SAHİPSİZ KÖPEKLER UZMAN KURTARMA KÖPEKLERİ OLACAK

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.12.2013 - 13:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SAHİPSİZ KÖPEKLER UZMAN KURTARMA KÖPEKLERİ OLACAK

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, UZMAN KURTARMA KÖPEKLERİ YETİŞTİRİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi, yabancı ortaklarıyla arama kurtarma köpekleri yetiştirmeye devam ediyor. Çoğunluğu sahipsiz olan hayvanların katıldığı eğitimlerde başarılı olan köpekler, olası bir afet durumunda büyük rol oynayacak. 2014 yılında uzman kurtarma timleri oluşturulacak.Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen arama kurtarma köpeği timleri eğitimi kapsamında; SAR Germany (Search and Rescue Dogs) Derneği Başkanı Carsten Holzer, SAR Eğitim Müdürü Klaus Röper, Hayvan Koruma Derneği Care-4-Life Başkanı Silvia Greene tarafından uygunluk sınavı yapıyor. Eğitimlere; Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ve Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi personelleri dışında Acil ve Afet Derneği (ACAD) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanları katılıyor.ÇOĞUNLUĞU BAKIMEVİ’NDESahipsiz hayvanlara dikkat çekmek ve nitelik kazandırmak amacıyla mümkün olduğunca Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nden seçilen köpeklerin zorlu bir eğitimden geçtiği, İtfaiye Daire Başkanlığının ormanlık ve enkaz bulunan alanlarda gerçekleştirilen eğitimlerinin 11 gün süreceği belirtildi. Eğitimlerin sonucunda başarılı olan köpeklerin ilerleyen günlerde bir üst eğitime tabi tutulacağı kaydedildi.KURTARMA TİMLERİ YETİŞECEKSAR Germany Derneği'nin Antalya’da arama kurtarma köpekleri ve rehberlerinin eğitimini ücretsiz olarak üstlenmenin yanı sıra arama kurtarma köpeği eğitmenliği ve arama kurtarma timi denetçiliği için uygun kişileri seçerek kişilerin eğitimlerini verdiği bildirildi. SAR yetkililerinin, bu alandaki denetim-sınav sistemini de önümüzdeki yıllarda Türk kurumlarına devredebilmek amacıyla uygun denetçi adaylarını seçerek gerekli eğitimleri vereceği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin SAR Germany Derneği’yle birlikte hedefi 2014 yılı sonuna kadar Antalya’da 8-10 kişiden oluşan ve görev alabilir düzeyde arama kurtarma timi oluşumunu yapılandırdığı da kaydedildi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, UZMAN KURTARMA KÖPEKLERİ YETİŞTİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yabancı ortaklarıyla arama kurtarma köpekleri yetiştirmeye devam ediyor. Çoğunluğu sahipsiz olan hayvanların katıldığı eğitimlerde başarılı olan köpekler, olası bir afet durumunda büyük rol oynayacak. 2014 yılında uzman kurtarma timleri oluşturulacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen arama kurtarma köpeği timleri eğitimi kapsamında; SAR Germany (Search and Rescue Dogs) Derneği Başkanı Carsten Holzer, SAR Eğitim Müdürü Klaus Röper, Hayvan Koruma Derneği Care-4-Life Başkanı Silvia Greene tarafından uygunluk sınavı yapıyor. Eğitimlere; Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ve Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi personelleri dışında Acil ve Afet Derneği (ACAD) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanları katılıyor.

ÇOĞUNLUĞU BAKIMEVİ’NDE
Sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek ve nitelik kazandırmak amacıyla mümkün olduğunca Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nden seçilen köpeklerin zorlu bir eğitimden geçtiği, İtfaiye Daire Başkanlığının ormanlık ve enkaz bulunan alanlarda gerçekleştirilen eğitimlerinin 11 gün süreceği belirtildi. Eğitimlerin sonucunda başarılı olan köpeklerin ilerleyen günlerde bir üst eğitime tabi tutulacağı kaydedildi.

KURTARMA TİMLERİ YETİŞECEK
SAR Germany Derneği'nin Antalya’da arama kurtarma köpekleri ve rehberlerinin eğitimini ücretsiz olarak üstlenmenin yanı sıra arama kurtarma köpeği eğitmenliği ve arama kurtarma timi denetçiliği için uygun kişileri seçerek kişilerin eğitimlerini verdiği bildirildi. SAR yetkililerinin, bu alandaki denetim-sınav sistemini de önümüzdeki yıllarda Türk kurumlarına devredebilmek amacıyla uygun denetçi adaylarını seçerek gerekli eğitimleri vereceği ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin SAR Germany Derneği’yle birlikte hedefi 2014 yılı sonuna kadar Antalya’da 8-10 kişiden oluşan ve görev alabilir düzeyde arama kurtarma timi oluşumunu yapılandırdığı da kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.