SAĞLIKÇILAR SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.12.2013 - 16:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SAĞLIKÇILAR SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜ

CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANAN GRUP, IRMAK KENARI YÜRÜYÜŞ BANDINI TAKİP EDEREK RAUF DENKTAŞ KÖPRÜSÜNDEN GEÇTİKTEN SONRA YİNE IRMAK KENARI GÜZERGAHINDAN CUMHURİYET MEYDANINA DÖNEREK YÜRÜYÜŞLERİNİ TAMAMLADI
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edildi. Tüm yurtta olduğu gibi Manavgat'ta da İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Devlet Hastanesi işbirliğiyle Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz sloganıyla Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Rauf Denktaş Köprüsünden geçerek Nehir kıyısından tekrar Cumhuriyet Meydanına yürünmesiyle son buldu. Etkinlik hakkında açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, "Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 Yılı Sağlıklı Yaşam için Hareket Yılı ilan edilmişti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manavgat'ta da Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz sloganı ile bir sağlık yürüyüşü düzenledik" dedi. Hareketsiz yaşamın birçok hastalığı beraberinde getirdiğini anlatan Eker, şunları söyledi: "Günde yarım saat spor yaparak, hareketsiz yaşamın neden olduğu obezite, diyabet, kalp-damar, kas-kemik ve eklem hastalıklarının önüne geçilebilir. 30 dakikalık bir zaman diliminde yapılacak fiziksel aktivitenin sonucunda sağlıklı bir beden ve zinde ruh hali kazanılır. Bu gün biz de Manavgat'ta sağlık çalışanları, aileleri ve vatandaşlarla beraber sağlık yürüyüşü yapıyoruz. Cumhuriyet Meydanında başlayacak yürüyüşümüz Rauf Denktaş Köprüsünden karşı tarafa geçtikten sonra tekrar nehir kıyısından yürüyerek Cumhuriyet Meydanında son bulacak. Ben sözlerimi Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz sloganı ile bitirmek istiyorum. Buradan Manavgat'ta yaşayan vatandaşlarımızı spor ve hareket yapmaya davet ediyorum."
CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANAN GRUP, IRMAK KENARI YÜRÜYÜŞ BANDINI TAKİP EDEREK RAUF DENKTAŞ KÖPRÜSÜNDEN GEÇTİKTEN SONRA YİNE IRMAK KENARI GÜZERGAHINDAN CUMHURİYET MEYDANINA DÖNEREK YÜRÜYÜŞLERİNİ TAMAMLADI

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edildi. Tüm yurtta olduğu gibi Manavgat'ta da İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Devlet Hastanesi işbirliğiyle Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz sloganıyla Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş Rauf Denktaş Köprüsünden geçerek Nehir kıyısından tekrar Cumhuriyet Meydanına yürünmesiyle son buldu. 
Etkinlik hakkında açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, "Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 Yılı Sağlıklı Yaşam için Hareket Yılı ilan edilmişti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manavgat'ta da Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz sloganı ile bir sağlık yürüyüşü düzenledik" dedi. Hareketsiz yaşamın birçok hastalığı beraberinde getirdiğini anlatan Eker, şunları söyledi: "Günde yarım saat spor yaparak, hareketsiz yaşamın neden olduğu obezite, diyabet, kalp-damar, kas-kemik ve eklem hastalıklarının önüne geçilebilir. 30 dakikalık bir zaman diliminde yapılacak fiziksel aktivitenin sonucunda sağlıklı bir beden ve zinde ruh hali kazanılır. Bu gün biz de Manavgat'ta sağlık çalışanları, aileleri ve vatandaşlarla beraber sağlık yürüyüşü yapıyoruz. Cumhuriyet Meydanında başlayacak yürüyüşümüz Rauf Denktaş Köprüsünden karşı tarafa geçtikten sonra tekrar nehir kıyısından yürüyerek Cumhuriyet Meydanında son bulacak. Ben sözlerimi Yeni Yılda Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz sloganı ile bitirmek istiyorum. Buradan Manavgat'ta yaşayan vatandaşlarımızı spor ve hareket yapmaya davet ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.