SANDIKLI'DA CİRİT HEYECANI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2014 - 10:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SANDIKLI'DA CİRİT HEYECANI

ATA SPORU CİRİTİ SEVENLER KULUP KURMAYA HAZIRLANIYOR
 Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde at ve cirit sevenler, hafta sonları bir araya gelerek ata sporu ciriti oynuyorlar. Son olarak Yunus Emre mahallesinde buluşan cirit sevenler atları ile önce antrenman yapıp sonra zevki bir şekilde cirit oynadılar. Cirit oyuncuları adına bir açıklama yapan Ramazan Çetinkaya, bir yıldır cirit oynamak için hafta sonları arkadaşları ile birlikte toplanıp hazırlık yaptıklarını kaydetti. Kolay bir spor olmayan ciritin, iki canlının aynı anda aktif olduğu bir spor dalı olduğunu söyleyen Çetinkaya, “At yoruluyor terliyor biz de yorulup terliyoruz” dedi.Ramazan Çetinkaya, amaçlarının Sandıklı'da cirit kulübü kurarak hafta sonlarını kahvelerde, internet cafelerde, kıraathanelerde değil de, bu şekilde cirit sporu yaparak, sosyal etkinlikle geçirmek istediklerini vurguladı. Öte yandan, antrenman sırasında bir kişinin attan düşerek kaza geçirmesi ise bu sporun çok dikkat gerektiren bir spor olduğunu gösterdi. Attan düşen binici ise yara almadan kurtuldu.
ATA SPORU CİRİTİ SEVENLER KULUP KURMAYA HAZIRLANIYOR

 Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde at ve cirit sevenler, hafta sonları bir araya gelerek ata sporu ciriti oynuyorlar. 
Son olarak Yunus Emre mahallesinde buluşan cirit sevenler atları ile önce antrenman yapıp sonra zevki bir şekilde cirit oynadılar. Cirit oyuncuları adına bir açıklama yapan Ramazan Çetinkaya, bir yıldır cirit oynamak için hafta sonları arkadaşları ile birlikte toplanıp hazırlık yaptıklarını kaydetti. Kolay bir spor olmayan ciritin, iki canlının aynı anda aktif olduğu bir spor dalı olduğunu söyleyen Çetinkaya, “At yoruluyor terliyor biz de yorulup terliyoruz” dedi.
Ramazan Çetinkaya, amaçlarının Sandıklı'da cirit kulübü kurarak hafta sonlarını kahvelerde, internet cafelerde, kıraathanelerde değil de, bu şekilde cirit sporu yaparak, sosyal etkinlikle geçirmek istediklerini vurguladı. 
Öte yandan, antrenman sırasında bir kişinin attan düşerek kaza geçirmesi ise bu sporun çok dikkat gerektiren bir spor olduğunu gösterdi. Attan düşen binici ise yara almadan kurtuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.