Sokak hayvanlarına barınak yaptılar, onları beslediler

Yaşam 17.12.2019 - 12:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Sokak hayvanlarına barınak yaptılar, onları beslediler

  Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının kış aylarında daha rahat edebilmeleri ve mevsimi en iyi şekilde geçirebilmeleri amacıyla şehir genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.   Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalarda şehrin birçok yerinde sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışmaları gerçekleştirilirken son olarak da tabakhane bölgesinde bulunan köpeklere yönelik yuva yapıldı.   Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hayvanları Koruma Topluluğu üyeleri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi düzenleyen Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tamamı inşaat atıklarından temin edilen malzemelerle köpeklere yuva yaptı, ardından bölgedeki köpeklere besleme uyguladı.   Tabakhane bölgesinde SDÜ’lü 70 öğrenci ile birlikte Isparta Belediyesi ekipleri, Veteriner İşleri Müdürü Fatih Demirbağ öncülüğünde inşaat paletleri ve brandalardan ellerine aldıkları keser, matkap ve diğer aletlerle yağmurlu, çamurlu ortama aldırış etmeden, köpeklere yuva yaptı.   Bölgede haftada dört gün sokak hayvanlarına yönelik besleme yaptıklarını hatırlatan Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fatih Demirbağ, sokak hayvanlarına ilişkin yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.   Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fatih Demirbağ, “Bütün hayvan sever grup ve derneklere birlikte şehrimizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu üyeleriyle de bir araya gelip, sokak hayvanlarımızı soğuk kış günlerinde, yağan yağmurda ve karda kafalarını sokabilecekleri, tamamı atık malzemelerden yuva yapmak için görev paylaşımı yaptık.   Yaklaşık 70 öğrencimizle birlikte 20’ye yakın yuva yapıldı. İçlerine kullanılmayan eski halılardan da kullandık.  Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte besleme yaptık. Birimimiz veteriner hekimleri de burada yaşayan hayvanlarımızı kontrol etti. Böyle etkinliklerimize düzenli aralıklarla devam edeceğiz. Bu yağmurlu günde usanmadan özverili olarak çalışan arkadaşlarımızın ellerine sağlık, duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının kış aylarında daha rahat edebilmeleri ve mevsimi en iyi şekilde geçirebilmeleri amacıyla şehir genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalarda şehrin birçok yerinde sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışmaları gerçekleştirilirken son olarak da tabakhane bölgesinde bulunan köpeklere yönelik yuva yapıldı.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hayvanları Koruma Topluluğu üyeleri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi düzenleyen Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tamamı inşaat atıklarından temin edilen malzemelerle köpeklere yuva yaptı, ardından bölgedeki köpeklere besleme uyguladı.

 

Tabakhane bölgesinde SDÜ’lü 70 öğrenci ile birlikte Isparta Belediyesi ekipleri, Veteriner İşleri Müdürü Fatih Demirbağ öncülüğünde inşaat paletleri ve brandalardan ellerine aldıkları keser, matkap ve diğer aletlerle yağmurlu, çamurlu ortama aldırış etmeden, köpeklere yuva yaptı.

 

Bölgede haftada dört gün sokak hayvanlarına yönelik besleme yaptıklarını hatırlatan Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fatih Demirbağ, sokak hayvanlarına ilişkin yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

 

Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fatih Demirbağ, “Bütün hayvan sever grup ve derneklere birlikte şehrimizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu üyeleriyle de bir araya gelip, sokak hayvanlarımızı soğuk kış günlerinde, yağan yağmurda ve karda kafalarını sokabilecekleri, tamamı atık malzemelerden yuva yapmak için görev paylaşımı yaptık.

 

Yaklaşık 70 öğrencimizle birlikte 20’ye yakın yuva yapıldı. İçlerine kullanılmayan eski halılardan da kullandık.  Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte besleme yaptık. Birimimiz veteriner hekimleri de burada yaşayan hayvanlarımızı kontrol etti. Böyle etkinliklerimize düzenli aralıklarla devam edeceğiz. Bu yağmurlu günde usanmadan özverili olarak çalışan arkadaşlarımızın ellerine sağlık, duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.