MV. ÖZÇELİK’TEN ANTİK KENT MÜJDESİ

Turizm 17.10.2017 - 12:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MV. ÖZÇELİK’TEN ANTİK KENT MÜJDESİ

AK Parti Burdur Milletvekili Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bayram Özçelik Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla öngörülen yaklaşık 7 Milyon TL' ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce Burdur’da çalışmalar yapılacağını açıkladı.
AK Parti Burdur Milletvekili Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bayram Özçelik Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla öngörülen yaklaşık 7 Milyon TL' ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce Burdur’da çalışmalar yapılacağını açıkladı.   DÜNYACA ÜNLÜ İKİ ANTİK KENTE RESTORE PROJELERİ İHALEYE ÇIKIYOR   Kültür ve Turizm alanındaki eserlere sahip çıkan Burdur'un Turizm açısından gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiren Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptığı açıklamada “ Burdur’da dünyaca ünlü iki antik kent Pisidya’nın başkenti SAGALOSSOS ve KİBYRA ile gladyatörler şehri Likya kenti Kibyra’nın restore projeleri tamamlandı ve önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacak. 2019’da da iki antik kentteki sütunlu caddeler, stadyum, agora, tapınak, Roma hamamı gibi yapılarda restore işlemlerinin başlatılması hedefleniyor. ” dedi.   Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un talimatıyla 7 Milyon TL'nin üzerinde bir ödenekle Kibyra ve Sagalassos Antik Kentlerinde restore projelerinin hızlandığı belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik: “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla Burdur’un Gölhisar İlçesi’ndeki Kibyra Antik Kenti ve Ağlasun İlçesi’ndeki Sagalassos Antik Kenti için, tarihi yapıların restore çalışmaları kapsamında öngörülen, yaklaşık 7 Milyon TL’nin üzerinde bir ödenekle, Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’nce restore çalışmalarına ilişkin projelere start verdi. Önümüzdeki günlerde Kibyra ve Sagalassos için belgeleme, koruma ve restorasyon projeleri ihaleye çıkacak.” diye belirtti.   Milletvekili Özçelik Ayrıca; “Gölhisar’a hakim tepeler üzerinde kurulu gladyatörler şehri olarak da anılan antik Likya kenti Kibyra'da Agora birinci teras sütunlu cadde ve dükkanlar, Doğu nekropol, Doğu Roma (Bizans) hamamı, Çeşme Mahallesi Roma dönemi tapınak mezar, Odeon ve mozaikli Stoa (müzik evi ve önünde yer alan mozaikli döşeme), stadion(stadyum), Tholos Nymphaeum planlı çeşme yapısı belgeleme, koruma ve restorasyon projesi hazırlanacak. Ağlasun’da da 7 kilometre kuzeyindeki antik Yunan Pisidia’nın başkenti Sagalassos Antik Kenti’nde ise, Aşağı Agora, Hadiran çeşmesi, Macellum, Roma Hamamı, sütunlu cadde, Tiberius Kapısı ve tiyatro için belgeleme, koruma ve restorasyon projesi hazırlanacak. Her iki antik kentteki bu tarihi yapılara ilişkin belgeleme, koruma ve restorasyonu için projelerin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. Projeler tamamlandıktan sonra da kazı başkanları ve bilimsel uzmanlar eşliğinde söz konusu tarihi yapılar kendi özgün malzemeleri kullanılarak restore edilecek. Burdur’un Turizmde Hak Ettiği Yeri Alabilmesi için Büyük katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a şükranlarımızı sunarız.” dedi.
AK Parti Burdur Milletvekili Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bayram Özçelik Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla öngörülen yaklaşık 7 Milyon TL' ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce Burdur’da çalışmalar yapılacağını açıkladı.

AK Parti Burdur Milletvekili Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bayram Özçelik Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla öngörülen yaklaşık 7 Milyon TL' ile Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce Burdur’da çalışmalar yapılacağını açıkladı.

 

DÜNYACA ÜNLÜ İKİ ANTİK KENTE RESTORE PROJELERİ İHALEYE ÇIKIYOR

 

Kültür ve Turizm alanındaki eserlere sahip çıkan Burdur'un Turizm açısından gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiren Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yaptığı açıklamada “ Burdur’da dünyaca ünlü iki antik kent Pisidya’nın başkenti SAGALOSSOS ve KİBYRA ile gladyatörler şehri Likya kenti Kibyra’nın restore projeleri tamamlandı ve önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacak. 2019’da da iki antik kentteki sütunlu caddeler, stadyum, agora, tapınak, Roma hamamı gibi yapılarda restore işlemlerinin başlatılması hedefleniyor. ” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un talimatıyla 7 Milyon TL'nin üzerinde bir ödenekle Kibyra ve Sagalassos Antik Kentlerinde restore projelerinin hızlandığı belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik: “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un talimatlarıyla Burdur’un Gölhisar İlçesi’ndeki Kibyra Antik Kenti ve Ağlasun İlçesi’ndeki Sagalassos Antik Kenti için, tarihi yapıların restore çalışmaları kapsamında öngörülen, yaklaşık 7 Milyon TL’nin üzerinde bir ödenekle, Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’nce restore çalışmalarına ilişkin projelere start verdi. Önümüzdeki günlerde Kibyra ve Sagalassos için belgeleme, koruma ve restorasyon projeleri ihaleye çıkacak.” diye belirtti.

 

Milletvekili Özçelik Ayrıca; “Gölhisar’a hakim tepeler üzerinde kurulu gladyatörler şehri olarak da anılan antik Likya kenti Kibyra'da Agora birinci teras sütunlu cadde ve dükkanlar, Doğu nekropol, Doğu Roma (Bizans) hamamı, Çeşme Mahallesi Roma dönemi tapınak mezar, Odeon ve mozaikli Stoa (müzik evi ve önünde yer alan mozaikli döşeme), stadion(stadyum), Tholos Nymphaeum planlı çeşme yapısı belgeleme, koruma ve restorasyon projesi hazırlanacak. Ağlasun’da da 7 kilometre kuzeyindeki antik Yunan Pisidia’nın başkenti Sagalassos Antik Kenti’nde ise, Aşağı Agora, Hadiran çeşmesi, Macellum, Roma Hamamı, sütunlu cadde, Tiberius Kapısı ve tiyatro için belgeleme, koruma ve restorasyon projesi hazırlanacak. Her iki antik kentteki bu tarihi yapılara ilişkin belgeleme, koruma ve restorasyonu için projelerin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. Projeler tamamlandıktan sonra da kazı başkanları ve bilimsel uzmanlar eşliğinde söz konusu tarihi yapılar kendi özgün malzemeleri kullanılarak restore edilecek. Burdur’un Turizmde Hak Ettiği Yeri Alabilmesi için Büyük katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.