Rektör Korkmaz BEREKET TV’de Hayvancılık Projesini Anlattı

Gündem 26.04.2017 - 14:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Rektör Korkmaz BEREKET TV’de Hayvancılık Projesini Anlattı

MAKÜ Rektörü Korkmaz BEREKET TV’de Hayvancılık Projesini Anlattı
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ 26 Nisan 2017 Çarşamba günü Bereket TV’de “Umut Özdil ile Gündemin Bereketi” programının canlı yayın konuğu oldu. Umut ÖZDİL’in sorularını cevaplayan Rektör KORKMAZ, Üniversite ve şehir işbirliğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamasıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasından desteklenecek 5 üniversiteden biri olarak seçilmesi ile "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışmaları kapsamında "Hayvancılık” alanında çalışmaların ne aşamaya geldiğinden de bahseden Rektör KORKMAZ; “Şehrin potansiyelini de dikkate alarak, yaptığımız proje ile üniversite olarak hem vatandaşa, hem de şehrin ekonomik potansiyeline dokunabilmemiz için  hayvancılıkla ilgili bir proje hazırladık ve aldığımız destek ile de bu projemiz anlamlandı. Çok güçlü bir Veteriner Fakültemiz var, Eğitim Fakültemiz var, Mimarlık Mühendislik Fakültemizde ilgili bölümlerimiz var. Bütün çalışanlarımızla üniversite olarak bu proje kapsamında hem merkez, hem de köylere kadar inerek, buradaki yetiştiricilerimizle, şehirdeki süt işletmesine kadar her biriyle ilişki içerisinde olacağız. Burdur’da hali hazırda bir sektör var. Burdur bu sektör açısından Türkiye’de çok çok iyi bir noktada. Bu da üniversite olarak bizim heyecanımızı çok üste çıkartıyor. Burada da bilimin ve yeni gelişmelerin dokunuşuna ihtiyaç var” dedi Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ projede gelinen son noktayı, proje kapsamında yapılan çalışmaları ve projenin Milli Tarım Politikası çerçevesinde nasıl bir katma değer sağladığını belirtti. Yayın sırasında kanala gelen soruları da cevaplayan Rektör KOKMAZ, sektör ve sanayi işbirliğinin yetersizliğinin giderilmesinin çok önemli olduğunu da vurguladı. Rektör KORKMAZ, yaklaşık 45 dakika Süren programda proje hakkında gelinen nokta yapılan çalışmalar ve 3. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı hakkında da yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.
MAKÜ Rektörü Korkmaz BEREKET TV’de Hayvancılık Projesini Anlattı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ 26 Nisan 2017 Çarşamba günü Bereket TV’de “Umut Özdil ile Gündemin Bereketi” programının canlı yayın konuğu oldu.

Umut ÖZDİL’in sorularını cevaplayan Rektör KORKMAZ, Üniversite ve şehir işbirliğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamasıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulan 40 üniversite arasından desteklenecek 5 üniversiteden biri olarak seçilmesi ile "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışmaları kapsamında "Hayvancılık” alanında çalışmaların ne aşamaya geldiğinden de bahseden Rektör KORKMAZ; “Şehrin potansiyelini de dikkate alarak, yaptığımız proje ile üniversite olarak hem vatandaşa, hem de şehrin ekonomik potansiyeline dokunabilmemiz için  hayvancılıkla ilgili bir proje hazırladık ve aldığımız destek ile de bu projemiz anlamlandı. Çok güçlü bir Veteriner Fakültemiz var, Eğitim Fakültemiz var, Mimarlık Mühendislik Fakültemizde ilgili bölümlerimiz var. Bütün çalışanlarımızla üniversite olarak bu proje kapsamında hem merkez, hem de köylere kadar inerek, buradaki yetiştiricilerimizle, şehirdeki süt işletmesine kadar her biriyle ilişki içerisinde olacağız. Burdur’da hali hazırda bir sektör var. Burdur bu sektör açısından Türkiye’de çok çok iyi bir noktada. Bu da üniversite olarak bizim heyecanımızı çok üste çıkartıyor. Burada da bilimin ve yeni gelişmelerin dokunuşuna ihtiyaç var” dedi

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ projede gelinen son noktayı, proje kapsamında yapılan çalışmaları ve projenin Milli Tarım Politikası çerçevesinde nasıl bir katma değer sağladığını belirtti. Yayın sırasında kanala gelen soruları da cevaplayan Rektör KOKMAZ, sektör ve sanayi işbirliğinin yetersizliğinin giderilmesinin çok önemli olduğunu da vurguladı.

Rektör KORKMAZ, yaklaşık 45 dakika Süren programda proje hakkında gelinen nokta yapılan çalışmalar ve 3. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı hakkında da yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.