ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİNE BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERİ

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2013 - 09:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİNE BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERİ

MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLÇEDEKİ ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK FATİH PROJESİ KAPSAMINDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN BİLİNÇLİ KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ortaokul öğretmenlerine yönelik “Fatih Projesi” kapsamında bilişim teknolojilerinin bilinçli kullanımı semineri düzenlendi.Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ortaokul öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi kapsamında Bilişim Teknolojilerinin Bilinçli Kullanımı Semineri düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Fatih Projesi’nin devreye girmesiyle birlikte okullarda akıllı tahta ve tablet kullanımının başladığını hatırlatarak, “Bu kapsamda sizlere bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirmek istedik. Bilgi teknolojileri her geçen gün gelişiyor, Bir yanda fırsatlar artıyor, diğer taraftan buna paralel olarak da suçlar artıyor” diye konuştu. Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Onur Şehirli de, bilişim teknolojilerinin son 10 yılda geliştiğini hatırlatarak, “Bu süre zarfından bilişim teknolojilerini kullanarak yapılan yeni suçlar ortaya çıktı. Bu suçlarla mücadele etmek amacıyla Bilişim Hukuku’nun oluşturulması gündeme geldi” dedi. Şehirli, Bilişim Hukuku’nda suç olarak tanımlanan davranışlar ve bunlardan kaçınma yolları hakkında bilgiler verdi.Manavgat Türk Telekom Müdür Yardımcısı Bünyamin Ay, internet ve internet teknolojileri hakkında bilgi verdiği konuşmasında, “Türkiye’de 1990’lı yılların başında sadece 56 kilobitlik bir hızla internet takip ediliyordu. Bugün Manavgat’ta bile 20 megabitlik hızlara erişildi” diye konuştu. İnterneti ilk başlarda yetişkinlerin iş amaçlı kullandığına dikkati çeken Ay, “Son yıllarda internet kullanıcı profili değişti. Şimdi interneti gençler ve çocuklar daha fazla kullanıyor. Ayrıca kullanılan teknolojide değişti. Eskiden sadece masaüstü bilgisayarlar vardı. Zaman içinde dizüstü bilgisayarlar çıktı. Akıllı telefonlarla internet cep telefonumuza geldi ve şimdilerin modası da tabletler oldu” diye konuştu.Fatih Projesiyle her öğrenciye bir tablet verilmeye başlandığını hatırlatan Bünyamin Ay, “İnternet, sınırları insan havsalasının alamayacağı kadar çok büyük bir dünya haline geldi. Elbette bu dünyada çok iyi çalışmalar var. Ama kötüler ve tehditlerde var” dedi. İnternet üzerinde çocukları ve gençleri cinsellik, terör ve şiddet gibi birçok tehditten korumak gerektiğini altını çizen Ay, “Bu tehditleri önlemenin bir çok yolu var. En kolay yollarından birisi Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bir uygulaması olan Aile Güvenliği’nin kullanmak. Bir diğeri de lisanslı güvenlik programı kullanmak” diye konuştu.Seminer öğretmenlerin sorularının konuşmacılar tarafından cevaplandırmasıyla sona erdi.
MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLÇEDEKİ ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK FATİH PROJESİ KAPSAMINDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN BİLİNÇLİ KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ortaokul öğretmenlerine yönelik “Fatih Projesi” kapsamında bilişim teknolojilerinin bilinçli kullanımı semineri düzenlendi.
Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ortaokul öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi kapsamında Bilişim Teknolojilerinin Bilinçli Kullanımı Semineri düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Fatih Projesi’nin devreye girmesiyle birlikte okullarda akıllı tahta ve tablet kullanımının başladığını hatırlatarak, “Bu kapsamda sizlere bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirmek istedik. Bilgi teknolojileri her geçen gün gelişiyor, Bir yanda fırsatlar artıyor, diğer taraftan buna paralel olarak da suçlar artıyor” diye konuştu. 
Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Onur Şehirli de, bilişim teknolojilerinin son 10 yılda geliştiğini hatırlatarak, “Bu süre zarfından bilişim teknolojilerini kullanarak yapılan yeni suçlar ortaya çıktı. Bu suçlarla mücadele etmek amacıyla Bilişim Hukuku’nun oluşturulması gündeme geldi” dedi. Şehirli, Bilişim Hukuku’nda suç olarak tanımlanan davranışlar ve bunlardan kaçınma yolları hakkında bilgiler verdi.
Manavgat Türk Telekom Müdür Yardımcısı Bünyamin Ay, internet ve internet teknolojileri hakkında bilgi verdiği konuşmasında, “Türkiye’de 1990’lı yılların başında sadece 56 kilobitlik bir hızla internet takip ediliyordu. Bugün Manavgat’ta bile 20 megabitlik hızlara erişildi” diye konuştu. 
İnterneti ilk başlarda yetişkinlerin iş amaçlı kullandığına dikkati çeken Ay, “Son yıllarda internet kullanıcı profili değişti. Şimdi interneti gençler ve çocuklar daha fazla kullanıyor. Ayrıca kullanılan teknolojide değişti. Eskiden sadece masaüstü bilgisayarlar vardı. Zaman içinde dizüstü bilgisayarlar çıktı. Akıllı telefonlarla internet cep telefonumuza geldi ve şimdilerin modası da tabletler oldu” diye konuştu.
Fatih Projesiyle her öğrenciye bir tablet verilmeye başlandığını hatırlatan Bünyamin Ay, “İnternet, sınırları insan havsalasının alamayacağı kadar çok büyük bir dünya haline geldi. Elbette bu dünyada çok iyi çalışmalar var. Ama kötüler ve tehditlerde var” dedi. 
İnternet üzerinde çocukları ve gençleri cinsellik, terör ve şiddet gibi birçok tehditten korumak gerektiğini altını çizen Ay, “Bu tehditleri önlemenin bir çok yolu var. En kolay yollarından birisi Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bir uygulaması olan Aile Güvenliği’nin kullanmak. Bir diğeri de lisanslı güvenlik programı kullanmak” diye konuştu.
Seminer öğretmenlerin sorularının konuşmacılar tarafından cevaplandırmasıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.