Şiddete son vermek için toplandılar

Gündem 19.12.2019 - 09:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Şiddete son vermek için toplandılar

  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in daveti ile bir araya gelen yönetici kadınlar, hayata geçirilecek olan bir sosyal sorumluluk projesinin daha ilk toplantısı gerçekleştirdi.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in öcülüğünde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu kadın başkanları, siyasi partilerin kadın kolları başkanları ve temsilcileri bir araya gelerek, kadına, çocuğa ve hayvanlara karşı yapılan her türlü şiddetin önlenebilmesi için ortak bir proje geliştirmek adına toplantı düzenlediler. Sosyal sorumluluk projelerimde kadınların önemli  bir paydaş olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, kadının hayata katılımı konusunda Burdur’un örnek bir il olduğunu belirtti.   “TOPLUMUN TEMEL PROBLEMİ SEVGİSİZLİK”   Geliştirilecek proje hakkında bilgi aktaran Başkan Ercengiz, “ Amacımız şu; bir kere her şeyden önce toplumda kaybettiğimiz insan sevgisini, canlı sevgisini, aslında sevgiyi yitirdik. Yaşanılan olayların temel sebebi bu. Kimisi için ekonomik şiddet, kimisi için cinsel şiddet, kimisi için öfke kontrolsüzlüğü gibi birçok tanım yapılabilir ama toplumun temel problemi aslında sevgisizlik. Toplumdaki sevgisizliği, toplumun birbirini anlaması için sarf edemediği enerjiyi, bir kere biz sarf edilebilir enerjiye dönüştürebilmek için örgütlü bir çalışma yapmak zorundayız.  Paydaşları daha da arttırmak için çaba sarf edelim. Daha çok katılımcı olsun isteyelim. Esas hedefimiz kadına, çocuğa ya da herhangi bir şekilde mağdur olan birileri ve bir canlı varsa, bu işin gönüllüleri ve bu işi doğru bilenlerin bu oluşumun içinde olması gerektiğine sizler zaten karar verdiniz.” Dedi.   “DERDİMİZ HİZMET”   Başkan Ercengiz, hayata geçirilecek olan projenin hiçbir şekilde, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu oluşum şiddete uğrayan kadınımız, şiddete uğrayan hayvanımız ve kültür ve eğitimle ilgili bir takım eksiklikleri tamamlamak.  Yoğunlaşacağımız ve çalışacağımız nokta bu. İyi bir çalışma olacağını düşünüyorum. Çünkü katılımcılarımızın hepsinin çok güzel projeleri var. Yönetmek ve yönetilmek istemiyoruz, derdimiz hizmet. Eğitimli toplumlar, kendilerine yapılan haksızlıkları daha çabuk ortaya çıkarır. Eğitim seviyesinin düştüğü toplumlarda ise sosyal hakların bilinmediği toplumlarda ise haksızlıklar gizli kalır. Günümüzdeki bir çok istatistik sonucu doğru olmayabilir. Evinde karısını döven adamdan emniyet güçleri,  jandarma haberdar olmayabilir.  Kırsal bölgelerde cinsel istismara uğramış çocuklardan, adli kayıtların haberi olmayabilir. Ama bunlar yok sayılamaz. Biz mücadelemizi gerçek değerler üzerinden götürmek zorundayız. Ben katıldığınız için ve vereceğiniz emeklerinizden,  katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum, Güzel şeyler olacağına inanıyorum.” Dedi. 

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in daveti ile bir araya gelen yönetici kadınlar, hayata geçirilecek olan bir sosyal sorumluluk projesinin daha ilk toplantısı gerçekleştirdi.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in öcülüğünde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu kadın başkanları, siyasi partilerin kadın kolları başkanları ve temsilcileri bir araya gelerek, kadına, çocuğa ve hayvanlara karşı yapılan her türlü şiddetin önlenebilmesi için ortak bir proje geliştirmek adına toplantı düzenlediler. Sosyal sorumluluk projelerimde kadınların önemli  bir paydaş olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz, kadının hayata katılımı konusunda Burdur’un örnek bir il olduğunu belirtti.

 

“TOPLUMUN TEMEL PROBLEMİ SEVGİSİZLİK”

 

Geliştirilecek proje hakkında bilgi aktaran Başkan Ercengiz, “ Amacımız şu; bir kere her şeyden önce toplumda kaybettiğimiz insan sevgisini, canlı sevgisini, aslında sevgiyi yitirdik. Yaşanılan olayların temel sebebi bu. Kimisi için ekonomik şiddet, kimisi için cinsel şiddet, kimisi için öfke kontrolsüzlüğü gibi birçok tanım yapılabilir ama toplumun temel problemi aslında sevgisizlik. Toplumdaki sevgisizliği, toplumun birbirini anlaması için sarf edemediği enerjiyi, bir kere biz sarf edilebilir enerjiye dönüştürebilmek için örgütlü bir çalışma yapmak zorundayız.  Paydaşları daha da arttırmak için çaba sarf edelim. Daha çok katılımcı olsun isteyelim. Esas hedefimiz kadına, çocuğa ya da herhangi bir şekilde mağdur olan birileri ve bir canlı varsa, bu işin gönüllüleri ve bu işi doğru bilenlerin bu oluşumun içinde olması gerektiğine sizler zaten karar verdiniz.” Dedi.

 

“DERDİMİZ HİZMET”

 

Başkan Ercengiz, hayata geçirilecek olan projenin hiçbir şekilde, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu oluşum şiddete uğrayan kadınımız, şiddete uğrayan hayvanımız ve kültür ve eğitimle ilgili bir takım eksiklikleri tamamlamak.  Yoğunlaşacağımız ve çalışacağımız nokta bu. İyi bir çalışma olacağını düşünüyorum. Çünkü katılımcılarımızın hepsinin çok güzel projeleri var. Yönetmek ve yönetilmek istemiyoruz, derdimiz hizmet. Eğitimli toplumlar, kendilerine yapılan haksızlıkları daha çabuk ortaya çıkarır. Eğitim seviyesinin düştüğü toplumlarda ise sosyal hakların bilinmediği toplumlarda ise haksızlıklar gizli kalır. Günümüzdeki bir çok istatistik sonucu doğru olmayabilir. Evinde karısını döven adamdan emniyet güçleri,  jandarma haberdar olmayabilir.  Kırsal bölgelerde cinsel istismara uğramış çocuklardan, adli kayıtların haberi olmayabilir. Ama bunlar yok sayılamaz. Biz mücadelemizi gerçek değerler üzerinden götürmek zorundayız. Ben katıldığınız için ve vereceğiniz emeklerinizden,  katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum, Güzel şeyler olacağına inanıyorum.” Dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.