PROF. DR. GENCER’DEN SÜPERİLETKENLİK PANELİ

Bilim 28.11.2017 - 11:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

PROF. DR. GENCER’DEN SÜPERİLETKENLİK PANELİ

Burdurlu olan Prof. Dr. Ali Gencer Süperiletkenlik konusunda yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor.
Burdurlu olan Prof. Dr. Ali Gencer Süperiletkenlik konusunda yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi,  Fizik Bölümünden Prof. Dr. Ali Gencer:  “Bugünlerde ülkemizin Teke Yöresi olarak bilinen bölgesinde yoğun temaslarda bulunmaktayım. Ülkemizin öncelikli alanlarından olan Enerji ve dolayısıyla “Süperiletkenliğinde” konuşulduğu bir panel Burdur Mehmet Akif Üniversitesinde düzenlenmektedir.   Burdur 247 köyü olan yaklaşık 260.000 nüfusu olan küçük bir şehirdir, Denizli, Antalya, Isparta ve Afyon illeri ile çevrilmektedir. Etrafındaki şehirlerin büyük ve gelişmiş olmasından dolayı çok göç vermektedir. Nüfüsu az olmasına karşın bölgenin kültür başkenti olarakta bilinir, bir rivayete göre Selçuklulardan beri 200 köyü ismini değiştirmeden gelebilmiş, önemli bir Türk yurdu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük destanları olan bir ilimizdir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızın yazarı, Burdur’un ilk milletvekilidir. Bu tarihi kültürün önemli simgelerinden biri de “Kezban Yenge” türküsüdür. Konuyla ilgili bilgi internette çok çeşitli versiyonları ile vardır. Esasen idareci/yönetici olma ihtirasını biraz alaycı üslupla hırsı aklını geçenler için önemli dersler vermektedir. Sonuçta yıllar içinde oluşmuş folklorik bir dansı da vardır, kısaca “Teke Zortlatması” da deyiverirler. Bu Türklerin anayurtlarından biri olan güzel Burdur’da Rüzgâr enerjisi için elverişli bir ortam var mı? Sorusuna folklorik bir cevap verilecekse, Burdur’da Rüzgâr her telden/yerden esmez demek gerekir, aksi takdirde bu yöremizin güzel insanları da her yerden esen oynak diyebileceğimiz rüzgâra da bir isim vermeleri gerekebilirdi.    Sözün özü, yazımızın gerekçesi sizleri panele davet etmektir. Davetinizi aldık, kabul ettik de,  ta Ankara’dan kalkıp Burdur'a nasıl geliriz/gideriz diye düşünmeyin, sanırım panel canlı olarak bir televizyon kanalında yayınlanacak dediler. Ayrıntılı bilgi gelecektir, vaktiniz olur da seyredersiniz memnun olurum.   Bilim insanları olarak özgür/özerk üniversite her çalışan başarılı bir bilim adamı olarak benim de özlemimdir. Bu uğurda fedakârca emek veren öğretim üyelerimizi de tebrik ediyorum. Daha nice mutlu ufuklarda buluşmak ümidiyle, panelimizin ülkemize hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ederim.”
Burdurlu olan Prof. Dr. Ali Gencer Süperiletkenlik konusunda yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Burdurlu olan Prof. Dr. Ali Gencer Süperiletkenlik konusunda yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi,  Fizik Bölümünden Prof. Dr. Ali Gencer:  “Bugünlerde ülkemizin Teke Yöresi olarak bilinen bölgesinde yoğun temaslarda bulunmaktayım. Ülkemizin öncelikli alanlarından olan Enerji ve dolayısıyla “Süperiletkenliğinde” konuşulduğu bir panel Burdur Mehmet Akif Üniversitesinde düzenlenmektedir.

 

Burdur 247 köyü olan yaklaşık 260.000 nüfusu olan küçük bir şehirdir, Denizli, Antalya, Isparta ve Afyon illeri ile çevrilmektedir. Etrafındaki şehirlerin büyük ve gelişmiş olmasından dolayı çok göç vermektedir. Nüfüsu az olmasına karşın bölgenin kültür başkenti olarakta bilinir, bir rivayete göre Selçuklulardan beri 200 köyü ismini değiştirmeden gelebilmiş, önemli bir Türk yurdu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük destanları olan bir ilimizdir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızın yazarı, Burdur’un ilk milletvekilidir.

Bu tarihi kültürün önemli simgelerinden biri de “Kezban Yenge” türküsüdür. Konuyla ilgili bilgi internette çok çeşitli versiyonları ile vardır. Esasen idareci/yönetici olma ihtirasını biraz alaycı üslupla hırsı aklını geçenler için önemli dersler vermektedir. Sonuçta yıllar içinde oluşmuş folklorik bir dansı da vardır, kısaca “Teke Zortlatması” da deyiverirler. Bu Türklerin anayurtlarından biri olan güzel Burdur’da Rüzgâr enerjisi için elverişli bir ortam var mı? Sorusuna folklorik bir cevap verilecekse, Burdur’da Rüzgâr her telden/yerden esmez demek gerekir, aksi takdirde bu yöremizin güzel insanları da her yerden esen oynak diyebileceğimiz rüzgâra da bir isim vermeleri gerekebilirdi. 

 

Sözün özü, yazımızın gerekçesi sizleri panele davet etmektir. Davetinizi aldık, kabul ettik de,  ta Ankara’dan kalkıp Burdur'a nasıl geliriz/gideriz diye düşünmeyin, sanırım panel canlı olarak bir televizyon kanalında yayınlanacak dediler. Ayrıntılı bilgi gelecektir, vaktiniz olur da seyredersiniz memnun olurum.

 

Bilim insanları olarak özgür/özerk üniversite her çalışan başarılı bir bilim adamı olarak benim de özlemimdir. Bu uğurda fedakârca emek veren öğretim üyelerimizi de tebrik ediyorum. Daha nice mutlu ufuklarda buluşmak ümidiyle, panelimizin ülkemize hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.