SOĞUK HAVA AFYONKARAHİSAR’DA...

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 15:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SOĞUK HAVA AFYONKARAHİSAR’DA...

SOĞUK HAVA AFYONKARAHİSAR’DA SEBZE VE MEYVE FİYATLARININ YÜKSELMESİNE NEDEN OLDU
AFYONKARAHİSAR (İHA) - Yurt geneli ile birlikte Afyonkarahisar’da da etkili olan soğuk ve yağışlı hava, kentte sebze ve meyve fiyatlarını artırırken, özellikle bazı sebze fiyatlarının yüzde 100'lere varan oranda yükselmesine neden olduğu kaydedildi. Afyonkarahisar’da sebze ve meyve fiyatlarının son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, soğuk havadan en fazla etkilenen sektörün kendilerinin olduğunu, buna bir de sera birinci dönem ürünlerinden beklenen ürün rekoltesinin sağlanamaması eklenince fiyatların yüzde 100’lere varan oranlarda arttığını ve satışların düştüğünü söyledi. Geçen yılın aynı dönemine göre fiyatların üreticiden kaynaklı fazla bir artış gösterdiğini dile getiren Çiloğlu, “Bugün Afyonkarahisar’da vatandaşların pahalı sebze ve meyve yiyorsa bu bizlerden yani pazarcı esnafından kaynaklanmıyor. Bu tamamen bizim dışımızda, olumsuz hava koşulları ve sera üretiminden kaynaklanmakta. Satıcılar olarak buna yapacağımız bir şey yok çünkü bizlerde yüksek fiyatlardan ürün alıyor ve piyasaya dağıtıyoruz” dedi.Kentte son bir ayda en çok zam gören ve adeta zam şampiyonu olan sebzelerin başında 2 lira 50 kuruş ile sivribiber ve patlıcanın geldiğini söyleyen Çiloğlu, sofraların vazgeçilmezi domatesinde zam şampiyonluğu arasındaki yerini 2 lira ile aldığını kaydetti.Meyve fiyatlarının ise zamdan, sebze fiyatları kadar etkilenmediğini söyleyen Çiloğlu, en çok tüketilen meyvelerin başında gelen portakal ve elmanın kilogram fiyatının 1 lira 50 kuruştan alıcı bulduğunu söyledi. Fiyatların düşmesinin ancak havaların ısınmasına, normale dönmesine bağlı olduğunu aktaran Çiloğlu, “Satıcılar olarak bir umudumuzda ikinci dönem sera ürünlerinden beklenen ürün rekoltesinin alınabilmesi. Eğer bunlar olursa fiyatlar düşer ve bizler Afyonkarahisarlılara geçmiş yıllarda olduğunu gibi bu yılki kış döneminde de ucuz sebze ve meyve yedirmiş oluruz” dedi.
SOĞUK HAVA AFYONKARAHİSAR’DA SEBZE VE MEYVE FİYATLARININ YÜKSELMESİNE NEDEN OLDU

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Yurt geneli ile birlikte Afyonkarahisar’da da etkili olan soğuk ve yağışlı hava, kentte sebze ve meyve fiyatlarını artırırken, özellikle bazı sebze fiyatlarının yüzde 100'lere varan oranda yükselmesine neden olduğu kaydedildi. 
Afyonkarahisar’da sebze ve meyve fiyatlarının son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, soğuk havadan en fazla etkilenen sektörün kendilerinin olduğunu, buna bir de sera birinci dönem ürünlerinden beklenen ürün rekoltesinin sağlanamaması eklenince fiyatların yüzde 100’lere varan oranlarda arttığını ve satışların düştüğünü söyledi. Geçen yılın aynı dönemine göre fiyatların üreticiden kaynaklı fazla bir artış gösterdiğini dile getiren Çiloğlu, “Bugün Afyonkarahisar’da vatandaşların pahalı sebze ve meyve yiyorsa bu bizlerden yani pazarcı esnafından kaynaklanmıyor. Bu tamamen bizim dışımızda, olumsuz hava koşulları ve sera üretiminden kaynaklanmakta. Satıcılar olarak buna yapacağımız bir şey yok çünkü bizlerde yüksek fiyatlardan ürün alıyor ve piyasaya dağıtıyoruz” dedi.
Kentte son bir ayda en çok zam gören ve adeta zam şampiyonu olan sebzelerin başında 2 lira 50 kuruş ile sivribiber ve patlıcanın geldiğini söyleyen Çiloğlu, sofraların vazgeçilmezi domatesinde zam şampiyonluğu arasındaki yerini 2 lira ile aldığını kaydetti.
Meyve fiyatlarının ise zamdan, sebze fiyatları kadar etkilenmediğini söyleyen Çiloğlu, en çok tüketilen meyvelerin başında gelen portakal ve elmanın kilogram fiyatının 1 lira 50 kuruştan alıcı bulduğunu söyledi. Fiyatların düşmesinin ancak havaların ısınmasına, normale dönmesine bağlı olduğunu aktaran Çiloğlu, “Satıcılar olarak bir umudumuzda ikinci dönem sera ürünlerinden beklenen ürün rekoltesinin alınabilmesi. Eğer bunlar olursa fiyatlar düşer ve bizler Afyonkarahisarlılara geçmiş yıllarda olduğunu gibi bu yılki kış döneminde de ucuz sebze ve meyve yedirmiş oluruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.