Rektör Korkmaz’dan Eleştirilere Cevap

Gündem 25.10.2016 - 12:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Rektör Korkmaz’dan Eleştirilere Cevap

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten’in eleştirilerine karşı yazılı bir bildirge yayınladı
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten’in eleştirilerine karşı yazılı bir bildirge yayınladı Üniversitemizin 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da teşrifleriyle 21 Ekim 2016 tarihinde yapılmıştır. Bu törenle ilgili olarak üniversitemizi bir polemiğin konusu haline getirebilecek bazı açıklamaların yapılmış olduğunu yerel basınımızda yer alan haberlerden üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Konuyla ilgili olarak şu hususların kamuoyunca bilinmesini arzu ediyoruz. 1- Her şeyden önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumları gibi bilimsel çalışma ve araştırmalar yapma, ürettiği bilimsel verileri ve bilgileri toplumla paylaşma, ulusal gelişime ve kalkınmaya destek olma görevlerini üstlenmiş bir devlet kurumudur. Bu nedenle, siyasi herhangi bir polemiğe girmeyi ve üniversitemizin de bir devlet kurumu olarak, polemik konusu yapılmasını doğru bulmuyoruz. 2- Üniversitemiz, Yükseköğretim Kanunu’nda öngörülen amaç ve ilkelere göre çalışan, işleyişi yasa ve yönetmeliklere göre tayin edilen anayasal bir kurumdur. Dolayısıyla üniversitemizin başka amaçlara alet edilmesi düşünülemez. Ne bizim, ne de başkalarının kanunlarla belirlenmiş bu işleyişin dışına çıkması da söz konusu olamaz. 3- Biz, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün “Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener” şeklindeki sözünün manasını ve ruhunu ilke olarak benimsiyor; toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya neden olabilecek her türlü eylem ve söylemlerden imtina ediyoruz. Nitekim üniversitemizin pek çok başarılı projesi, şehrimizin farklı kesimleri ve çok sayıda sivil toplum örgütüyle birlikte üretilmiş, ortak akılla hayata geçirilmiştir. Bundan sonra da üniversite olarak bu güzel şehir Burdur için, bu güzel vatan Türkiye için üzerimize düşen her türlü eğitim ve bilim alanındaki çalışmaları büyük bir özveri ile yapmaya devam edeceğiz. Ve bunu yaparken her türlü yapıcı eleştiriye açık olacak ve Burdur’ un tüm paydaşları ile istişare etmeyi sürdüreceğiz.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten’in eleştirilerine karşı yazılı bir bildirge yayınladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten’in eleştirilerine karşı yazılı bir bildirge yayınladı

Üniversitemizin 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Başbakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da teşrifleriyle 21 Ekim 2016 tarihinde yapılmıştır.

Bu törenle ilgili olarak üniversitemizi bir polemiğin konusu haline getirebilecek bazı açıklamaların yapılmış olduğunu yerel basınımızda yer alan haberlerden üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Konuyla ilgili olarak şu hususların kamuoyunca bilinmesini arzu ediyoruz.

1- Her şeyden önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumları gibi bilimsel çalışma ve araştırmalar yapma, ürettiği bilimsel verileri ve bilgileri toplumla paylaşma, ulusal gelişime ve kalkınmaya destek olma görevlerini üstlenmiş bir devlet kurumudur. Bu nedenle, siyasi herhangi bir polemiğe girmeyi ve üniversitemizin de bir devlet kurumu olarak, polemik konusu yapılmasını doğru bulmuyoruz.

2- Üniversitemiz, Yükseköğretim Kanunu’nda öngörülen amaç ve ilkelere göre çalışan, işleyişi yasa ve yönetmeliklere göre tayin edilen anayasal bir kurumdur. Dolayısıyla üniversitemizin başka amaçlara alet edilmesi düşünülemez. Ne bizim, ne de başkalarının kanunlarla belirlenmiş bu işleyişin dışına çıkması da söz konusu olamaz.

3- Biz, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener şeklindeki sözünün manasını ve ruhunu ilke olarak benimsiyor; toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya neden olabilecek her türlü eylem ve söylemlerden imtina ediyoruz. Nitekim üniversitemizin pek çok başarılı projesi, şehrimizin farklı kesimleri ve çok sayıda sivil toplum örgütüyle birlikte üretilmiş, ortak akılla hayata geçirilmiştir. Bundan sonra da üniversite olarak bu güzel şehir Burdur için, bu güzel vatan Türkiye için üzerimize düşen her türlü eğitim ve bilim alanındaki çalışmaları büyük bir özveri ile yapmaya devam edeceğiz. Ve bunu yaparken her türlü yapıcı eleştiriye açık olacak ve Burdur’ un tüm paydaşları ile istişare etmeyi sürdüreceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.