RHODİAPOLİS ANTİK KENTİ'NDEKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Kültür 21.12.2015 - 16:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

RHODİAPOLİS ANTİK KENTİ'NDEKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

RHODİAPOLİS ANTİK KENTİ'NDEKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmalarının 2016 yılı Ocak ayı ortasında tamamlanacağı bildirildi.  Geçtiğimiz yıl Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında sona gelindi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Daire Başkanı Melik Yılmaz, Antalya Müzesi ve Rhodiapolis Kazı Başkanı Mustafa Demirel, Antalya Anıtlar Bölge Müdürlüğünden Berna Görgülü ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Rhodiapolis Antik Kenti’ni ziyaret ederek, kazı çalışmaları hakkında restorasyon çalışmasını yürüten yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonunu üstlenen Er-Bil Firması Şantiye Şefi Bülent Adede, antik kentteki restorasyon çalışmalarını belirlenen zamandan daha önce bitirebilmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüklerini, çalışmaları da, aslına uygun olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Restorasyona ilk olarak amfi tiyatrodan başladıklarını ifade eden Adede, "Restorasyon çalışmalarına başladığımızda yaklaşık 400 günlük bir süremiz vardı. Çalışmalara, amfi tiyatrodan başladık, sahnenin korunması ve son olarak Opramoas Anıtı'yla tamamlayacağız. İnşallah tüm çalışmalarımızı Ocak ayının ilk haftasına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar, aslına uygun, kurulun ön gördüğü planlama dahilinde yapıldı" dedi.
RHODİAPOLİS ANTİK KENTİ'NDEKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmalarının 2016 yılı Ocak ayı ortasında tamamlanacağı bildirildi. 
Geçtiğimiz yıl Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında sona gelindi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Daire Başkanı Melik Yılmaz, Antalya Müzesi ve Rhodiapolis Kazı Başkanı Mustafa Demirel, Antalya Anıtlar Bölge Müdürlüğünden Berna Görgülü ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Rhodiapolis Antik Kenti’ni ziyaret ederek, kazı çalışmaları hakkında restorasyon çalışmasını yürüten yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonunu üstlenen Er-Bil Firması Şantiye Şefi Bülent Adede, antik kentteki restorasyon çalışmalarını belirlenen zamandan daha önce bitirebilmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüklerini, çalışmaları da, aslına uygun olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.
Restorasyona ilk olarak amfi tiyatrodan başladıklarını ifade eden Adede, "Restorasyon çalışmalarına başladığımızda yaklaşık 400 günlük bir süremiz vardı. Çalışmalara, amfi tiyatrodan başladık, sahnenin korunması ve son olarak Opramoas Anıtı'yla tamamlayacağız. İnşallah tüm çalışmalarımızı Ocak ayının ilk haftasına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar, aslına uygun, kurulun ön gördüğü planlama dahilinde yapıldı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.