SAFRA KESESİNDEN 450 ADET KÜÇÜK TAŞ ÇIKARTILDI

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2013 - 09:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SAFRA KESESİNDEN 450 ADET KÜÇÜK TAŞ ÇIKARTILDI

SAFRA KESESİNDEN 450 ADET KÜÇÜK TAŞ ÇIKARTILDI
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir ameliyatta tıp tarihinde ender rastlanan bir olay yaşanarak, 70 yaşındaki hastanın safra kesesinden 450 adet küçük taş, laparoskopik yöntemle çıkarıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği hekimlerinden Op. Dr. Turgay Manav tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, polikliniğe başvuran 70 yaşındaki Hatice Açar, isimli hastanın 3 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikâyetinin olduğu kaydedildi. Yapılan tetkikler sonucunda safra kesesinde taş tespit ettiğini ve ameliyata karar verildiğini söyleyen Dr. Manav, bir cerrah olarak ilk kez bu kadar çok taşı bir hastadan çıkardığını belirterek ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini hastanın şifa ile taburcu edileceğini belirtti.Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesinde yaşayan 70 yaşındaki Hatice Açar da ameliyat korkusu nedeniyle bu ıstıraba dayandığını, ancak ameliyatın çok kolay ve rahat olduğunu söyledi. Ameliyatın ardından konuşan Açar, “Boşuna yıllardır acı çekmişim. 450 taşın çıktığını görünce hayretler içinde kaldım. Doktorumdan ve hastaneden çok memnun kaldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan da laparoskopi yönteminin hastanelerinde çok sık kullanıldığını, çevre illerden ileri üs olarak görüldüğü için hastaların burayı tercih eder hale geldiğini vurgulayarak, “Ameliyathanemizde yılda 4 bin civarı sadece laparoskopi ile ameliyat yapılmaktadır. Bunun için gereken her türlü tıbbi teçhizat ile uzman ve tecrübeli ekibimiz var” dedi.
SAFRA KESESİNDEN 450 ADET KÜÇÜK TAŞ ÇIKARTILDI

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir ameliyatta tıp tarihinde ender rastlanan bir olay yaşanarak, 70 yaşındaki hastanın safra kesesinden 450 adet küçük taş, laparoskopik yöntemle çıkarıldı. 
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği hekimlerinden Op. Dr. Turgay Manav tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, polikliniğe başvuran 70 yaşındaki Hatice Açar, isimli hastanın 3 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikâyetinin olduğu kaydedildi. Yapılan tetkikler sonucunda safra kesesinde taş tespit ettiğini ve ameliyata karar verildiğini söyleyen Dr. Manav, bir cerrah olarak ilk kez bu kadar çok taşı bir hastadan çıkardığını belirterek ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini hastanın şifa ile taburcu edileceğini belirtti.
Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesinde yaşayan 70 yaşındaki Hatice Açar da ameliyat korkusu nedeniyle bu ıstıraba dayandığını, ancak ameliyatın çok kolay ve rahat olduğunu söyledi. Ameliyatın ardından konuşan Açar, “Boşuna yıllardır acı çekmişim. 450 taşın çıktığını görünce hayretler içinde kaldım. Doktorumdan ve hastaneden çok memnun kaldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan da laparoskopi yönteminin hastanelerinde çok sık kullanıldığını, çevre illerden ileri üs olarak görüldüğü için hastaların burayı tercih eder hale geldiğini vurgulayarak, “Ameliyathanemizde yılda 4 bin civarı sadece laparoskopi ile ameliyat yapılmaktadır. Bunun için gereken her türlü tıbbi teçhizat ile uzman ve tecrübeli ekibimiz var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.