Müşterilerin kartlarını bileğine taktığı cihazla kopyalıyordu

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2018 - 10:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Müşterilerin kartlarını bileğine taktığı cihazla kopyalıyordu

Encoder cihazıyla müşterilerin banka ve kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yapan şahıs gözaltına alındı.
  Encoder cihazıyla müşterilerin banka ve kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yapan şahıs gözaltına alındı Antalya’da düzenlenen siber operasyonda, encoder (manyetik kart kopyalama) cihazıyla müşterilerin banka ve kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yapan bir kişi gözaltına alındı. Antalya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların banka ve kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekipler, bir işletmede görevli çalışanın, kol bileğine takılacak vaziyette özel olarak hazırlanmış mini encoder cihazı ile işletmeye gelen müşterilerin hesap ödemek için vermiş oldukları kartlarını kopyaladığı ve bu yöntemle haksız kazanç elde ettiğini belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler şüphelinin kaldığı adrese operasyon düzenledi. İkamette yapılan aramada, kol bileğine takılmak üzere özel olarak hazırlanmış, encoder olarak tabir edilen ve banka, kredi kartlarını kopyalamaya yarayan 1 adet mini MSR cihazı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet cep telefonu ve sim kart ele geçirildi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
Encoder cihazıyla müşterilerin banka ve kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yapan şahıs gözaltına alındı.

 


Encoder cihazıyla müşterilerin banka ve kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yapan şahıs gözaltına alındı
Antalya’da düzenlenen siber operasyonda, encoder (manyetik kart kopyalama) cihazıyla müşterilerin banka ve kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yapan bir kişi gözaltına alındı.
Antalya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların banka ve kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekipler, bir işletmede görevli çalışanın, kol bileğine takılacak vaziyette özel olarak hazırlanmış mini encoder cihazı ile işletmeye gelen müşterilerin hesap ödemek için vermiş oldukları kartlarını kopyaladığı ve bu yöntemle haksız kazanç elde ettiğini belirledi.
Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler şüphelinin kaldığı adrese operasyon düzenledi. İkamette yapılan aramada, kol bileğine takılmak üzere özel olarak hazırlanmış, encoder olarak tabir edilen ve banka, kredi kartlarını kopyalamaya yarayan 1 adet mini MSR cihazı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet cep telefonu ve sim kart ele geçirildi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.