MV. GÖKER "900 GÜNDE HİZMETE AÇILACAK" DENİLEN HASTANEYİ SORDU

Siyaset 05.07.2019 - 11:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MV. GÖKER "900 GÜNDE HİZMETE AÇILACAK" DENİLEN HASTANEYİ SORDU

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Göker ihalesi 21 Aralık 2018 de yapılmış olan Burdur Devlet Hastanesinin yapımına neden başlanmadığını sordu.
Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Göker ihalesi 21 Aralık 2018 de yapılmış olan Burdur Devlet Hastanesinin yapımına neden  başlanmadığını sordu.Göker açıklmasında şu sözlere yer verdi: "Bilindiği üzere uzun zamandır yapımı merakla beklenen Burdur Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi 21 Aralık 2018 tarihinde yapılmıştır. Söz konusu ihaleye Türkiye’den çeşitli firmalar katılmış ve bu firmalardan Akay İnşaat ihaleyi kazanmıştır. Yapılacak olan Hastanenin 475 yatak kapasiteli, 120 tane tek yataklı, 10 tane süit, 80 tane 2 kişilik tuvaletli, banyolu ve televizyonlu odalara sahip, 14 ameliyathane, 115 poliklinik, 256 kapalı, 495 açık otopark kapasiteli olacağı haberleri tüm Burdur basınında yer almıştır. 31 Mart Yerel seçimlerinden yalnızca birkaç gün önce yapımına hemen başlanacağı söylenen hastane inşaatına hala başlanmamış olması Burdur kamuoyunda da merak konusu olmaktadır.  Yeni Hastane projesinin toplam tutarının 230 Milyon 040 Bin lira olduğu ve 19 Şubat 2019 tarihli resmi gazete de yayınlanan Sağlık Bakanlığı yatırımları kapsamında Burdur Devlet Hastanesi için ilk ödenek olarak 25 Milyon lira ayrıldığı da tüm kamuoyunun malumudur. İhalesi aylar öncesinde yapılan, Sağlık Bakanlığı bütçesinden ödenek ayrılan ve seçimlerden önce yapımına hemen başlanacağı belirtilen hastane inşaatına hala başlanmamış olması ve ne zaman başlanacağının bilmemesi Burdur halkı tarafından da merak edilmektedir. Öte yandan, ihaleyi alan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı’nın “900 günden önce hizmete açacağız" dediği hastane inşaatında yerel seçimlerin üzerinden 90 gün geçmesine rağmen çivi dahi çakılmaması da herkesin kafasında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır. Bu koşullar altında Burdur Devlet Hastanesi’nin akıbeti hakkında yetkililerden bilgi almak Burdur’da yaşayan tüm halkımızın beklentisidir."
Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Göker ihalesi 21 Aralık 2018 de yapılmış olan Burdur Devlet Hastanesinin yapımına neden başlanmadığını sordu.

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Göker ihalesi 21 Aralık 2018 de yapılmış olan Burdur Devlet Hastanesinin yapımına neden  başlanmadığını sordu.Göker açıklmasında şu sözlere yer verdi:

"Bilindiği üzere uzun zamandır yapımı merakla beklenen Burdur Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi 21 Aralık 2018 tarihinde yapılmıştır. Söz konusu ihaleye Türkiye’den çeşitli firmalar katılmış ve bu firmalardan Akay İnşaat ihaleyi kazanmıştır.

Yapılacak olan Hastanenin 475 yatak kapasiteli, 120 tane tek yataklı, 10 tane süit, 80 tane 2 kişilik tuvaletli, banyolu ve televizyonlu odalara sahip, 14 ameliyathane, 115 poliklinik, 256 kapalı, 495 açık otopark kapasiteli olacağı haberleri tüm Burdur basınında yer almıştır.

31 Mart Yerel seçimlerinden yalnızca birkaç gün önce yapımına hemen başlanacağı söylenen hastane inşaatına hala başlanmamış olması Burdur kamuoyunda da merak konusu olmaktadır.  Yeni Hastane projesinin toplam tutarının 230 Milyon 040 Bin lira olduğu ve 19 Şubat 2019 tarihli resmi gazete de yayınlanan Sağlık Bakanlığı yatırımları kapsamında Burdur Devlet Hastanesi için ilk ödenek olarak 25 Milyon lira ayrıldığı da tüm kamuoyunun malumudur.

İhalesi aylar öncesinde yapılan, Sağlık Bakanlığı bütçesinden ödenek ayrılan ve seçimlerden önce yapımına hemen başlanacağı belirtilen hastane inşaatına hala başlanmamış olması ve ne zaman başlanacağının bilmemesi Burdur halkı tarafından da merak edilmektedir.

Öte yandan, ihaleyi alan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı’nın “900 günden önce hizmete açacağız" dediği hastane inşaatında yerel seçimlerin üzerinden 90 gün geçmesine rağmen çivi dahi çakılmaması da herkesin kafasında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır.

Bu koşullar altında Burdur Devlet Hastanesi’nin akıbeti hakkında yetkililerden bilgi almak Burdur’da yaşayan tüm halkımızın beklentisidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.