şizofren genci özel harekat ekipleri çıkardı

Yaşam 07.06.2017 - 14:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

şizofren genci özel harekat ekipleri çıkardı

Antalya’da kendisini eve kapatan şizofren genci özel harekat ekipleri çıkardı
Antalya’da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen genç kendini eve kapattı. Annesini de 4 gündür eve almayan genç, özel harekat polisinin kapıyı kırmasıyla evden çıkarıldı. Olay Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi 1242 Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir dairenin 6'ncı katında yaşayan 20 yaşındaki Arif Y., 2002 yılında mobilya ustası babasını bir iş kazasında kaybettikten sonra bir dizi sorunlar yaşamaya başladı. Zamanla bu sorunları daha da ağırlaşan, ilaçlarını da almamaya başlayan genç, 4 yıldır kendisini evine kapattı. 10'uncu sınıftan sonra okulunu bırakan Arif Y., dış dünya ile bağını tamamen kopardı. Şizofrenik ataklar başlayan Arif Y.’yi annesi Dudu Y. tedavi için ikna edemedi. Genç, apartmanının görevlisi olarak çalışan anne Dudu Y.'yi de son 4 gündür eve almamaya başladı. Oğlunun kendisini eve almasını bekleyen anne, bir sonuç alamayınca durumu polis ve 112 sağlık ekiplerine bildirmek zorunda kaldı. Polise kapıyı açıp, elindeki çekiçle saldıran Arif Y., tüm ikna çabalarına olumsuz yanıt verdi.   Özel harekat geldi Gencin intihar girişiminde bulunma ihtimaline karşı itfaiye bahçeye şişme branda açtı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen’in de katıldığı kurtarma çalışmalarında polis ve sağlık ekipleri bir saatlik çabanın ardından özel harekat ekiplerinden destek istedi. Gencin ruh hali ve elindeki materyalleri de göz önünde bulunduran özel harekat ekipleri binaya iki kalkan ve bir koçbaşı ile giriş yaptı. Kısa sürede dairenin kapısını kırarak içeri giren özel harekat ekipleri Arif Y.'yi biber gazıyla etkisiz hale getirdi. İki polisin kollarından tutup ambulansa getirdiği Arif Y. ekiplere zor anlar yaşattı. Arif Y, "Kedim öldüyse bunların hepsini öldüreceğim. Gerekirse IŞİD'e katılırım. Kedimi öldürenleri öldürürüm" diye bağırdı. Arif Y., ambulans içinde sağlık ve polis ekipleri eşliğinde tedavisi yapılmak üzere Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.  
Antalya’da kendisini eve kapatan şizofren genci özel harekat ekipleri çıkardı

Antalya’da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen genç kendini eve kapattı. Annesini de 4 gündür eve almayan genç, özel harekat polisinin kapıyı kırmasıyla evden çıkarıldı.

Olay Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi 1242 Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir dairenin 6'ncı katında yaşayan 20 yaşındaki Arif Y., 2002 yılında mobilya ustası babasını bir iş kazasında kaybettikten sonra bir dizi sorunlar yaşamaya başladı. Zamanla bu sorunları daha da ağırlaşan, ilaçlarını da almamaya başlayan genç, 4 yıldır kendisini evine kapattı. 10'uncu sınıftan sonra okulunu bırakan Arif Y., dış dünya ile bağını tamamen kopardı. Şizofrenik ataklar başlayan Arif Y.’yi annesi Dudu Y. tedavi için ikna edemedi. Genç, apartmanının görevlisi olarak çalışan anne Dudu Y.'yi de son 4 gündür eve almamaya başladı. Oğlunun kendisini eve almasını bekleyen anne, bir sonuç alamayınca durumu polis ve 112 sağlık ekiplerine bildirmek zorunda kaldı. Polise kapıyı açıp, elindeki çekiçle saldıran Arif Y., tüm ikna çabalarına olumsuz yanıt verdi.

 

Özel harekat geldi

Gencin intihar girişiminde bulunma ihtimaline karşı itfaiye bahçeye şişme branda açtı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen’in de katıldığı kurtarma çalışmalarında polis ve sağlık ekipleri bir saatlik çabanın ardından özel harekat ekiplerinden destek istedi. Gencin ruh hali ve elindeki materyalleri de göz önünde bulunduran özel harekat ekipleri binaya iki kalkan ve bir koçbaşı ile giriş yaptı. Kısa sürede dairenin kapısını kırarak içeri giren özel harekat ekipleri Arif Y.'yi biber gazıyla etkisiz hale getirdi. İki polisin kollarından tutup ambulansa getirdiği Arif Y. ekiplere zor anlar yaşattı. Arif Y, "Kedim öldüyse bunların hepsini öldüreceğim. Gerekirse IŞİD'e katılırım. Kedimi öldürenleri öldürürüm" diye bağırdı.

Arif Y., ambulans içinde sağlık ve polis ekipleri eşliğinde tedavisi yapılmak üzere Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.