Sağlık Personeline ceza geliyor mu?

Gündem 20.11.2017 - 09:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Sağlık Personeline ceza geliyor mu?

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Doğum hatası engelli çocukların hakları için sağlık personeline ceza veriliyor mu? Dünya Çocuk Hakları Gününde doğum hatası nedeniyle engelli doğan çocukların hakları için, doğumda ve gebelik takibinde sorumlu ebe, jinekolog, doktor, hemşire vb. sağlık personeline ceza verilip verilmediği merak konusu. Gebelik takibinde, doğum salonunda, doğum anında hata yapan sağlık personellerine meslekten men, para cezası, sicil bozukluğu, performans puanı gibi yaptırımlar uygulanıyor mu? İŞTE TÜİK VERİLERİ Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in 2002 yılına dair verilerine göre; Akdeniz Bölgesinde Doğuştan (congenital) ortopedik özürlü  (orthopedical disability), görme özürlü (seeing disability), işitme özürlü (hearing disability), dil ve konuşma özürlü (speaking disability) ve zihinsel özürlü(mental disability) oranı yüzde 10 seviyesinde. Bunlardan engelli kız çocuklarının sayısı engelli erkek çocuklarının sayısından daha fazla. 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Doğum hatası engelli çocukların hakları için sağlık personeline ceza veriliyor mu?

Dünya Çocuk Hakları Gününde doğum hatası nedeniyle engelli doğan çocukların hakları için, doğumda ve gebelik takibinde sorumlu ebe, jinekolog, doktor, hemşire vb. sağlık personeline ceza verilip verilmediği merak konusu. Gebelik takibinde, doğum salonunda, doğum anında hata yapan sağlık personellerine meslekten men, para cezası, sicil bozukluğu, performans puanı gibi yaptırımlar uygulanıyor mu?

İŞTE TÜİK VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in 2002 yılına dair verilerine göre; Akdeniz Bölgesinde Doğuştan (congenital) ortopedik özürlü  (orthopedical disability), görme özürlü (seeing disability), işitme özürlü (hearing disability), dil ve konuşma özürlü (speaking disability) ve zihinsel özürlü(mental disability) oranı yüzde 10 seviyesinde. Bunlardan engelli kız çocuklarının sayısı engelli erkek çocuklarının sayısından daha fazla. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.