Organ nakillerinin 5/1'i Antalya'da yapılıyor

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 08.11.2019 - 15:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Organ nakillerinin 5/1'i Antalya'da yapılıyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ülkedeki organ nakillerinin beşte birinin Antalya'da yapıldığını bildirdi.
  Antalya'da Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Derneği üyeleri Valilik makamında kabul edildi.   Ziyarette derneğin başkanı Mehmet Şahan, protokol müdürü Mustafa Korkmaz, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar, ilk kez kalp ve böbrek naklinin aynı anda yapıldığı Mehmet Ali Gürler, Birsen Çolak, Turan Çolak, Mehmet Akın, Deniz Kaşıkçı ve Berk Baş da katıldı.   Karaloğlu, ziyarette, Türkiye'nin en önemli organ nakli merkezlerinden birinin Antalya olduğunu belirtti.    Antalya'da 3 bin 399 hastanın organ nakli beklediğini, bu sayının azımsanamayacağını vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:   "Türkiye'deki organ nakillerinin beşte biri Antalya'da yapılıyor. Tabi organ naklinin en büyük sorunu bağışçı bulmak, bağışçı sayısını artırmak. İnsanımızı özellikle beyin ölümü gerçekleştikten sonra kadavradan bağış noktasında biraz daha duyarlı hale getirmek lazım. İnsanların sağlıklarına kavuşmaları için tüm insanların organlarını bağışlaması çağrısında bulunuyoruz."     Ziyarette yer alan hastalar ise organ naklinden sonra hayatlarının değiştiğini, organ bağışçılarının aileleriyle bir araya geldiklerini belirterek herkesi bağışa destek vermeye çağrısında bulundu.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ülkedeki organ nakillerinin beşte birinin Antalya'da yapıldığını bildirdi.

 

Antalya'da Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Derneği üyeleri Valilik makamında kabul edildi.

 

Ziyarette derneğin başkanı Mehmet Şahan, protokol müdürü Mustafa Korkmaz, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar, ilk kez kalp ve böbrek naklinin aynı anda yapıldığı Mehmet Ali Gürler, Birsen Çolak, Turan Çolak, Mehmet Akın, Deniz Kaşıkçı ve Berk Baş da katıldı.

 

Karaloğlu, ziyarette, Türkiye'nin en önemli organ nakli merkezlerinden birinin Antalya olduğunu belirtti. 

 

Antalya'da 3 bin 399 hastanın organ nakli beklediğini, bu sayının azımsanamayacağını vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:

 

"Türkiye'deki organ nakillerinin beşte biri Antalya'da yapılıyor. Tabi organ naklinin en büyük sorunu bağışçı bulmak, bağışçı sayısını artırmak. İnsanımızı özellikle beyin ölümü gerçekleştikten sonra kadavradan bağış noktasında biraz daha duyarlı hale getirmek lazım. İnsanların sağlıklarına kavuşmaları için tüm insanların organlarını bağışlaması çağrısında bulunuyoruz."  

 

Ziyarette yer alan hastalar ise organ naklinden sonra hayatlarının değiştiğini, organ bağışçılarının aileleriyle bir araya geldiklerini belirterek herkesi bağışa destek vermeye çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.