Şehidimizin vasiyeti yerine getirildi

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2019 - 15:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Şehidimizin vasiyeti yerine getirildi

Şehit olmadan önce kendi elleriyle kaleme aldığı vasiyetnamenin gereği yapıldı
Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın kendi el yazısıyla kaleme aldığı "Beyza'ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin vasiyetname olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum" vasiyeti yerine getirildi.   Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın vasiyetini yerine getirmek için Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan edebiyat öğretmenleri Hasan Basri Tekin, Mehmet Akif Eseroğlu, Türkçe öğretmeni Tuğrul Batur, Burdur Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev yapan Psikolog Hale Nur Seval ve bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmeni Murat Kıraç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin destekleri ve Fransa’da yaşayan Ali Dur’un maddi katkıları ile “Şehidimizden Yadigar Muhittin Talha Çalışkan” isimli kitap derlendi. Kitabın baskısından sonra Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın dayısı Hasan Uyar tarafından Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a hediye edildi. Bucak Belediye Başkanı Ünal şehidin dayısı Hasan Uyar’dan aldığı “Şehidimizden Yadigar Muhittin Talha Çalışkan” isimli kitabını “Şehidimizin ismini yaşatmak için ilçemizde bir okulumuza ve bir caddeye ismini verdik. Şehidimizin ismini ölümsüzleştiren ve vasiyetindeki yazıların kitaba dönüştürülmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Eğer biz bugün yatağımızda rahat yatabiliyorsak, bunu Muhittin Talha gibi şehitlerimize borçluyuz” dedi.   Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın şehit olmadan kendi elleriyle kaleme aldığı ‘Vasiyetname’ başlıklı yazısında, "Bu zamana kadar hiç böyle bir şey düşünmedim ama bunu yazma gereği duydum. Eğer şehit olursam TSK'den gelen tüm paramla bir tane yetimhane yapılmasını ve ismimin konulmasını istiyorum. Beyza'ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin 'Vasiyetname' olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum. Kardeşlerimin okul masraflarını ve tüm masraflarını TSK'nın karşılamasını arz/rica ediyorum. Vatana bir canım daha olsa onu da veririm. Arz ederim" demişti.
Şehit olmadan önce kendi elleriyle kaleme aldığı vasiyetnamenin gereği yapıldı

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın kendi el yazısıyla kaleme aldığı "Beyza'ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin vasiyetname olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum" vasiyeti yerine getirildi.
 

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin’de şehit olan Bucaklı Muhittin Talha Çalışkan’ın vasiyetini yerine getirmek için Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan edebiyat öğretmenleri Hasan Basri Tekin, Mehmet Akif Eseroğlu, Türkçe öğretmeni Tuğrul Batur, Burdur Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev yapan Psikolog Hale Nur Seval ve bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmeni Murat Kıraç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin destekleri ve Fransa’da yaşayan Ali Dur’un maddi katkıları ile “Şehidimizden Yadigar Muhittin Talha Çalışkan” isimli kitap derlendi.
Kitabın baskısından sonra Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın dayısı Hasan Uyar tarafından Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a hediye edildi. Bucak Belediye Başkanı Ünal şehidin dayısı Hasan Uyar’dan aldığı “Şehidimizden Yadigar Muhittin Talha Çalışkan” isimli kitabını “Şehidimizin ismini yaşatmak için ilçemizde bir okulumuza ve bir caddeye ismini verdik. Şehidimizin ismini ölümsüzleştiren ve vasiyetindeki yazıların kitaba dönüştürülmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Eğer biz bugün yatağımızda rahat yatabiliyorsak, bunu Muhittin Talha gibi şehitlerimize borçluyuz” dedi.
 

Şehit Muhittin Talha Çalışkan’ın şehit olmadan kendi elleriyle kaleme aldığı ‘Vasiyetname’ başlıklı yazısında, "Bu zamana kadar hiç böyle bir şey düşünmedim ama bunu yazma gereği duydum. Eğer şehit olursam TSK'den gelen tüm paramla bir tane yetimhane yapılmasını ve ismimin konulmasını istiyorum. Beyza'ya verdiğim yazıların, defterlerin kitap haline getirilip kitabın isminin 'Vasiyetname' olmasını ve anonim olarak yazılmasını istiyorum. Kardeşlerimin okul masraflarını ve tüm masraflarını TSK'nın karşılamasını arz/rica ediyorum. Vatana bir canım daha olsa onu da veririm. Arz ederim" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.