profesyonel ve amatör küme maçlarında taraftarlar saha içine girerek hakemlere fiziksel darbede bulundu.   FANATİKLİK FUTBOLU OLUMSUZ ETKİLİYOR Taraftarların fanatiklik sınırlarını zorlaması saha içerisinde birbiriyle centilmence mücadele eden sporculara da yansımaya, 90 dakika içerisinde hakemlerin daha sık kırmızı kartla oyuncuyu sahadan ihraç etmeye veya sarı kartla cezalandırmaya başladı.   BEBARERLİK ÇAĞRISI Gerek TV kanallarından ve gerekse sözlü olarak taraftar başkanlarından beraberlik çağrısı yapıldı. Son haftalarda futbol ve taraftar terörünün artmasıyla taraftar başkanları çağrı çıkarıp taraftarları centilmenliğe davet etti. Ülke olarak zor günlerin yaşandığını bir dönemde futbol meselesi yüzünden kişilerin birbirilerini tahrip etmemeleri, tam aksine bütünlük içerisinde ve centilmence spor müsabakalarının yapılmasının gerektiği davetinde bulunuldu. 
Son haftalarda yeşil sahalardaki taraftar terörü ve hakeme dayak olayları artış gösterdi.

Konu futbol olunca, konu taraftarlık olunca son haftalarda gerek saha içinde ve gerekse tribünlerde ve saha dışında fanatikliğe varan çirkin olaylar sıkça yaşanmaya başladı. Saha içinde futbolcuların birbirleriyle yaşadığı fiziksel ve psikolojik olumsuzluklar saha dışına da yansıyıp taraftarlar arasında kavgalara ve emniyet güçlerine saldırılara kadar

 

ALANYA KONYA MAÇIYLA BAŞLADI, BUCAK MAÇINDA DEVAM ETTİ

Geçen hafta Alanya’da oynan 1. Lig Aytemiz AlanyaSpor ile Atiker Konyaspor maçı sonrasında her iki takımın taraftarları birbiriyle kavga etmiş, takım otobüsleri taşlanmış, camları kırılmış ve çok sayıda taraftar gözaltına alınmıştı.  Bu olayın ardından fanatikçe davranan bazı taraftarlar Emniyet güçlerince tespit edilmiş ve o kişilerin stadyumda maç izlemelerine engel konulmuştu.

 

BUCAK’TAKİ DERBİ SONRASINDA DA OLAYLAR YAŞANDI

Bölgemizi ilgilendiren BAL ligindeki diğer bir müsabaka olan Bucak Oğuzhanspor ile Isparta Davrazspor karşılaşması öncesi ve sonrasında da olaylar yaşanmış, emniyet güçleri taraftarlara müdahalede bulunmuş, taraftarlar da emniyet güçlerine hakarette bulunmuşlardı. Hatta Batı Akdeniz bölgesindeki bazı profesyonel ve amatör küme maçlarında taraftarlar saha içine girerek hakemlere fiziksel darbede bulundu.

 

FANATİKLİK FUTBOLU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Taraftarların fanatiklik sınırlarını zorlaması saha içerisinde birbiriyle centilmence mücadele eden sporculara da yansımaya, 90 dakika içerisinde hakemlerin daha sık kırmızı kartla oyuncuyu sahadan ihraç etmeye veya sarı kartla cezalandırmaya başladı.

 

BEBARERLİK ÇAĞRISI

Gerek TV kanallarından ve gerekse sözlü olarak taraftar başkanlarından beraberlik çağrısı yapıldı. Son haftalarda futbol ve taraftar terörünün artmasıyla taraftar başkanları çağrı çıkarıp taraftarları centilmenliğe davet etti. Ülke olarak zor günlerin yaşandığını bir dönemde futbol meselesi yüzünden kişilerin birbirilerini tahrip etmemeleri, tam aksine bütünlük içerisinde ve centilmence spor müsabakalarının yapılmasının gerektiği davetinde bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.