Söz Verdiği Gibi Vatandaş İçin TOKİ’ye İmza Attı

04.03.2019 - 14:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Söz Verdiği Gibi Vatandaş İçin TOKİ’ye İmza Attı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’ne ait Bozkurt Mahallesi’ndeki arazilerin Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne devri için imza attı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’ne ait Bozkurt Mahallesi’ndeki arazilerin Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne devri için imza attı.   Belediye Ali Orkun Ercengiz, Şubat ayında belediye meclisinde alınan karar ile Deprem evleri Bozkurt Mahallesi kentsel dönüşümünde vatandaşın lehine kullanılacak olan 9000m2’lik arazinin 65 bağımsız bölümünün verileceğine dair verdiği sözünü tuttu. Tapu İl Müdürlüğü’nde atılan imza ile Burdur Belediyesi’ne ait Bozkurt Mahallesi’ndeki arazilerin TOKİ’ye devri yapıldı. Atılan imzalar sonrasında , Tapu İl Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına açıklamada bulunun Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Şubat ayında aldığımız meclis kararı ve vaat ettiğimiz şekliyle Deprem evleri  Bozkurt Mahallesi  kentsel dönüşümünde vatandaşımız lehine olan  9000m2’lik arazinin 65 bağımsız bölümünün verileceğine dair verdiğimiz sözün gerekçesi olarak, bugün tapuda devir işlemimizi gerçekleştirdik. Bu kentsel dönüşümün Bozkurt Mahallesi’ndeki yurttaşlarımız için yaptığımız bu hamle Burdur’umuz için hayırlı olsun. Çünkü sadece oradaki 320 vatandaşımızı değil, yeni yapılacak konutlarla dar ve orta gelirli vatandaşımızı ilgilendiren bir dönüşümün başlamasını sağladık. Biz her zaman halkın yanında olan, halkı ile birlikte olan ve Burdur Belediyesi’nin varlıklarını da halkın lehine her zaman kullanan bir anlayışla, sosyal belediyecilik ilkeleri ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu bölüm daha öncesinde Adliye hizmet binasının yapımına karşılık verilecek arazinin karşılığında bizde önce Sayın Sebahattin Akkaya beyin döneminde takas edilmiş bir bölümdü. Takas karşılında Burdur Belediyesi’ne geçmiş bir alandı burası, bizde bu alana Bozkurt Mahallesi sakinlerimizin kentsel dönüşüme daha fazla metre karede ev alabilmesi için, konut sahibi olabilmesi için, dönüşüme katkı olsun diye bedelsiz olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne devrini yapıp, devir işlemlerini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.   BELEDİYE KONUT ALABİLİRDİ! Burdur Belediyesinin istese TOKİ’den konut alarak devir yapabileceğini ama vatandaşlar için bu hakkından vazgeçtiğini anlatan Başkan Ercengiz, “TOKİ ile mutlaka pazarlığımız olacaktı. 9 bin metre kare karşılığında yaklaşık 50 daire civarında Burdur Belediyesi alma imkanı olabilirdi. Ancak; Bu döşümün başlama imkanı belki de olmayabilirdi. Sıkıntımız olabilirdi. Çünkü vatandaşımıza devir ettiğimiz arazi karşılığında en az 10’ar metre kare daha fazla konut yapımı şartı ile yani daha fazla yüksek metrajlı konutta oturabilmesi karşılığında biz TOKİ devir sözü verdik. TOKİ’de hak sahipleri lehine daha yüksek metrajda konut yapmayı planlayarak yaptı. Bu şekilde dönüşüm başlatılmış oldu” ifadesini kullandı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’ne ait Bozkurt Mahallesi’ndeki arazilerin Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne devri için imza attı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’ne ait Bozkurt Mahallesi’ndeki arazilerin Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne devri için imza attı.

 

Belediye Ali Orkun Ercengiz, Şubat ayında belediye meclisinde alınan karar ile Deprem evleri Bozkurt Mahallesi kentsel dönüşümünde vatandaşın lehine kullanılacak olan 9000m2’lik arazinin 65 bağımsız bölümünün verileceğine dair verdiği sözünü tuttu. Tapu İl Müdürlüğü’nde atılan imza ile Burdur Belediyesi’ne ait Bozkurt Mahallesi’ndeki arazilerin TOKİ’ye devri yapıldı.

Atılan imzalar sonrasında , Tapu İl Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına açıklamada bulunun Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Şubat ayında aldığımız meclis kararı ve vaat ettiğimiz şekliyle Deprem evleri  Bozkurt Mahallesi  kentsel dönüşümünde vatandaşımız lehine olan  9000m2’lik arazinin 65 bağımsız bölümünün verileceğine dair verdiğimiz sözün gerekçesi olarak, bugün tapuda devir işlemimizi gerçekleştirdik. Bu kentsel dönüşümün Bozkurt Mahallesi’ndeki yurttaşlarımız için yaptığımız bu hamle Burdur’umuz için hayırlı olsun. Çünkü sadece oradaki 320 vatandaşımızı değil, yeni yapılacak konutlarla dar ve orta gelirli vatandaşımızı ilgilendiren bir dönüşümün başlamasını sağladık. Biz her zaman halkın yanında olan, halkı ile birlikte olan ve Burdur Belediyesi’nin varlıklarını da halkın lehine her zaman kullanan bir anlayışla, sosyal belediyecilik ilkeleri ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu bölüm daha öncesinde Adliye hizmet binasının yapımına karşılık verilecek arazinin karşılığında bizde önce Sayın Sebahattin Akkaya beyin döneminde takas edilmiş bir bölümdü. Takas karşılında Burdur Belediyesi’ne geçmiş bir alandı burası, bizde bu alana Bozkurt Mahallesi sakinlerimizin kentsel dönüşüme daha fazla metre karede ev alabilmesi için, konut sahibi olabilmesi için, dönüşüme katkı olsun diye bedelsiz olarak Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ne devrini yapıp, devir işlemlerini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE KONUT ALABİLİRDİ!

Burdur Belediyesinin istese TOKİ’den konut alarak devir yapabileceğini ama vatandaşlar için bu hakkından vazgeçtiğini anlatan Başkan Ercengiz, “TOKİ ile mutlaka pazarlığımız olacaktı. 9 bin metre kare karşılığında yaklaşık 50 daire civarında Burdur Belediyesi alma imkanı olabilirdi. Ancak; Bu döşümün başlama imkanı belki de olmayabilirdi. Sıkıntımız olabilirdi. Çünkü vatandaşımıza devir ettiğimiz arazi karşılığında en az 10’ar metre kare daha fazla konut yapımı şartı ile yani daha fazla yüksek metrajlı konutta oturabilmesi karşılığında biz TOKİ devir sözü verdik. TOKİ’de hak sahipleri lehine daha yüksek metrajda konut yapmayı planlayarak yaptı. Bu şekilde dönüşüm başlatılmış oldu” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.