OTO YEDEK PARÇA FİYATLARIDA ZAMLARDAN NASİBİNİ ALIYOR

Gündem 26.10.2020 - 14:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

OTO YEDEK PARÇA FİYATLARIDA ZAMLARDAN NASİBİNİ ALIYOR

Tüm Oto Servisleri Federasyonu Başkanı Ünal Ünaldı, artan döviz kuru sebebiyle 6 ayda yedek parça fiyatlarının ortalama yüzde 30 arttığını söyledi..
Türkiye çapında 680 üyeli Tüm Oto Servisleri Federasyonu TOSEF, sıfır kilometre ve ikinci el araç fiyatlarındaki artışın gündemde olduğu son dönemde, yedek parça ve boya maliyetlerinde de ciddi artışlar yaşandığına dikkat çekti.   TOSEF Başkanı Ünal Ünaldı, kurdaki dalgalanmanın etkisiyle yedek parça ve oto boya malzemelerinin fiyatlarındaki artışa dikkat çekti Ünaldı, "Araç bakımlarında ve hasar onarımlarında gerekli olan hayati yedek parçaların fiyatlarında 6 ayda ortalama yüzde 30 fiyat artışı oldu. Pandemi öncesi 1000 TL olan bir yedek parça, 1300-1350 TL'ye ulaşmış durumda. Kurdaki artış sebebiyle bunu doğal karşılıyoruz. Fakat bu parçayı 1700 TL'ye satan yedek parça ithalatçıları var, Sanayi Bakanlığı'nın konuyu el atması gerekir, biz de destek vermeye hazırız " ifadelerini kullandı.   cnn.turk  
Tüm Oto Servisleri Federasyonu Başkanı Ünal Ünaldı, artan döviz kuru sebebiyle 6 ayda yedek parça fiyatlarının ortalama yüzde 30 arttığını söyledi..

Türkiye çapında 680 üyeli Tüm Oto Servisleri Federasyonu TOSEF, sıfır kilometre ve ikinci el araç fiyatlarındaki artışın gündemde olduğu son dönemde, yedek parça ve boya maliyetlerinde de ciddi artışlar yaşandığına dikkat çekti.

 

TOSEF Başkanı Ünal Ünaldı, kurdaki dalgalanmanın etkisiyle yedek parça ve oto boya malzemelerinin fiyatlarındaki artışa dikkat çekti Ünaldı, "Araç bakımlarında ve hasar onarımlarında gerekli olan hayati yedek parçaların fiyatlarında 6 ayda ortalama yüzde 30 fiyat artışı oldu. Pandemi öncesi 1000 TL olan bir yedek parça, 1300-1350 TL'ye ulaşmış durumda. Kurdaki artış sebebiyle bunu doğal karşılıyoruz. Fakat bu parçayı 1700 TL'ye satan yedek parça ithalatçıları var, Sanayi Bakanlığı'nın konuyu el atması gerekir, biz de destek vermeye hazırız " ifadelerini kullandı.

 

cnn.turk

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.