PROSTAT KANSERİ ERKEKLERDE EN SIK GÖRÜLEN İKİNCİ KANSER

Sağlık 29.06.2015 - 12:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

PROSTAT KANSERİ ERKEKLERDE EN SIK GÖRÜLEN İKİNCİ KANSER

PROSTAT KANSERİ ERKEKLERDE EN SIK GÖRÜLEN İKİNCİ KANSER
Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu üyeleri, ürolojik hastalıklar konusunda Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar’la bir araya geldi.  Katılımcılara prostat kanseri ile ilgili bilgiler veren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar, "Ülkemizde erkeklerde en sık görülen ikinci kanser tipi prostat kanseri olarak karşımıza çıkıyor. Prostat kanserini önlemede domates, önemli bir yere sahip. Ayrıca hastalarımıza yeşil çay içmelerini de önermekteyiz" dedi. Ispartalılar Derneği Başkanı, Şanlıurfalılar Derneği Başkanı, Sivaslılar Derneği Başkanı, Eskişehirliler Derneği Başkanı, Ankaralılar Derneği Başkanı, Adıyamanlılar Derneği Başkanı, Hakkarililer Derneği Başkanı, Bitlisliler Derneği Başkanı, Burdurlular Derneği Başkanı, Gaziantepliler Derneği Başkanı ve Rus Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı’nın katıldığı toplantıda Prof. Dr. Alim Koşar ürolojik hastalıklar hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi. "ANİ İDRAR SIKIŞMASI BÜYÜME BELİRTİSİ OLABİLİR" Ağırlıklı olarak prostat hakkında konuşan Prof. Dr. Koşar, "Prostat 40 yaşından sonra büyümeye başlar. 51-61 yaş arası erkeklerde yüzde 42, 61-70 yaş arası erkeklerde yüzde 70 ve 81-90 yaş arası erkeklerde yüzde 90 oranında büyüyen prostatın birçok belirtisi vardır. İdrarı yaparken bekleme, zayıf idrar akımı, işemenin uzaması, mesaneyi tam boşaltamama hissi, idrar yapamama ani idrar sıkıştırması, sık tuvalete gitme, gece tuvalete kalkma ve idrar kaçırma olarak karşımıza çıkıyor" dedi. "PROSTAT KANSERİNİ ÖNLEMEK İÇİN DOMATES" Ürolojik kanserler hakkında da katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Koşar, "Prostat kanseri, mesane kanseri, böbrek kanseri, testis kanseri, penis kanseri ürolojik kanseri olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde erkeklerde en sık görülen 2. kanser tipi prostat kanseri olarak karşımıza çıkıyor. 65 ila 69 yaşları arası da en sık görülen yaş aralığı. Prostat kanserini önlemede domates, önemli bir yere sahip. Ayrıca hastalarımıza yeşil çay içmelerini de önermekteyiz" ifadelerini kullandı. Günümüzde artan ortalama yaşam süresiyle birlikte prostat kanseriyle karşılaşma oranının giderek arttığının altını çizen Prof. Dr. Koşar, "Prostat kanserinde bugün için bilinen en önemli risk faktörleri ilerleyen yaş ve ailede prostat kanseri olan birinci derece yakının olması olarak karşımıza çıkıyor. Hastalığın tamamen tedavisiyse ancak erken tanı ve tedaviyle mümkün olmaktadır" dedi.
PROSTAT KANSERİ ERKEKLERDE EN SIK GÖRÜLEN İKİNCİ KANSER

Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu üyeleri, ürolojik hastalıklar konusunda Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar’la bir araya geldi. 
Katılımcılara prostat kanseri ile ilgili bilgiler veren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar, "Ülkemizde erkeklerde en sık görülen ikinci kanser tipi prostat kanseri olarak karşımıza çıkıyor. Prostat kanserini önlemede domates, önemli bir yere sahip. Ayrıca hastalarımıza yeşil çay içmelerini de önermekteyiz" dedi.
Ispartalılar Derneği Başkanı, Şanlıurfalılar Derneği Başkanı, Sivaslılar Derneği Başkanı, Eskişehirliler Derneği Başkanı, Ankaralılar Derneği Başkanı, Adıyamanlılar Derneği Başkanı, Hakkarililer Derneği Başkanı, Bitlisliler Derneği Başkanı, Burdurlular Derneği Başkanı, Gaziantepliler Derneği Başkanı ve Rus Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı’nın katıldığı toplantıda Prof. Dr. Alim Koşar ürolojik hastalıklar hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

"ANİ İDRAR SIKIŞMASI BÜYÜME BELİRTİSİ OLABİLİR"
Ağırlıklı olarak prostat hakkında konuşan Prof. Dr. Koşar, "Prostat 40 yaşından sonra büyümeye başlar. 51-61 yaş arası erkeklerde yüzde 42, 61-70 yaş arası erkeklerde yüzde 70 ve 81-90 yaş arası erkeklerde yüzde 90 oranında büyüyen prostatın birçok belirtisi vardır. İdrarı yaparken bekleme, zayıf idrar akımı, işemenin uzaması, mesaneyi tam boşaltamama hissi, idrar yapamama ani idrar sıkıştırması, sık tuvalete gitme, gece tuvalete kalkma ve idrar kaçırma olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

"PROSTAT KANSERİNİ ÖNLEMEK İÇİN DOMATES"
Ürolojik kanserler hakkında da katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Koşar, "Prostat kanseri, mesane kanseri, böbrek kanseri, testis kanseri, penis kanseri ürolojik kanseri olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde erkeklerde en sık görülen 2. kanser tipi prostat kanseri olarak karşımıza çıkıyor. 65 ila 69 yaşları arası da en sık görülen yaş aralığı. Prostat kanserini önlemede domates, önemli bir yere sahip. Ayrıca hastalarımıza yeşil çay içmelerini de önermekteyiz" ifadelerini kullandı.
Günümüzde artan ortalama yaşam süresiyle birlikte prostat kanseriyle karşılaşma oranının giderek arttığının altını çizen Prof. Dr. Koşar, "Prostat kanserinde bugün için bilinen en önemli risk faktörleri ilerleyen yaş ve ailede prostat kanseri olan birinci derece yakının olması olarak karşımıza çıkıyor. Hastalığın tamamen tedavisiyse ancak erken tanı ve tedaviyle mümkün olmaktadır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.