Sandıklı’da Yapılan Cami Alemi Türkiye'de Bir İlk

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2014 - 11:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Sandıklı’da Yapılan Cami Alemi Türkiye'de Bir İlk

700 KİLO AĞIRLIĞINDAKİ DEV HİLAL, 18 BİN 500 LİRAYA MAL OLDU
 Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde cami alemi yaparak bakırcılık mesleğini sürdüren Ahmet ve Mehmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek ilçesinde bulunan Rasim Paşa Camii için yaptıkları bakır işlemeli hilal, Türkiye’de ve Dünya’da en büyük bakır işlemeli hilal olma özelliği taşıyor. Sandıklılı ustaların ellerinde şekillenen el emeği bakır hilal hakkında bilgiler veren Ahmet Üstün, hilalin 4 ustanın elinde 40 günlük çalışma sonucunda yapıldığını belirtti. Üstün, “Alemi, Sakarya’nın Hendek İlçesinde inşaatı devam eden Rasim Paşa Camii'ne sipariş karşılığı yaptık. 70 kilo ağırlığındaki bakır hilalin boyu 5 metre 10 santim, çapı ise 3 metreden oluşuyor. Bakır hilalin maliyeti ise 18 bin 500 lirayı buldu. İç kısmı çelik olan hilalin dış kısmı tamamen bakır kaplaması ile yapılmıştır’’ diye konuştu.
700 KİLO AĞIRLIĞINDAKİ DEV HİLAL, 18 BİN 500 LİRAYA MAL OLDU

 Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde cami alemi yaparak bakırcılık mesleğini sürdüren Ahmet ve Mehmet Üstün kardeşler, Sakarya Hendek ilçesinde bulunan Rasim Paşa Camii için yaptıkları bakır işlemeli hilal, Türkiye’de ve Dünya’da en büyük bakır işlemeli hilal olma özelliği taşıyor. 
Sandıklılı ustaların ellerinde şekillenen el emeği bakır hilal hakkında bilgiler veren Ahmet Üstün, hilalin 4 ustanın elinde 40 günlük çalışma sonucunda yapıldığını belirtti. Üstün, “Alemi, Sakarya’nın Hendek İlçesinde inşaatı devam eden Rasim Paşa Camii'ne sipariş karşılığı yaptık. 70 kilo ağırlığındaki bakır hilalin boyu 5 metre 10 santim, çapı ise 3 metreden oluşuyor. Bakır hilalin maliyeti ise 18 bin 500 lirayı buldu. İç kısmı çelik olan hilalin dış kısmı tamamen bakır kaplaması ile yapılmıştır’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.